Party Report: Beachflirt (Hardwell, DANNIC, e.a.)

Peter Güldenpfennig | 16 juli 2013
party reports


Wat: Beachflirt
Wanneer: maandag 15 juli 2013
Waar: Starbeach, Chersonissos (Kreta, Griekenland)
Reporter: Julian Huijbregts

Voordat Hardwell naar de VS vertrekt voor zijn tour kun je nog een paar keer in Europa genieten van zijn kunsten. Zo ook op Beachflirt, 15 juli, Starbeach. Van tevoren werd er al gefluisterd dat dit wel eens de grootste Starbeach-party ooit zou kunnen worden en dat bleek uit te komen: Hardwell wist het massaal afgekomen internationale publiek twee uur lang volledig uit zijn dak te krijgen.

Waar je op Kreta sowieso zeker van kunt zijn is geweldig weer: de hete Griekse zomeravonden lenen zich uitstekend voor een party in de open lucht. Aan het einde van de middag wordt Starbeach dan ook  omgetoverd in een openluchtclub. De dagjesmensen verlaten het zwembad, de zonnebedden verdwijnen en langzaamaan stroomt het in wit geklede publiek binnen. Vrijwel iedereen geeft gehoor aan de dress code van vanavond.

Opwarmen

De Beachflirt-party's beginnen om 19u. Normaal gesproken duurt het wel even voordat het publiek in grote aantallen aanwezig is, maar vandaag is alles anders. 15 juli is de avond van Hardwell, het publiek wacht echter niet tot zijn set die straks om 22u begint. Al vroeg begeven de party-gangers zich rond de mainstage, waar resident dj's Rico South en Les Davis de avond aftrappen terwijl de zon langzaamaan ondergaat.

rico south

DANNIC

Dan is het de beurt aan DANNIC, al acht jaar de beste vriend van Hardwell, vertelt hij ons. Wie bij I Am Hardwell is geweest eind april in de Heineken Music Hall weet dat DANNIC als officiële support act zeker op zijn plaats is. De Bredase DJ voert het tempo wat op, de mensen blijven toestromen en worden helemaal enthousiast gemaakt voor wat komen gaat. Rond 20:30 begint het echt druk te worden. Uiteindelijk komen er zo'n 4200 bezoekers, volgens de organisatie de grootste Starbeach-party ooit. Het publiek opwarmen is niet meer nodig. Alles schreeuwt feest, de sfeer is top.

beachflirt2

Hardwell - Waanzinnig

Het is 22:00, het is zover. Hardwell betreed het podium onder luid gejuich. Dit is waar iedereen op gewacht heeft. Hoewel DANNIC de voetjes zeker van de vloer kreeg en de sfeer er goed inzat, is het een wereld van verschil nu Hardwell achter de draaitafels staat. Starbeach knalt compleet los vanaf de eerste track en dat blijft zo tot op het laatste moment. De speakers staan overigens uitstekend afgesteld. Waar je ook staat, het geluid klinkt top. Ook de lichtshow is prettig afwisselend en past uitstekend bij de muziek.

Natuurlijk weet Hardwell het publiek los te krijgen met zijn grote hits en verwerkt hij een aantal nummers die hoog in de momenteel hoog in de lijsten staan, zoals de megahit Animals van Martin Garrix. Ook zijn eigen label Revealed komt aan bod. Een memorabel moment doet zich voor als Hardwell de track 'Alvaro & Mercer feat. Lil jon - Welcome To The Jungle' door zijn set laat knallen. De 'Helikopter' van het uitzinnige publiek die daar op volgt is waanzinnig, zoals je in dit filmpje kunt zien.

hardwell6

Hoewel Hardwell normaalgesproken meestal niet met een MC draait, is dat vanavond wel het geval. MC Roga staat aan de zijde van de dj en op Starbeach werkt dat uitstekend. Roga en Hardwell hebben weinig moeite om het toch al uitzinnige publiek massaal aan het springen te krijgen.

Zoals we gewend zijn, weet Hardwell ook te verrassen. Hij probeert diverse nieuwe dingen uit in zijn set. De grootste verrassing een Hardwell-versie van Avicii's track met flinke countryinvloeden. Dit keer een wat stevigere remix met een hardere electrobeat. Waar Avicii flink wat te verduren kreeg over zijn experiment, lijkt het publiek op Starbeach geen enkele moeite te hebben met Hardwell's kijk op deze cross-over van stijlen.

Aan het einde van zijn set voert Hardwell het tempo nog flink op en krijgen we Never Say Goodbye in de hardstyle-uitvoering van Wildstylez te horen, tot genoegen van het publiek dat tot vastberaden is om er tot het laatste moment helemaal voor te gaan.

feest-starbeach-beachflirt3

Groot succes

Rond middernacht loopt de set van Hardwell ten einde. Een deel van het publiek maakt zich op om naar de volgende locatie te gaan. Na afloop van Beachflirt, blijkt maar eens hoe populair de Nederlandse dj/producer is. Achter de dj booth zwermen de die-hard-fans (uit alle uithoeken van de wereld) samen, hopende op een glimp van de ster. Hardwell komt zijn publiek bedanken met hartjesgebaren en een grote glimlach op zijn gezicht. Niet alleen wij hebben genoten, Hardwell duidelijk ook.

feest-starbeach-beachflirt

feest-starbeach-beachflirt2

Gallery

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws