Party-report: Pussy Lounge at the Park

Ivo Mollemans | 16 juni 2013
party reports


Wat: Pussy Lounge at the Park
Waar: Asterdplas, Breda
Wanneer: zaterdag 15 juni
Party-reporter: Gloria van Breukelen

Organisatoren b2s weten wel hoe ze een feestje moeten bouwen. Zaterdag 16 juni stond het Asterdplas in Breda weer vol met 5000 fans voor de uitverkochte derde editie van Pussy Lounge at the Park.

Pendelbussen

Wegens de spontane beslissing om toch naar dit populaire freestyle feest te gaan, was ik genoodzaakt om met het openbaar vervoer op plaats van bestemming te komen. Vanaf Breda Centraal reden er pendelbussen om het feestgeruis naar Asterdplas te brengen. Het was even zoeken, maar toen we uiteindelijk de pendelbussen hadden gevonden, leek dit erg goed geregeld.

De bussen waren in overvloed en om de feestgangers al even op te warmen, werd de volumeknop opengedraaid en knalde de hardstyle door de speakers. Ook was er gedacht aan knipperlichtjes, waardoor de lijnbussen wel iets weg hadden van een Kwibus.

Niet druk

Eenmaal aangekomen was het feest al in volle gang en konden we meteen doorlopen. Gelukkig waren er voldoende lockers en konden we onze jas nog kwijt. Ook munten halen en de rijen voor de toilet en drankkraampjes gingen erg vlot.

Hoewel het een kleinschalig festival met maar één stage was en alle kaarten waren uitverkocht, was het niet te druk. Wilde je graag vooraan staan, dan was dit prima te doen. Alleen moest je dan wel denken aan je oren, want de muziek stond erg hard. Zo hard, dat de vloer er van trilde.

Mainstage

Toen we gesetteld waren en stonden te genieten van de heerlijke muziek, gingen er ineens twee grote ballen met mensen erin over het publiek. Veel mensen vonden dit geweldig, maar ik vond het meer levensgevaarlijk. Zo moest je goed opletten dat de bal niet tegen je hoofd aan kwam en het leek me ook niet erg veilig voor de mensen in de bal.

Ook waren de meningen verdeeld over de opbouw van de stage. Dit was in jungle-thema en ik vond het teleurstellend, terwijl anderen het juist erg mooi vonden. Natuurlijk stonden er wel weer schaarsgeklede vrouwen op het podium, iets wat Pussy Lounge kenmerkt.

Organisatie

Het festival was zoals ieder jaar weer erg goed geregeld. Er waren voldoende toiletten, maar helaas wel maar op één plek, dat was anders dan de vorige jaren. Wel hadden ze dit jaar gedacht aan een tafel met spiegels, haarlak en deodorant. Een erg goed initiatief, aangezien het op vele festivals door het ontbreken van spiegels maar te raden is hoe het met je uiterlijk gesteld is.

Was je het even zat, dan was er genoeg gelegenheid om even bij te komen. Het festival was aan het meer en op het zand stonden veel loungebanken. Ook waren er genoeg picknicktafels om even rustig overdekt te eten. Er was veel keuze op het gebied van voedsel. Naast de gebruikelijke patat en Turkse pizza’s, liepen ook een aantal bezoekers met een stuk watermeloen.

Ook waren er dit jaar weer Pussy Lounge-petjes te koop. Deze waren zo populair, dat ze eind van de middag al uitverkocht waren. Ook had je de mogelijkheid de nieuwe Pussy Lounge-cd voor een promotieprijs te kopen en hadden ze een klein assortiment aan Pussy Lounge-kleding.

Muziek

973185_535288466531417_2028744277_nDe sfeer was heerlijk en ook de muziek was zoals vertrouwd weer erg goed. Wat Pussy Lounge zo leuk maakt, is de harde muziek van onder andere Menthal Theo, Paul Elstak en Darkraver in combinatie met house-, dupstep en top 40-muziek. Voor de echte harde liefhebbers was het laatste uurtje echt knallen met keiharde hardcore. Een erg goede afsluiting die ondersteund werd met vuurwerk.

Afloop

Toen het feest was afgelopen, sneldden iedereen zich richting de lockers. Hierdoor werd het duwen en stoten en duurde het erg lang tot iedereen eindelijk zijn spullen had. Toch is dit iets wat op bijna ieder festival voorkomt.

De terugweg kreeg ik de mogelijkheid om met iemand mee te rijden en hoewel ik van te voren dacht dat dit dramatisch zou zijn, aangezien het meestal een uur duurt voordat je eindelijk het terrein af bent, ging dit ik redelijk vlot. Mijn complimenten.

Weer

Dit was de eerste editie waarbij er geen regen was. Sterker nog: het was prima festivalweer. Wel met een flinke windvlaag zo nu en dan, maar ook ’s avonds was het niet koud.

Ahoy

Pussy Lounge heeft zijn trouwe fans en het aantal aanhangers groeit gestaag. Daarom hebben ze voor de volgende editie gekozen om eens wat meer uit te pakken. Rotterdam kan zich vast voorbereiden voor Pussy Lounge Triple XL 5 oktober in de Ahoy.

 

Plus

 • Pendelbus
 • Muziek
 • Sfeer
 • Genoeg loungeplekken
 • Goede organisatie
 • Spiegels, haarlak, deodorant
 • Korte rijen
 • Kleinschalig

Min

 • Drukte lockers na afloop
 • Te weinig petten
 • Één plek wc’s

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws