Flink bikkelen op festivals

Partyscene Redactie | 29 juni 2007
onbekend

Lastig, als je geen keuzes kunt maken?

Even de agenda erbij: na Free Your Mind op 2 juni en Sonar op 14, 15 en 16 juni is het dit weekend alweer tijd voor Awakenings Festival. Geen tijd om daarvan bij te komen, want de woensdag erop begint het 5 dagen rondstruinen in de clubs van Amsterdam met 5 Days Off.

 

Roskilde in Denemarken vanaf 5 juli, Dance Valley op 14 juli, Extrema Outdoor de week erna, Dour Festival in België, Rockit Open Air, 10 Days Off in België, Sonne Mond Sterne Te vroeg gepiekt op Free Your Mind...in Duitsland, Lowlands, Lief Festival... Het houdt niet op! Bijna overal komen veel goede acts, dus kiezen is erg moeilijk en het liefst wil je overal heen. Maar hoeveel festivals kun je eigenlijk in één jaar hebben? Hoeveel slap festivalbier, cola zonder koolzuur en laffe mixdrankjes kun je weggieten en hoeveel 'mystery meat’-hamburgers kan jouw gestel maximaal verwerken in één zomer? Dan hebben we het nog niet eens over eventueel slecht weer tijdens de buitenfestivals; velden vol modder en lekkende tenten bij de meerdaagse evenementen. Hoe de organisatoren ook hun best doen: rond een uur of zeven ’s avonds is het wc-papier in de toiletten meestal op en moet je creatief aan de slag met je ’s ochtends nog zo zorgvuldig uitgeprinte dagprogramma. 

De rolstoel van iemand anders lenen om even bij te slapen tijdens optreden van Justice op Sonar...Meer problematisch zijn de overvolle line-up's waardoor je je constant van podium naar podium moet haasten om alles te zien wat je graag wil zien. Ga je met een groep vrienden, dan kun je er donder op zeggen dat de helft net ontzettend nodig naar de wc moet of honger krijgt op het moment dat jij eindelijk de artiest, waar je de hele dag al op hebt gewacht, het podium op ziet komen. Je blijft dus bij dat podium staan en vervolgens ben je weer een uur aan het sms-en om elkaar later terug te kunnen vinden tussen de duizenden andere bezoekers (“Nee, ik sta SCHUIN LINKS voor de grote speakers bij het hoofdpodium!”). Naar een festival om lekker te ontspannen? Dus niet, het is eigenlijk gewoon keihard bikkelen op zo’n dag. Wat doen we onszelf toch aan? De stelling is dan ook:

Festivals brengen veel te veel stress met zich mee!

Is jouw festivalplanning ook zo overvol en wil je erover praten met lotgenoten, meld je dan hieronder in het forum met je hartverscheurende verhaal!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws