Stelling: De contest

Partyscene Redactie | 4 oktober 2007
onbekend

Binnenkort in elk café op de hoek: een DJ Contest!

De zoektocht naar nieuw talent begint de spuigaten uit te lopen. Bijna elke kroeg of club lijkt tegenwoordig een 'DJ Contest' te organiseren en ook de wedstrijden voor onbekende producers worden steeds talrijker. Het blijft een leuke manier om je kunsten te profileren, maar levert het, met zoveel aanbod, eigenlijk nog wat op als je wint?

Get Down Café was eerder dit jaar ook al op zoek naar nieuw talent.

Persbericht: Café Jerommeke uit Eersel gaat weer van start met de jaarlijkse DJ-contest. 'Gezocht wordt naar talentvolle dj's die overwegend club, house, (tech)trance, minimal en/of electro draaien (geen jump- en hardstyle). Dj's kunnen zich tot en met 31 oktober 2007 inschrijven'. Café Jerommeke organiseert deze dj-contest voor het tweede jaar. Heeft u erg veel gehoord over de winnaar uit 2006?

Nee? Dat geeft ook niets, want het is bijna niet meer bij te houden. TWSTd Dommelsch DJ Contest, Bootleg Café DJ Contest, Fresh Cotton DJ Contest, Patronaat & Club Stalker DJ Contest, BNN & BED DJ Contest, Dance Valley DJ Contest, Vinylized Contest voor producers en de Grote Prijs van Nederland; allemaal zijn ze op zoek naar nieuw talent.

Patronaat en Stalker op zoek naar een dj die van alle markten thuis is...

Deze wedstrijden hebben in de afgelopen jaren al veel winnaars opgeleverd, maar dat zorgde niet bepaald voor een doorbraak van de betreffende artiesten. Hun namen gingen meestal roemloos ten onder in de enorme brij van contestwinnaars. Bij één van de meest prestigieuze wedstrijden, de Grote Prijs, wordt zelfs gefluisterd dat je hem maar beter niét kunt winnen, omdat niemand dan ooit nog iets van je hoort.

Als de Grote Prijs je al niet verder helpt, hoe moet dat dan met de winnaar van de wedstrijd in Café Jerommeke? Organisatoren van Nederland, geef gerust de ruimte aan nieuw talent (met bijvoorbeeld een talentroom) maar laat dat wedstrijdelement maar liever zitten, want er zijn echt veel te veel contests. Wij stellen:

Het winnen van een contest levert een artiest niets op!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws