Party-report: Click Circuit Festival

Peter Güldenpfennig | 2 juni 2013
party reports


Wat: Click Circuit Festival
Waar: Circuitpark Zandvoort
Wanneer: zaterdag 1 juni
Party-reporter: Rick de Brouwer

Plankgas in de hoogste versnelling! Zaterdag 1 juni bezette Click de Zandvoortse duinen met het Click  Circuit Festival, oftewel Click @ Circuit! Op een unieke locatie en met een veelbelovende line-up maakte Clublife zich klaar voor een dagje chillen op techno.

Click_Circuit_1

Duinbevolking

De voorspoedige voorverkoop had de organisatie doen besluiten om een extra stage te plaatsen onder de hoofdtribune, de zogenoemde ‘Bunker’-area. Dit creëerde een extra duister effect. De Main bezette het rechte stuk langs de duinen richting Tarzanbocht. Zo kon je op de duinen vertoeven om het geheel te overzien. Ook bood het je de kans om het racegeweld van de ‘Bleekemolen Race-experience' aan de andere kant van de duinen te aanschouwen.

Valse start

Click @ circuit, wat hebben techno en racen eigenlijk met elkaar gemeen? Clublife zocht het uit en vroeg het aan enkele bezoekers. ‘Met allebei ga je ‘hard’! ‘En op beiden geraak je in een bepaald ritme!’ Aha juist. En hoe is het hier met de vibe? ‘Valt tegen, komt moeizaam tot gang,’ luidde het antwoord. En dat kwam door de valse start van de organisatie.

Click_Circuit_3Click @ Circuit zou namelijk een weekender wezen. Twee dagen dus. Vele bezoekers hadden dan ook een campingplaats en een weekendticket gekocht. De organisatie kreeg echter geen vergunning van de gemeente wegens mogelijke geluidsoverlast. Iets waar Circuitpark Zandvoort niet geheel onbekend mee is. Gevolg? Teleurgestelde festivalgangers, die overigens wel hun geld teruggestort kregen.

Opvallend had Click wel een ’go’ voor het houden van de ‘Bunker’stage. Deze area kent namelijk slechts één doorgang. In Duitsland zijn er ooit doden te betreuren geweest wegens verdrukking. Levensgevaarlijk dus! Rare lui, die Zandvoorters. In ieder geval wilde Click zijn bezoekers niet geheel teleurstellen en dus schakelde zij nabijgelegen Beachclub Woodstock in , zodat dag twee , de zondag-afterparty voor de liefhebber een ‘go on’ kon worden.

Sanitaire pitstop

Alsof al dat drama al niet genoeg was kreeg de organisatie nog meer tegenslagen te verwerken. De sigarenboer kwam niet opdagen waardoor halsoverkop sloffen sigaretten ergens vandaan gehaald moesten worden. De getroffen sanitaire voorzieningen bleken niet in orde. Vrouwen stonden urenlang in de rij voor een sanitaire pitstop. Er was daarom meer publiek meer aanwezig in de rij voor de toiletten dan om 16.00 uur op de mainstage. Tot overmaat van ramp sprong er ook nog eens een leiding, waardoor in allerijl extra noodvoorzieningen geregeld moest worden. Gelukkig bleef voor de organisatie in ieder geval de regen uit, want tegen mogelijke regen was niets geregeld….

‘Fast’ food ?

Wel goed geregeld was het eten en drinken. Zelfs de ‘snelle hap’ bestond uit goed eten. Voor 2,5 munt kreeg je bijvoorbeeld een grote biologische hamburger met spinazie. Voor 2 muntjes kreeg je een bak vol loempia’s en voor 1,5 munt zelfgebakken patates frites. Prijs en kwaliteit prima in orde. Ook was er de mogelijkheid om koffie te bestellen bij de zogenaamde Donutbar of een keuze uit tientallen soorten verse sapjes. Toch iets wat meestal ontbreekt op een ‘gewoon’ festival.

Decoratie en show

Een absoluut verbeterpunt is de aankleding van het evenement. Menig bezoeker kaartte die als ‘schraal aan’. Met de ruimte tussen de stages werd niets gedaan. Daar maakte de organisatie zich iets te gemakkelijk van af.

Muziek

Click_Circuit_2De spraakmakende line up maakte zijn belofte meer dan waar. Heerlijke sounds kwamen er uit de boxen geknald. Vooral De man zonder schaduw en Gabriel Ananda kregen het kou-trotserende publiek weer warm met hun lekkere sets. En onder leiding van o.a. Egbert (live) schakelde het publiek naar een hogere versnelling in een een flinke feeststemming richting het einde toe. De muziek was dus dik in orde! De sfeer was wel wat minder, het echte intieme ‘Click gevoel’ ontbrak. Tip aan de organisatie: volgende keer mag het geluid wel wat harder!

Conclusie

Net als een dagje autosport op Circuit Park Zandvoort werd Click @ Circuit door alle omstandigheden een dagje relaxen tussen de Zandvoortse Duinen. 30 euro voor een ticket was het om eerlijk te zijn niet waard, maar genoten hebben we uiteindelijk wel!

Plus

 • Goede muziek
 • Line up
 • Unieke locatie
 • Vlug ingrijpen van de organisatie
 • Biologisch eten (hamburgers!)
 • Drankaanbod
 • Prijs / kwaliteitverhouding eten
 • Snelle barbediening

Min

 • Gemiste kans themafeest
 • Geluidsvolume te zacht
 • Slechte sanitaire voorzieningen
 • Geen overdekkingen
 • Gevaarlijke area ‘Bunker’stage
 • Geen vergunning voor het geplande weekendfestival
 • Schrale aankleding
 • Publiek/sfeer kwam moeilijk tot gang
 • Ontbreken intieme ‘Click’ gevoel

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws