Stelling: So You Wanna Be A DJ?

Partyscene Redactie | 26 september 2008
onbekend

'Je bent door!'

Als er op de Nederlandse beeldbuis ruimte is voor al die popstars, rockstars, idols, dansers, Josefs en Evita’s, dan ga je je toch afvragen waar ie blijft: de eerste aflevering van ‘So You Wanna Be a DJ’. Wij kunnen niet wachten!

De oer-jury ten tijde van Idols.Met al die wanna be-dj’s die ‘s avonds in de Nederlandse slaapkamertjes staan te zwoegen, is het eigenlijk verbazingwekkend dat er nog steeds geen talentshow voor dj’s op tv is. Nooit meer ploeteren in kleine zaaltjes van morsige cafeetjes. Of ergens de avond mogen openen om kwart over acht, terwijl er nog geen hond op de dansvloer te vinden is. Nee, gewoon lekker makkelijk doorstromen naar de top van de vaderlandse dj-elite binnen een week of acht. Kat in het bakkie.

Het samenstellen van een ‘deskundig panel’ dat bij een dergelijk programma hoort, is ook zo gepiept. Allereerst willen we natuurlijk een mooie dame uit de scene zien die weet waar ze over praat, maar liever weinig zegt en mysterieus rondkijkt. Een rol die Isis op het lijf geschreven is. Dan hebben we een grapjas nodig, wiens dubieuze muzikale erfgoed al lang onder een dikke laag stof verdwenen is, maar die nog altijd in ons collectieve geheugen gegrift staat door de tenenkrommende semi-grappige itempjes die hij ooit voor tv maakte. Komt u maar binnen, Mental Theo.

In het panel moet natuurlijk ook een echte expert zitten, die precies weet hoe de vork muzikaal in de steel zit, maar om onduidelijke redenen nooit is doorgebroken als dj en daardoor totaal onbekend is bij de commerciële kijkertjes. We noemen een Marcel Wijnstekers. De jury wordt gecompleteerd door een diep nadenkende nestor, die eigenlijk alle deelnemers al bij voorbaat in zijn hart gesloten heeft. Hij wil niet kiezen, maar hij moét en motiveert zijn beslissingen, met tranen in de ogen, dan maar met grootste verhalen over de begindagen van de house. Wie kan dit beter dan Mick Boskamp?

Wat nou Popstar? Dj's zijn veel stoerder...Tot slot hebben we nog een muts nodig die de ballen verstand heeft van muziek, maar door haar mooie hoofdje al jaren een prominent lid van de danswereld is en goed kan hosten: Micky Hoogendijk. Met haar vlotte babbel struint ze door de green room, op zoek naar het verhaal achter de kandidaten, die uit alle uithoeken van het land zijn toegestroomd.

En dan is het wachten op de hilarische audities. Harmen uit Oegstgeest, die serieus dacht wel door te voorrondes te komen met zijn speedcoreset. Een timide Henri uit Venlo, die met een zachte ‘g’ bekent dat deephouse echt het beest in hem losmaakt, maar zo zenuwachtig is dat hij helaas elke mix verprutst. De ietwat gezette Kees uit Amsterdam, die dacht dat hij op 39-jarige leeftijd nog best door kon breken bij het jonge electro-publiek... allemaal wachten ze op die ene verlossende zin: ‘Je bent door!’

Dat de zeer charmante Marloes - zonder enige dj-skills maar met een commercieel aantrekkelijke dubbel D - de enige was die na deze auditie door zou gaan, was vanaf het begin al duidelijk. Haar concurrenten mompelden nog iets over voorgemixte cd’s, maar dat mocht de pret niet drukken. Na een aantal weken volgt natuurlijk een broeierige finale, waarbij iedereen zich traditiegetrouw het leplazerus mag sms’en. En de winnaar mag een track opnemen met superster-dj Armin van Buuren. Serieus, waar wachten de programmamakers eigenlijk nog op? We stellen het volgende:

Het is hoog tijd voor ‘So You Wanna Be A DJ?’

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws