Party-report: Summerfestival

Ivo Mollemans | 2 juli 2013
party reports


Wat: Summerfestival
Wanneer: zaterdag 29 en zondag 30 juni
Waar: Festivalterrein 'Nieuw Zuid', Antwerpen
Reporter: Tom Dieleman
Fotografie: Fille Roelants

Op 29 en 30 juni vond op het Antwerpse Festivalterrein ‘Nieuw Zuid’ de vijfde editie van Summerfestival plaats. Het festival dat elk jaar kan rekenen op een hoop vrolijke feestneuzen, deed ook deze editie het zuiden van Antwerpen op zijn grondvesten daveren. De organisatie had dan ook stevig ingezet met een line-up van 250 artiesten, waaronder Hardwell, John Dahlbäck, Angerfist, Gregor Salto, Firebeatz, Martin Solveig, Nicky Romero, Thomas Gold en Franky Rizardo. Het werd al snel duidelijk dat het moeilijk kiezen ging worden. Dit alles met nog een podium meer dan vorig jaar, wat de teller dit jaar op negen podia zet.

Tickets

Voor een dagkaartje betaalde je 41 euro, voor een weekend pass betaalde je 65 euro. Wil je daar nog eens camping bij, dan kan dat voor een meerprijs van 25 euro en daarvoor krijg je maar liefst vier nachten een plekje op de camping en een warming-up party exclusief voor de kampeerders! Daarbovenop het enorme aanbod aan dj’s en stages, maakt de prijs van de tickets zeker niet overdreven.

Bereikbaarheid

Wij namen het openbaar vervoer richting het Antwerpse Zuid en dat is zeer aan te raden. Je geraakt vlot tot op wandelafstand van het terrein en, ook al waren er op onze route niet teveel wegwijzers, éénmaal de tram uit was de menigte volgen meer dan voldoende (of je kon een kijkje nemen op de website, dat maakte meteen alles duidelijk). Kwam je met de fiets, dan kon je deze kwijt op de gratis parking. Enkel met de wagen bleek een beetje af te raden. Summerfestival blijft uiteraard een ‘stadsfestival’ en aangezien je niet tot dicht bij de inkom kan rijden, is het aangeraden om je auto wat verder te parkeren en het laatste stukje te voet of met het openbaar vervoer doen. De organisatie heeft daarop stevig ingezet en het spaart je waarschijnlijk een hoop tijd en frustraties.

Weer

De kampeerders kregen vrijdag te maken met wat regen, maar wat zaterdag begon als een typisch Belgische grijze regendag, werd rond de middag omgetoverd naar een prima festivalweertje. Niet te warm, veel zon, en vooral heel droog! Alsof de dj’s de regenwolken wegdraaiden. Zondag was het zelfs nog een tikkeltje warmer, waardoor de t-shirts en eventuele truien al snel omgeruild werden voor bikini of blote bast. De zomer bleek wel degelijk ingezet! 's Avonds zorgden enkele buien nog voor verkoeling. De die-hard fans bleven gewoon dansen. Anderen konden een gratis poncho krijgen aan de bar.

qee

Eenmaal binnen

Aan de entree kon de scanner onze barcodes niet herkennen, maar het vriendelijke personeel zorgde snel voor duidelijkheid en enkele 'sorry’s' en ‘no worries’ verder, stonden we op het festivalterrein. Daar stonden we dan met jas en trui en goed weer: op naar de lockers! Beschikbaar, maar bij navraag voor velen iets te prijzig! Je betaalt immers twaalf euro per dag (waarvan vijf euro waarborg) voor een klein kluisje. Uiteraard konden we het als goede partyreporter niet laten om toch eens te kijken of dit zijn geld waard was. We zaten immers nog steeds met die vervelende trui en jas. De crew was zeer vriendelijk en behulpzaam en over de veiligheid van je spullen werd goed gewaakt: enkel festivalgangers met een sleuteltje kunnen in de locker-ruimte en permanente aanwezigheid van minstens twee crewleden was gegarandeerd.

Yes, eindelijk konden we aan het feest beginnen! Vlug een drankje halen en op naar de eerste podia. Drankjes bestellen ging in ieder geval heel snel. Er waren ruim voldoende bars verspreid over het terrein, waardoor wachttijden meestal konden uitgesloten worden. Voor een frisje betaal je twee tickets, spirits krijg je voor zes. Als je weet dat je voor tien euro zeven bonnen krijgt, is dat niet goedkoop, maar dat is ondertussen een beetje eigen aan dit type festival met dergelijke podia en line-ups.

Niet getreurd, biertje erbij en dansen! Eenmaal goed en wel op de 35.000 m² grote festivalweide, werd meteen één ding duidelijk: de sfeer zat er al aardig in! Voor vele studenten is dit ook het eerste festival net na de examens én de start van de zomervakantie en dat was er aan te merken! Ondanks de 60.000 bezoekers en de vele goede artiesten, was het nergens onaangenaam druk. Dit vooral te danken aan de goede spreiding van de negen podia. Van house tot deephouse, techno, trance, harddance, electro, drum&bass, dubstep: voor ieder wat wils! En als je iemand vraagt: 'Hoe lang blijven jullie doorgaan?' Komt een unaniem antwoord: 'We blijven tot het einde, eerder vertrekken we niet.'

Zo gezegd, zo gedaan, een heerlijk feest, prachtige inzetter van de zomer! Zondag een herhaling van zaterdag, de sfeer bleef identiek: gemoedelijk en vriendelijk. Voor herhaling vatbaar!

eeeqe

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws