Undergroundscene op sterven na dood

Partyscene Redactie | 30 juli 2007
onbekend

Commercialiteit viert hoogtij!

Website Clubjudge.com vroeg in de afgelopen maanden ruim tienduizend Nederlandse danceliefhebbers naar hun favoriete muziekstijl en maakte vorige week de resultaten bekend. House staat met stip op eerste plaats, op afstand gevolgd door Urban.

Erick E populairste house-dj.Uit welke hoek de ondervraagde clubbezoekers komen werd niet helemaal duidelijk gemaakt door Clubjudge, maar met zo’n groot aantal ondervraagden lijkt de peiling behoorlijk representatief te zijn. De resultaten zijn als volgt:

Favoriete muziekstijl

1. House (26 procent)

2. Urban (14 procent)

3. Hardstyle (11 procent)

4. Hardcore (10 procent)

5. Electro (6 procent)

Techno, trance, jumpstyle, minimal e.a. (elk minder dan 5 procent)

Tevredenheidscijfer per doelgroep

1. House 8.2

2. Hardstyle 7.8

3. Hardcore 7.4

4. Urban 7.3

5. Electro 7.0

6. Underground 6.3 (verzamelnaam fans van o.a. techno, trance, jumpstyle en minimal)Ook de Urban van Chuckie is nog steeds erg geliefd.

Het succes van de meer commerciële muziekstromingen ligt uiteraard wel voor de hand en is niet echt wereldschokkend nieuws, maar toch komt de ‘underground’ (techno, minimal en waarschijnlijk ook tech house, dubstep en drum ’n bass) er in deze enquête wel erg bekaaid vanaf. Niet alleen zijn deze stijlen dus weinig favoriet; de doelgroep geeft hun uitgaanservaringen ook maar net een voldoende.

Wij dachten toch echt veel genietende mensen gezien te hebben op festivals als Awakenings, Extrema, Free Your Mind, Rockit en 5 Days Off, maar cijfers liegen doorgaans niet. Speciaal voor onze puristische lezers is de stelling dan ook:

Erick E, Roog, Jean en Chuckie hebben definitief gewonnen; de undergroundscene is op sterven na dood

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws