Gehypte dansjes zuigen

Partyscene Redactie | 8 augustus 2007
onbekend

Oefenen voor STRP-festival?

Wat doe je als je laatste album ‘We Are The Night’ niet genoeg aandacht krijgt? Dan creëer je toch gewoon een hype? Dat moeten The Chemical Brothers zo ongeveer gedacht hebben, toen ze op het idee kwamen om een wedstrijd uit te schrijven voor de beste ‘Salmon Dance’ bij hun gelijknamige nieuwe single. Ze staan in november op STRP in Eindhoven, dus begin maar vast met oefenen.

Tim Rowlands en Ed Simons komen natuurlijk niet voor niks naar Eindhoven en zullen graag flink veel creatieve dansjes in het publiek willen zien tijdens die gig in november. Pratende visjes in de nieuwe clip van de Chemical Brothers, 'Salmon Dance'.Wat Los Del Rio in 1995 lukte met de ‘Macarena’, moet toch ook voor doorgewinterde artiesten als The Chemical Brothers zijn weggelegd? Tja, origineel is het niet, maar dat zijn de clips van de heren eigenlijk al lang niet meer. Hun vorige video voor ‘Do It Again’ was immers ook al een variatie op het tot in den treure uitgemolken ‘als ik deze muziek opzet/ deze schoenen aantrek, kan ik opeens niet meer stoppen met dansen’-thema.

Nu moet er dus gedanst worden als een zalm, op een track die werkelijk van de simpelste bliepjes en samples aan elkaar hangt. Gelukkig hoef je de choreografie niet helemaal zelf te bedenken en krijg je spannende aanwijzingen en tips van rapper Fatlip over het leven van de gemiddelde zalm. Deelnemers aan de wedstrijd kunnen hun inzending posten op http://www.youtube.com/dothesalmondance en de winnaar ontvangt twee VIP-tickets voor een concert van The Chemical Brothers op de Brixton Academy in december van dit jaar.

Wij mikken onze zalm veel liever gewoon gemarineerd op de barbecue en onze stelling is dan ook: Gehypte dansjes zijn zooooo 1995!

De originele clip

 

Ontroerend staaltje inlevingsvermogen in de zalm

 

Brokeback Mountain, dames op een ‘Fishing Trip’

 

Eenzame dude in slecht gedecoreerde slaapkamer…..

 

Onze favoriet

 

The Chemical Brothers

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws