Party-report: I Am Hardwell

Ivo Mollemans | 28 april 2013
party reports


De avond waar Hardwell zo lang op heeft gewacht, was dan eindelijk aangebroken. De start van zijn wereldtournee I Am Hardwell. In een uitverkochte Heineken Music Hall liet hij zesduizend man zien wie nou de echte Hardwell is. Dit was zijn avond, met zijn publiek en een drie uur lange set van de dj zelf.

Wie: Hardwell
Wat: 
I Am Hardwell
Waar: Heineken Music Hall, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 27 april 2013

i_am_hardwell-feat

 

Ondanks dat Hardwell nog tot 01:00 uur op zich liet wachten, waren bijna alle bezoekers al om 22.00 uur binnen.  De show werd geopend door dj Dannic en dat maakte het feestje er niet minder om. Mensen dansten hun benen onder hun lijf vandaan en het was duidelijk te merken hoeveel zin iedereen er in had.

Om 00.30 uur stopte dj Dannic ermee en was het wachten op de artiest waar iedereen toch vooral voor kwam. Hoewel een aantal bezoekers boven even de rust opzochten om er straks weer helemaal tegenaan te gaan, begon de spanning in de zaal voelbaar te stijgen. Eén grote massa mensen maakten zich op voor de opening. Het was donker en het enige wat te zien was, waren de honderden mobieltjes die de lucht in gingen.

hardwell-1En toen was daar Hardwell, en het publiek ging volledig uit zijn dak. De opening werd ondersteund door science fiction-achtige videobeelden, een indrukwekkende lasershow en confetti in hartjesvorm. Drie uur lang nam hij zijn fans mee in de wereld van Hardwell. De toon was gezet. Iedereen verwachtte een dikke show en die kregen ze dan ook. De sfeer was goed, iedereen vond het gezellig en Hardwell speelde het dak van de HMH er af. Een veelbelovend begin van zijn wereldtournee.

Bezoekers

Hoewel Hardwell in een interview vertelde dat hij voor de Heineken Music Hall had gekozen om zich vooral op de diehard-fans te  richten, werd in de loop van de avond duidelijk dat lang niet alle bezoekers Hardwell-fan waren. Veel mensen hadden Hardwell wel eens  eerder zien draaien op festivals, maar groot liefhebber van zijn producties waren ze ook weer niet. Veel bezoekers waren voornamelijk overgehaald door vrienden om te gaan, maar achteraf hadden zij, net als de diehard-fans, niets anders dan lof over Hardwells performance. Daarnaast waren er meerdere bezoekers die lieten blijken dat ze het zonde vonden dat hij niet voor een grotere locatie als de Ziggo Dome had gekozen, omdat hij die ook makkelijk had kunnen vullen.

Voor het barpersoneel buiten de grote zaal, werd het vanaf 01.00 uur opvallend rustig. Eén van hen, iemand die vele festivals bezoekt en fan is van Hardwell, vertelde dat hij erg baalde dat hij moest werken. Anders had hij zeker een kaartje voor het feest gekocht. ‘Gelukkig heb ik straks een halfuur pauze, dan kan ik even meegenieten vanaf het balkon. Maar echt feesten mag ik niet van mijn baas’, vertelt hij.

hardwell-2

In de HMH was er ook plek voor een VIP-gedeelte. Eén van deze VIP’s, de twintigjarige Michelle, had via een social media-actie de VIP-pas gewonnen en mocht ook bij een pre-party aanwezig zijn. Daarna had ze een meet-and-greet met Hardwell. Ze vertelde ons dat Hardwell eigenlijk een heel nuchtere en doodnormale Nederlander is. 'Qua muziek denkt de dj niet in hokjes en heeft hij een eigen unieke stijl', sprak ze bewonderend uit.

Houd onze site in de gaten voor een videoverslag van dit geslaagde concert waarin we bezoekers aan het woord laten en je mee kunt genieten van de sfeer tijdens deze avond!

Partypics

Party-report: I Am Hardwell 28-04-2013 Powered by
Bekijk meer party pictures

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws