Miss Monica 'stopt'

frank | 15 oktober 2012
party reports

Een afscheid en een nieuwe toekomst
 
Report door: Ellen van der Meer
 
Het is zaterdag 1 september 2012. De stemming zit er al in bij het verzamelen bij het opstappunt van de bus in Rotterdam. Voor deze speciale gelegenheid heeft Monica een grote tour-bus geregeld en gaan we met ca. 35 fans en intimi met haar mee. Met een warm welkom van de dj zelf en haar lieve vriendin, stappen we in.Om de stemming er helemaal in te brengen wordt er champagne uitgedeeld door Monica en Joanne. Met een smiley aan een rietje in ons glaasje bubbels zijn we eindelijk onderweg en loopt Monica door de bus met een brede glimlach op haar gezicht. Iedereen die meegaat krijgt het exclusieve polsbandje, en collectors-item ; "Miss Monica allerlaatste classics-set", welke zij heeft laten maken bij Dutchband voor deze gelegenheid.
 
Tijdens onze reis spreek ik met Monica en zij vertelt mij: "Het is te gek dat ik op deze manier een bepaald gedeelte van mijn carrière kan afsluiten. Ik heb dat echt nodig daar ik binnenkort hele andere plannen heb. Op deze dag is het eigenlijk voor mijzelf zo dat Miss Monica stopt. Ik ga duidelijk anders verder in de nabije toekomst. Ik weet nog niet hoe precies. Op dit moment is er een team met mensen om mij heen die mij hierbij helpen, waar ik enorm blij mee ben. Het ziet er nu naar uit dat Miss Monica echt stopt en dat ik met een andere artiestennaam doorga. Ik moet bijna wel, daar ik nu alleen nog maar deephouse, techhouse en funky techno ga draaien. In deze scène is Miss Monica een commerciële naam en is het hierdoor onmogelijk om door te gaan onder deze noemer. Als het zo ver is zal het wel bekend gemaakt worden, of misschien ook wel niet, daar de underground niet van standaard houdt. Mijn bezoek aan de club Berghain in Berlijn daar is voor mij verrassend inspirerend en life-changing geweest. Eerst belande ik in mijn eerste DJ-depressie en wist ik niet meer wat ik moest doen. Gelukkig wordt het mij nu stukje bij beter duidelijker. Nu vandaag op hét classics festival bij uitstek de dag afsluiten met mijn allerlaatste classics set is geweldig, samen met het gezelschap van deze bus."


 
Na een uurtje en een pitstop verder, zijn we aangekomen bij het terrein van Wooferland. Toch geinig Miss Monica's Touring Bus op de artistparking. We worden losgelaten met zijn allen in het bos, op naar de artiesteningang, zo het festivalterrein op. De zon schijnt de stemming zit er goed in and here we go. Let's party!!
 
Monica loopt eerst naar haar stage om alles te checken en als ze de stage benaderd wordt het haar echt even te veel en op een privé plekje alleen pinkt zij een traantje weg.
 
Er is nog genoeg tijd om het terrein over te lopen en dat doen we dan ook. Trouwe fans, jong en oud, van Monica komen op haar afgelopen en maken een praatje met haar. Er worden veel herinneringen opgehaald foto's gemaakt, het was een intense beleving van dit tijdperk met classics en wat was het altijd leuk!De exclusieve polsbandjes, waar er maar 100 van zijn gemaakt, doet Monica om bij een selectie van haar fans die zij kent, waarmee ze hen duidelijk bedankt voor hun support.


 
Na over het festivalterrein heen te zijn gelopen is het dan eindelijk zover. Het is half 10 in de avond....... Een bomvolle tent voor haar en terecht want, het dak gaat eraf!!!! Het laatste uurtje van een lang tijdperk oldschool classics is aangebroken en dat zullen we weten ook! Iedereen is uitgelaten en in de voorste rijen wordt geduwt en getrokken om het beste plekje voor Monica te bemachtigen. De beveiliging houdt lachend een oogje in het zeil want, het liefste willen de fans op het podium opklimmen.
 
Met de grootse aankondiging begint ze haar set en gaan er wel meer dan 3000 paar handjes in de lucht. Het is duidelijk dat Monica DE Queen of Classics is! HET GAAT LOS! Champagne in de booth en de kurk wordt het publiek in geschoten, Monica geniet naast haar emotie's van afscheid.
 
Tijdens haar set is er tijd voor de uitreiking van de prijsvraag in de DJ Booth bij Monica. Monica geeft haar classics-collectie weg aan diegene die de origineelste email heeft. Duidelijk een fan van het allereerste uur die voor de gelegenheid een zeer speciaal T-shirt aan heeft! Met een korte steunbetuiging door de microfoon maakt Monica haar set af met nog een aantal ultieme classics knallers. Als het einde dan echt daar is zijn er weer meer dan 3000 paar handjes in de lucht welke Monica bedanken en Monica maakt diepe buigingen voor haar fans.


 
Monica weet dat deze mooie afsluiting, juist ook een nieuw begin is. Ze is duidelijk over haar besluit: "Ik heb mij de afgelopen jaren anders ontwikkeld in mijn persoonlijkheid en op energetisch- en emotioneel niveau. Dit geeft ook duidelijk een afdruk weer op mijn draaien en muziekkeuze. Stond ik vroeger aardig te stampen, sta ik nu te grooven en mooie tunes te draaien op 127 bpm. En als ik mijn hart volg, wat ik altijd doe, is dit een logische stap.'
 
We lopen weer terug naar onze bus en genieten nog met z'n alle na van de allerlaatste set en legendarische set van Miss Monica!
 
Wil jij ook nagenieten dan kan je haar set beluisteren op Soundcloud. Hou haar daar in de gaten om te horen hoe haar nieuwe sound zich ontwikkelt.

www.djmissmonica.nl
 
Foto's: Katja Rupp Photography
 
 
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws