Introductie Mini Paceman in Amsterdam

Peter Güldenpfennig | 2 maart 2013
party reports


Bizar eigenlijk, in 1959 bedacht Sir Alec Issigonis een slim klein wagentje voor het volk, ruim vijftig jaar later is de Mini meer een mode-artikel dan een auto. Vrijdagavond 1 maart was de Nederlandse introductie van het zesde lid van de huidige Mini-familie: de Paceman. Natuurlijk in die hippe brandstore aan het Leidseplein, naast die ándere grote brandstore van dat computermerk.

_MG_0384

 

De winkel is afgeladen met mensen, goedgekleed en bovenal hip. Precies het publiek dat je in een Mini verwacht eigenlijk, dus dat doen ze goed. Onder een doek staat de Paceman te wachten op zijn moment of fame, al weet iedereen al hoe de auto eruit ziet.

De Auto: Eigenlijk is de Paceman een driedeurs Coutryman, groter en ruimer dan de gewone Mini en zelfs verkrijgbaar met vierwielaandrijving. Ten opzichte van de Countryman ziet de Paceman er een stuk sportiever en eigenlijk sowieso wat beter uit. Klein is hij niet meer en een auto voor het volk al evenmin. Een vanafprijs van net geen dertigduizend euro voor een kale Cooper? Auw!

_MG_0415

 

Het Feestje: Nadat het doek van de Paceman is getrokken, komt het feestje op gang. Of het nu aan de draaikwaliteiten ligt van Erick-E (weet je nog?), of aan de meer dan uitstekende cocktails, we zijn er nog niet uit. Terwijl binnen de voetjes van de vloer gaan, staat buiten een rij mensen te wachten om te rijden met een van de twee aanwezige Paceman’s. Wij kiezen eieren voor ons geld, nemen nog een drankje en maken er een gezellige avond van.

_MG_0419

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws