Geen politieke ophef over drugsdode Sensation

Partyscene Redactie | 11 juli 2007
onbekend

Oorverdovende stilte in Den Haag

Een 24-jarige vrouw die zaterdag het dancefeest Sensation White bezocht in de Amsterdam Arena, is maandagmiddag in het ziekenhuis overleden. Organisator ID&T probeert, net als de Amsterdamse politie, te achterhalen of het overlijden te maken heeft met het evenement en betreurt de dood van de vrouw.

 

Sensation WhiteHet blijft een hot item in de pers, een sterfgeval als gevolg van een avondje uitgaan. Het feit dat maar liefst 40.000 personen afgelopen weekend genoten hebben van de dj’s op Sensation White werd op maandag gelijk weer ondergeschikt gemaakt aan de 90 arrestaties die werden verricht en de 95 mensen die onwel werden door alcohol- of drugsgebruik. Het trieste nieuws van de ‘niet-natuurlijke dood’ van een 24-jarige bezoekster leidt onmiddellijk tot nog meer gretige headlines over de boosaardige en losgeslagen dancescene.

De dames en heren politici hadden dus in principe al weer over elkaar heen moeten vallen om misstanden aan de kaak te stellen zonder de feiten of de veiligheidsmaatregelen van de organisatie te kennen, maar het circus blijft uit. De jaarlijkse traditionele barbecue in Den Haag op donderdag 5 juli was namelijk de afsluiter van het politieke jaar en dat betekent dat de parlementariërs zich op dit moment ineens niet zo erg bekommeren om de gesteldheid van de Nederlandse jeugd.

BBQ op het BinnenhofOnze Minister-President is op vakantie om bij te komen van de eerste honderd dagen Balkenende-Bos. PvdA-er Jeroen Dijsselbloem, de voorvechter van moraliteit in de uitgaanswereld en staatsopvoeding, zit waarschijnlijk met z’n bleke billetjes ergens op een strand te smullen van de voorgesmeerde broodjes Hollandse kaas, die zijn vriendin net uit de koelbox heeft gehaald en ook CDA-er Coskun Çörüz heeft zijn blackberry uitgezet. Zelfs het doorgaans actieve weblog van het enige lid van de Tweede Kamer dat lijkt te begrijpen hoe de dancescene in elkaar zit, Boris van der Ham, zwijgt. Hij heeft hier echter wel een goede reden voor, want zijn beide ouders liggen in het ziekenhuis.

Oorverdovende stilte in Den Haag dus, terwijl juist het overlijden van een bezoekster van een dance-evenement nou eens een keer een legitieme reden voor onderzoek naar de ware toedracht en eventuele maatregelen zou kunnen zijn. Wij komen dan ook tot de volgende stelling:

De gezondheid van de Nederlandse jeugd is voor parlementariërs alleen maar interessant als ze niet in hun buitenhuis in Toscane zitten tijdens het zomerreces.

Lees ook: Tweede Kamerleden geschokt vanwege sexy Paashaas

NB: Dit artikel is geenszins bedoeld om het trieste nieuws van het sterfgeval te bagatelliseren, maar is gericht op het huidige politieke klimaat in Den Haag. Love2Party wenst de familie en vrienden van de overleden vrouw veel sterkte toe.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws