Niet goed? Geld terug!

Partyscene Redactie | 1 november 2007
onbekend

Geld terug bij slecht optreden?

De publieke excuses van de Effenaar voor het optreden van de Audio Bullys hebben nogal wat stof doen opwaaien; vooral bij andere poppodia die dezelfde Audio Bullys daarna nog in de agenda hadden staan. Had de Effenaar gelijk? En moeten we misschien zelfs ons geld terugkrijgen na een slecht optreden?

 

Audio Bullys: ongemotiveerde bankzitters?De Audio Bullys zelf hadden een voorbeeld kunnen nemen aan onze eigen ‘Geer’, ‘Goor’ en René. Je kunt zeggen wat je wil van deze Nederlandse volkszangers, maar toen bleek dat het geluid bij één van de ‘Toppers’-concerten in de Arena erg slecht was, hebben ze niet op een reactie van de Arena gewacht, maar gelijk hun excuses aangeboden en gezocht naar compensatie voor teleurgestelde fans.

Veel ontevreden Britney Spears-fans hadden eigenlijk wel een excuus van madam Spears of van MTV verwacht, na haar ronduit slaapverwekkende optreden op de VMA’s eerder dit jaar, maar dit bleek tevergeefs. Sommige artiesten maken het na een slecht optreden echter nog veel bonter: Duizenden mensen hadden zo’n honderd euro betaald voor een optreden van de Rolling Stones in Zweden en zagen een Keith Richards die blijkbaar te dronken was om nog een gitaar vast te houden. Richards eiste daarna zelf excuses van Zweedse kranten die daar nogal kritisch 100 euries om deze rocker 'in actie' te zien!over waren.

Dat een poppodium zijn excuses aanbiedt voor een optreden is niet erg gebruikelijk. Het getuigt in ieder geval wel van betrokkenheid bij de bezoekers. Maar zijn excuses eigenlijk wel genoeg, als je veel geld hebt neergeteld en vervolgens een stelletje compleet ongemotiveerde artiesten voorgeschoteld krijgt? Moet de artiest zijn fee terugbetalen aan de organisatie, als het merendeel van het publiek en zelfs de organisatie een optreden als erg slecht bestempelen? Of zou het publiek gewoon hun geld moeten terugkrijgen (of een andere vorm van compensatie)?

Love2party houdt erg van dikke feestjes en goedgemutste artiesten die er veel zin in hebben. We stellen dus het volgende:

Optreden niet goed? Geld terug!

Heb jij suggesties voor een passende compensatie na een erg slecht optreden van een artiest, meld het dan hieronder in het forum!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws