Sluiting drie grote clubs op Ibiza gaat te ver

Partyscene Redactie | 9 juni 2007
onbekend

Clubcrisis op Ibiza

Vrijdag werd bekend gemaakt dat de lokale overheid op Ibiza heeft besloten om DC-10, Bora Bora en Amnesia voorlopig te sluiten. De uitbaters van de drie bekende clubs wordt verweten dat zij in de periode 2005-2006 drugsverkoop zouden hebben getolereerd op clubavonden.

Ibiza: party-eiland of plaats delict?Een paar dagen geleden brachten we je nog een vrolijk overzicht van de clubavonden op Ibiza in 2007, maar momenteel zijn de vooruitzichten voor de feestgangers op Ibiza een stuk minder rooskleurig. Als de plannen van de Guardia Civil op het eiland doorgaan, zal DC-10 vanaf deze week voor twee maanden worden gesloten en Bora Bora en Amnesia beide voor één maand. De lokale overheid is van mening dat het drugsgebruik van clubbers op die locaties ‘gevaarlijk is’ en ‘de toeristische reputatie van eiland schaadt’. Ook werden als argumenten aangevoerd dat tijdens het openingsweekend dit jaar 450 mensen werden aangehouden met verboden middelen op zak en dat in één ziekenhuis 11 clubbers moesten worden opgenomen om behandeld te worden na overmatig drugsgebruik.

Volgens de collega’s van Ibiza Voice hebben de betrokken clubs de handen ineen geslagen met gezamenlijke juridische stappen, om de dreigende sluiting te voorkomen. Ibiza Voice geeft aan dat de reputatie van het eiland aardig meer te lijden heeft onder het ‘binch’-drinken van Engelse toeristen in Sant Antonio. De kans dat ‘niets Feestgangers op Ibiza zullen deze politiepenning in 2007 regelmatig tegenkomen.vermoedende toeristen’ hiermee geconfronteerd worden is vele malen groter dan de kans dat ze last hebben van middelengebruik binnen de muren van één van de clubs of op het strand bij Bora Bora. Bovendien zijn details en cijfers over het ‘tolereren van drugsverkoop’ in de periode 2005-2006 niet bekend gemaakt door de overheid. Verder klinkt het verhaal van de 450 aanhoudingen in het openingsweekend natuurlijk dramatisch, maar dit valt in het niet bij het feit dat alleen Space en DC-10 al 30.000 bezoekers hadden in dat weekend. Zowel Pacha, Space en Privilege, waar ook flink wat bezoekers rondlopen die niet genoeg hebben aan een slokje Red Bull, blijven vooralsnog helemaal buiten schot.

Ibiza is voor zijn economie en werkgelegenheid grotendeels afhankelijk van de komst van duizenden clubbers in de zomermaanden. Sluiting van een club op Ibiza voor één maand in deze periode is dan ook vergelijkbaar met het sluiten van een reguliere club voor een heel jaar en zal waarschijnlijk grote gevolgen hebben voor de dancescene op het eiland. Wij leven mee met de lezers die hun Ibiza-vakantie voor de komende weken al geboekt hebben en stellen het volgende:

De sluiting van de drie clubs voor zo’n lange periode gaat veel te ver!

 

Onder het motto ‘fight for you right to party’ kun je hier je ongenoegen kenbaar maken.

Met dank aan poster 'Bionic Eye' die dit nieuws vrijdag al vers van de pers wist te melden in ons Ibiza-overzicht.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws