Party-report: Dreamfields

Peter Güldenpfennig | 30 juni 2013
party reports


Wat: Dreamfields
Waar: Recreatieterrein Rhederlaag, Giesbeek
Wanneer: zaterdag 29 juni
Party reporter: Robin van der Kooi

De meeste dromen zijn bedrog, maar als ik wakker dan droom ik nog.... je zult je uiteraard afvragen waarom? Nou, de zon scheen in Nederland en wel in Giesbeek. En zelfs de hele dag! Zo stond je vorige week nog 3 dagen te dansen in de regen op Defqon.1, deze editie van Dreamfields gaat de boeken in als droog en zonnig!

Na een klein uur rijden kwamen we op de plek van bestemming aan. De aankomst was niet geheel ideaal. Veel opstoppingen vanwege diverse rotondes op een lange weg. Deze moest je eerst helemaal afrijden alvorens je op de laatste rotonde eraf kon. Eenmaal daar moest je je een weg zien te banen door een smal aankomstgebied. Al met al kon dit iets beter want dit resulteerde tot grote opstoppingen.

Op de locatie kon ik vernemen dat het met een publiek van 20.000 man volledig uitverkocht was. Een goede zaak want de locatie leende zich voor een groot publiek. Elke stage werd dan ook drukbezocht. Tot ver buiten deze tent stonden mensen uit hun dak te gaan op de klanken van onder andere FeestDJRuud, Vato Gonzalez en Mightyfools.

Het festival bestond uit 5 area’s. Van house tot hardstyle en alles wat er tussenin zit. Kortom, voor ieder wat wils. De Exxellent mainstage was samen met de Xxlerator-stage de absolute publiekstrekker als het gaat om aantallen en decor.

Area's

De mainstage had wat weg van een droomkasteel. Erg mooi en groots opgebouwd en het zag er daadwerkelijk uit als in een droom.

Dreamfields-1

De Xxlerator stage had de vorm aangenomen van een Phoenix vogel. Hoogtepunt op deze stage was Mental Theo & Charly Lownoise. Het blijft een krachtig en energiek duo, en dat op die leeftijd! Respect voor deze mannen.

De Latin Lovers stage vormde een enorm mooie vuurtoren. In de avond, wanneer het wat donkerder werd, zag deze tent er erg mooi uit. De vuurtoren stond letterlijk in lichterlaaie.

De Xxlerator Raw tent was niet bijzonder qua aankleding, maar wel bijzonder qua muziek. In een degelijke partytent waar er op elk groot festival wel een paar van staan was er plek voor de hardste vorm van hardstyle.

In de Krush Groove tent was de sfeer enorm gezellig en het was er ook lekker druk. Qua aankleding was ook hier niet echt uitgepakt, maar dat mocht de pret niet drukken .

Organisatie

Wanneer we het hebben over de organisatie in de breedste zin van het woord, moet ik toegeven dat deze heel relaxed en vriendelijk waren. Zowel de security als de mensen van de organisatie. Met je vragen kon je naar de Info stand waar 2 dames je prima te woord stonden. Ik denk dat je je geen betere organisatie kunt wensen wanneer het om aankleding gaat. Net als bijvoorbeeld Emporium zag er alles er tot in de puntjes uit. Op 2 tenten na, waar waarschijnlijk bewust voor gekozen was.

Ook dit jaar is er weer gekozen voor een groot reuzenrad. Dit begint een ‘dingetje’ van Dreamfields te worden. Een grote opvallende attractie waar je dan ook even helemaal weg kunt dromen. Special note: dit jaar was er gekozen voor een speciale verlichting op- en aan het reuzenrad. Ook was het vuurwerk over de gehele linie te zien vanaf alle stages. Ook vanaf het water, in tegenstelling tot eerdere edities zoals bijvoorbeeld die van 2011.

Catering

Tussen al dat mooie muziekgeweld moet er wel gegeten en gedronken worden. Naast de gebruikelijke patat, pizza en hamburgers kon men ook genieten diverse soorten koffie en wat meer exclusief voedsel zoals bijvoorbeeld kreeft.

Dreamfields-2

Weer

Wat weersomstandigheden betreft konden we zeker niet klagen. Met een klein beetje regen en een hoop zonneschijn was het een heerlijke dag. Die paar druppels heb ik overigens zelf niet waargenomen maar wist een man van de beveiliging te vertellen. Die had de hele dag buiten gestaan en is later zelf ook nog eens bij alle area’s gaan kijken. Wel noemde hij de wc’s ‘overcrowded’. Er stond een flinke rij mensen bij de heren-wc's. Dit was tot begin van de avond het geval.

Rij na rij

Een absoluut nadeel waren de enorme rijen mensen voor het halen van de munten. Helaas had de organisatie bedacht dat het handig zou zijn om de muntapparaten verder op het terrein te plaatsen. Hierdoor moesten mensen verder lopen om munten te halen. Wat niemand toen nog niet wist is dat er verderop nog een muntenarea was waar het enorm rustig was omdat iedereen aan het wachten was bij de eerste plek. Gelukkig verliep alles vlot bij de kluisjes. Een sleuteltje fixen was dan ook snel gebeurd en je kluisje vinden ging ook prima.

Op het festival

Maar goed, op naar het festival terrein. Latin Lovers trok een voornamelijk ouder (25+) publiek Bij de Exxcellent- en Xxlerator-stages was het publiek beduidend jonger. Kippevel ontstond bij setjes van Mental Theo en Charly Lownoise, Vato Gonzalez, Justin Prime en Basto. Tijdens deze sets kon je merken dat een mc overbodig werd. Mooi om te zien dat muziek zoiets bijzonders kan doen met mensen. Of het nu in een simpele partytent gebeurt of in een grote open area met alles erop en eraan, het maakt niet uit. Music speaks…..  als je dit dan nog zo mooi kunt combineren met een mooi vuurwerkshow dan is het feest compleet. Deze show was voor mij in ieder geval een hoogtepunt.

dreamfields-3

De mensen van het licht- en geluid voelden prima aan wanneer iets in beweging moest worden gebracht of wanneer het tijd was om de volgende vuurpijl de lucht in te steken. Een goede afstemming is het halve werk zeg ik dan maar. De mensen konden dit erg waarderen en daardoor ontstonden er op diverse plekken een hoog ‘ooooooh’ of ‘aaaaaaah’ gehalte. Een happy gevoel, dat is wat de organisatie wilde verwezenlijken.  Al met al is dit aardig gelukt want ook de muziekopbouw (van zacht naar steeds harder) zat er aardig in.

Op de Xxlerator Mainstage viel één keer het geluid weg, helaas moest dit gebeuren bij twee Italiaanse hardstyle-grootheden,  Technoboy & Tuneboy. Jammer want echt heel veel treden deze mannen niet op in Nederland. De mc speelde daar handig op in door aan te geven wat er aan de hand was en dat de mensen heel even geduld moesten hebben. Uiteraard was hier alle begrip voor en binnen no time was de muziek weer terug.

Het geluid was goed en scherp, niet oorverdovend maar ook niet te zacht. Goed geluid zorgt voor een goede sfeer en dit hebben we dan ook zeker wel gemerkt op elke area. Er  was geen een lege of sfeerloze area te bekennen op het festival. Om kort te zijn: het was een supergezellig, mooi en uitverkocht feest waar men helemaal weg kon dromen bij diverse muziekstijlen. Droom zacht….

Plus

  • Het weer! (al kunnen we dit niet afdwingen)
  • De aankleding van diverse area’s
  • De organisatie en haar personeel
  • De enorme sfeer op alle area’s
  • De knusse inrichting van het terrein
  • Het geluid in alle area’s
  • Jupiler pils

Min

  • Muntprijzen wat aan de hoge kant
  • Opstoppingen bij het parkeren
  • Wachtrijen bij het halen van munten
  • De VIP area die ergens halverwege wegggepropt was en waar geen mooi uitzicht was

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws