Report Electronic Family

Jesse | 5 juli 2012
party reports

Je kent het vast wel: die min of meer verplichte familiefeestjes waar je zo nu en dan naar toe moet. Van die bijeenkomsten met mensen die je slechts een paar keer per jaar ziet, omdat het moet, maar waar je eigenlijk maar heel weinig mee gemeen hebt.

Wat dat betreft bestaat is er een leukere familie. Het is misschien geen bloed, maar verbonden met elkaar zijn we wel degelijk; door de muziek en onze liefde ervoor. Sinds afgelopen jaar heeft deze trancefamily ook haar eigen familiefeest gekregen. Electronic Family begon afgelopen jaar als een uniek concept, en dat is het eigenlijk nog steeds. Een outdoor festival met één belangrijke muziekstijl: Trance.

Net als afgelopen jaar, was ik er dit jaar natuurlijk ook weer bij. En net als toen was het familie gevoel heel erg goed voelbaar. De eerste uren van de dag was je namelijk alleen maar bezig met handen schudden, en mensen omhelzen. Omdat je continue bekende en gezellige mensen tegen komt. Naast deze ontmoetingen was er gelukkig ook nog voldoende tijd over om te genieten van de muziek, en al het andere wat deze dag te bieden had. Na een goed gestroomlijnde binnenkomst, ging ik eerst even naar de Armada tent, waar Ruben de Ronde in deze eerste minuten van de dag al heel erg stevig op dreef was.Tijdens de wisseling naar wellicht de minst bekende DJ van de dag: Antillas, ben ik even richting het Family Stage gelopen waar de heren Dabruck & Klein nog even verder gingen met hun openingsset van dit stage.Onderweg viel het al weer heel erg goed op dat het festival, net als afgelopen jaar, erg goed opgezet was. De twee stages, wat naar mijn idee overigens een perfecte hoeveelheid is, lagen ver genoeg uit elkaar om de muziek niet door elkaar te horen.
Het tussenliggende terrein was op een sfeervolle manier ingericht met een tweetal kermisattracties, wafel- en poffertjes kramen, smoothiekraam, cocktailbar, snoepkraam, ijssalon en genoeg vrije ruimte waar men op een picknickkleedje kon genieten van de stralende zon.De rest van de faciliteiten, zoals de toiletten, waren ook zeer goed geregeld. De capaciteit ervan was op het grootste deel van de dag groot genoeg, zodat je nergens lang hoefde te wachten.
Zelf ben ik alleen maar voor boodschap nummer 1 naar de urinairs geweest, maar ik heb van andere mensen wel begrepen dat ook de dixies, voor festival begrippen, redelijk schoon waren.

Maar ook de barren en overige eetkraampjes, hadden voldoende personeel, om bij de bezoekers enige vorm van ergernis te voorkomen. De enige ergernis dat je tijdens het bestellen van je eten en drinken nog zou kunnen hebben is dat heel veel dingen toch nog duurder waren dan afgelopen jaar. Veel etenswaren waren bijvoorbeeld een halve munt duurder als afgelopen jaar, of als wat er “normaal gesproken” op een festival voor gevraagd word. En dat bovenop het feit dat de munten opzich ook al weer duurder waren.

Al met al vind ik dat nog maar een kleinigheidje, althans als het enigszins gecompenseerd word met een geweldig mooie dag, dan hoor je mij echt niet klagen.

Eenmaal bij Dabruck & Klein aangekomen kon ik zeggen dat hun stijl ook zeer lekker op mijn trommelvliezen terecht kwam. Iets meer richting de House, maar zeker niet verkeerd. En daarmee ook een zeer goed overgang richting Marco V, wiens stijl ook met de House verweven is.
Nadat ik een half uurtje van deze kleine, kale man genoten heb, ben ik toch weer even terug gegaan naar de Armada tent. Marco V draaide niet slecht of zo, in tegendeel, maar ik wou toch graag nog even Ashley Wallbridge zien. Een jonge gast waarvan ik een aantal heel goed producties heb gehoord, en die je als DJ helaas maar heel erg weinig in Nederland ziet. Zijn set was werkelijk ver boven verwachting. De energie die hij opbouwde was perfect, en de sfeer in de tent was ook buitengewoon.De opvolgers van Ashley Wallbridge brachten, zoals verwacht, toch wel de lekkerste set van de dag. W&W waren wederom geweldig goed bezig. Aan de ene kant kun je zeggen dat hun sets een beetje voorspelbaar zijn, omdat ze heel vaak de zelfde platen draaien, en ook heel erg veel eigen werk. Maar aan de andere kant is het wel keer op keer en grandioos succes, en een grote fitness workout! Want stil blijven staan bij deze jongens lukt gewoon echt niet! Het is gewoon dansen en springen tot je lichaam het bijna begeeft.Tijdens Markus Schulz ben ik gelukkig weer een klein beetje op adem gekomen. Zijn set van vandaag was helaas wat minder dan verwacht. Maar ja, ik hoor dan ook bij de groep gelukkige mensen die hem afgelopen jaar op Tomorrowland heeft horen draaien. En na zo’n set heeft Markus het zichzelf heel erg moeilijk gemaakt om dat nog te kunnen overtreffen. Eerlijk gezegd was er niks op zijn set van vandaag aan te merken. Deze was namelijk heel erg goed. Het minpunt wat me wel opviel was dat het publiek op het Family stage maar heel erg weinig in de muziek opging.Dit zelfde gevoel had ik ook tijdens de set van Armin. De mensen dansten en bewogen wel, maar echt volledig uit hun dak gaan was er voor velen niet bij. Volgens mij kwam dit in sommige gevallen toch iets meer door de mensen zelf, en niet door de DJ’s.
Uiteraard is het niet aan mij om te zeggen wie er wel of niet op een festival thuis hoort, maar als men niet eens weet te zeggen welke DJ er op een bepaald moment voor hun neus staat te draaien, dan hoort men niet echt thuis in de trancefamily.Iets anders dat me opviel aan Armins set, was het feit dat deze vele malen beter was, dan zijn afsluiting van afgelopen jaar. Ik weet niet waar het destijds aan gelegen heeft, misschien was hij er vanwege de geboorte van Fenna niet helemaal met zijn gedachte bij, maar toen ben ik als echte Armin fan gewoon even naar de andere area gegaan, omdat het echt waardeloos was.

Dit keer was het absoluut de moeite waard om buiten in de regen te blijven staan. Zijn set was goed opgebouwd, en perfect afgesloten, en alles er tussen in was een groot feest. De combinatie “The Light Between Us”, Christian Burns, en vuurwerk was ook zondermeer een kippenvel momentje.Wederom heb ik hier op dit feest een heerlijke dag gehad. We zijn overgoten met regen en met zonneschijn, maar bovenal met heerlijke muziek en gezelligheid. Dus met deze ingrediënten ben ik er volgend jaar toch weer bij !

Verslag + Foto's: Dominic Wetzer

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws