Party-report: Neonsplash

Ivo Mollemans | 18 mei 2013
party reports


Wat: Neonsplash
Waar: Maassilo, Rotterdam
Wanneer: vrijdag 17 mei
Reporters: Gloria van Breukelen en Maaike de Jong

Je houdt er van of niet: tijdens het dansen ondergedompeld worden met neonverf. Door Duitsland wordt het concept omarmd, zo erg zelfs dat trouwe Duitse fans ook op deze editie te vinden waren. Naast Groningen hebben nu ook de Rotterdammers kennis mogen maken met feesten onder het neonverf in de Maassilo.

Organisatie

De verf liet bijzonder lang op zich wachten, tot grote ongenoegen van de bezoekers. De zaal was om twaalf uur gevuld, maar het verfspektakel verscheen pas om twee uur.

Het Duitse bedrijf is benaderd door een studentenvereniging uit Rotterdam om het concept te mogen gebruiken voor de afsluiting van het lustrum. De Duitse organisatoren waren niet aanwezig, maar Clublife sprak wel met de Nederlandse partner van het bedrijf. Hij vertelde ons dat zij de bezoekers bewust laten wachten, om een soort Oud en Nieuw-moment te creëren.

neonsplash_2

Het aftellen was begonnen, iedereen maakten zich klaar voor het grote moment. En duidelijk ook: het zorgde voor een stormloop richting het podium, wat gepaard ging met veel duwen en stoten.

En toen was het twee uur: maar helaas was het moment supreme een deceptie. Niks verfkanonnen, je moest het vooral hebben van de verf die de bezoekers zelf hadden gekocht (vijf euro per flesje). Binnen vijf minuten leek iedereen op een kleurenpalet en ging iedereen elkaar te lijf met verfflessen.

De organisatie vertelde dat de verf iets bijzonders doet met de bezoekers. Mensen laten zich gaan, je bent samen één. En eerlijk is eerlijk:  toen eenmaal de verf 'uit de lucht kwam', was de sfeer was meteen een stuk beter.

De prijzen die je voor consumptiemunten betaalde waren bijzonder laag: je betaalde €1,50 per munt. Daarnaast waren lockers en toilet goed geregeld, deze waren ruimschoots aanwezig. Ook wel noodzakelijk bij een dergelijk feest natuurlijk.

Locatie

Hoe Neonsplash immens lijkt op elke after-movie, was deze locatie teleurstellend klein: de oppervlakte van de Maassilo is niet goed benut voor het evenement. Om de muren en vloeren te beschermen, was de zaal bedekt met folie. Erg veel moeite is er niet gedaan om het er goed uit te laten zien. De keuze om het evenement in de Maassilo te organiseren was daarentegen wel goed. Dit pand is goed te bereiken met het openbaar vervoer en auto.

Line-up

Neonsplash maakt bewust niet gebruik van grote artiesten, om de bezoekers alleen voor het concept naar het evenement te trekken. De organisator vertelde dat het geen feest is met Top 40 muzie en dat klopte. Deze avond bood een podium aan artiesten als Kay Wilder, Winchetster en Floris Jonker. De hoofdact was De Grote Vinnie Donnie en Sjakie Show en de MC was niemand minder dan Kraantje Pappie.

Feestgangers

neonsplash_1De meningen waren verdeeld: heel leuk die verf, maar waarom niet de hele avond en waar bleven de verfkanonnen? Dit had enigszins beter gekund. Ook vroegen wij ons af: hoe gaan alle bezoekers naar huis? Veel mensen stonden er niet bij stil dat zij waarschijnlijk geweigerd zouden worden door de taxichauffeur. Die staan nou eenmaal niet te wachten op het besmeuren van de dure bekleding van hun taxi.

Toen eenmaal iedereen onder de verf zat, was iedereen wel laaiend enthousiast. Mensen noemden het 'heftig' en 'een geweldig feest'. Ook opvallend was dat er veel buitenlanders waren, waaronder een groep Chinezen en een groep Zuid-Koreanen. Ook een enkele Duitser was als trouwe fan naar Rotterdam gereisd.

Het was voor bijna iedereen een nieuw concept, wat zeker in de smaak is gevallen. Toch zijn wij van mening: dit was leuk voor één keer. Misschien zijn we wel over te halen om eens een grotere editie te bezoeken om het feest mee te maken zoals in menig aftermovies te zien is. Een suggestie: Eventueel Neonsplash in de Heineken Music Hall komend juni?

Verf

De verf is speciaal ontwikkeld voor Neonsplash. Het is op natuurlijke basis, dus geen ramp als het in je drankje of ogen komt. Toch liep iedereen met een zonnebril om verf in hun ogen te voorkomen. Als de verf eenmaal was opgedroogd, begon het wel erg te trekken aan je huid. De organisatie beweert dat de verf uit je kleding gaat, maar onze kleding is na een wasbeurt in de wasmachine nog niet optimaal schoon. 'Comes with the party', zullen we maar zeggen!

Plus

 • Goede sfeer
 • Uniek concept
 • Snelle service
 • Goedkoop drinken en veel variatie
 • Gelegenheid verf te kopen
 • Toiletten gratis en ruimschoots aanwezig
 • Lockers ruimschoots aanwezig

Min

 • Teleurstellende verfexplosie
 • Magere line-up
 • Kleine locatie
 • Drukte bij het podium
 • Slechte aankleding

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws