Stelling: erotische dance-party\'s verbieden!

Partyscene Redactie | 19 maart 2008
onbekend

Is de Rotterdamse afkeer tegen seksfeesten terecht?

Onder de bezielende leiding van Remco Oosterhof van de Rotterdamse Christen Unie-SGP, kwam er vorig jaar een verbod op onblote bovenlichamen tijdens de Fast Forward Dance Parade in de Maasstad. Nu zijn erotisch getinte party's als Little Sins en Wasteland het doelwit van de Rotterdamse zedenpolitie. Terecht?

Volgens de organisator van Little Sins, Mike Voorvaart, is de afkeer van de gemeente Rotterdam tegen erotisch getinte feesten begonnen met het beruchte feest Wasteland in club Outland.Afgelopen zaterdag vond in de Rotterdamse Maassilo een editie plaats van Little Sins (kleine zonden). Dit keer zonder de zogenaamde Lovelounge. Deze ruimte, waar bezoekers elkaar overal mogen betasten, werd door de gemeente verboden. Een spandoek in de zaal bevestigde dat: ‘Op last van de gemeente geen Lovelounge’. Ook op de dansvloer mochten de bezoekers elkaar niet onzedelijk aanraken, anders zou het feest stilgelegd worden.

Volgens de organisator van Little Sins, Mike Voorvaart, is de afkeer van de gemeente Rotterdam tegen erotisch getinte feesten begonnen met het beruchte feest Wasteland in club Outland. De directie van de club in de Prins Alexanderpolder onderstreept dat via een reactie in het AD: "Ambtenaren waren van slag omdat ze in de krant lazen dat het wildste seksfeest ooit naar Rotterdam zou komen. Wij hebben toen een waarschuwing gekregen. Nog één keer en we sluiten je zaak."

Tijdens een radio-uitzending van De Toestand in de Dans, vorig jaar, gaf Remco Oosterhof aan dat seks louter bedoeld is voor in de slaapkamer en bedreven dient te worden door twee geliefden die elkaar eeuwige trouw hebben beloofd. Nu vinden wij het te ver gaan dat de overheid bepaalt wie het met wie doet, maar het aan banden leggen van erotische dance-party's zou een goede zaak zijn. Want zeg nu zelf: de dancescene wordt er niet mooier van als al die doorgesnoven veertig plussers met hun opgepompte botox-lijven de clubs bevuilen.

Kortom: hoog tijd dat erotisch getinte dance-feesten worden verboden en dansvloeren worden gebruikt waarvoor ze zijn aangelegd: om op te dansen!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws