Tomorrowland 2013: Dag 3

Partyscene redactie | 29 juli 2013
party reports


Op de laatste dag van het festival zit iedereen in de hoogste versnelling. Bijna iedere bezoeker kent het terrein als z'n broekzak en heeft zo zijn of haar favoriete plekken om te bezoeken. Het festival loopt dus als gesmeerde olie. Ondanks twee dagen dik feesten is de stemming en de line-up er op de derde dag er niet minder om.

P2930387

I Love the '90's!

We besluiten om de grote drukte even te vermijden en spenderen flink wat tijd in de 'I Love the '90's'-stage, waar we onze oude helden tegenkomen. Zaterdag was dit nog de Star Warz-stage met Drum & Bass en zoals we opmerkten was de tent toen niet erg vol. Vandaag is dat anders, het is gezellig druk, zeker als Kai Tracid aan zijn set begint.

P2930411

Kai begint lekker hard, maar al snel komen er flink wat van zijn oude klassiekers boven. De combinatie van trance, acid en oudere hardcore is een feest der herkenning waar flink op losgegaan wordt. Na Kai Tracid staat Johan Gielen op het programma, maar al tijdens de set van Kai komt Johan de booth op. Samen maken ze de set af en werken ze toe naar het optreden van Johan Gielen, die het publiek aan het juichen krijgt als er weer een favoriete klassieker de speakers uit knalt. Vervolgens is DJ Jean, ondersteund door MC Boogshe, aan de beurt. Hoewel we ons probleemloos de hele dag (en nacht) zouden kunnen vermaken in deze tent, besluiten we verder te gaan want er is nog zoveel meer te zien!

Mainstage

Op de mainstage is het vandaag vooral een feest der herkenning. Joachim Garraud zagen we vrijdag al in de DIM MAK-tent, maar staat vanmiddag op het hoofdpodium. Later volgt Alesso, de protogé van Sebastian Ingrosso zet een set neer vol leuke drops en spannende opbouw en dat is precies waar het publiek op zit te wachten.

's Avonds worden de Tomorrowland-bezoekers getrakteerd op de combinatie Afrojack vs David Guetta vs Nicky Romero. Die combinatie blijkt een behoorlijke publiekstrekker te zijn. Benieuwd naar het resultaat? De hele set is hier te bekijken:

Druk

Het concept van Chuckie, Dirty Dutch, strijkt vandaag neer op een eigen stage samen met het label van Dimitri Vegas & Like Mike: Smash the House. Dat deze stage populair is mag duidelijk zijn. De hele dag is het er propvol en de toegang tot de stage wordt zo nu en dan afgesloten vanwege de drukte. Dat verbaast ons niets, want vadaag maken Chuckie en Dimiti Vegas & Like Mike hier wederom hun opwachting. Beiden lieten eerder al met verve van zich horen op Tomorrowland 2013.

Ook op de wat kleinere Cafeina-stage is het druk. Dannic gaat er flink tekeer. Het publiek groeit met de minuut, want er ontstaan opstoppingen. Vaak is dat vervelend, maar de set van Dannic brengt verlichting. Laat ons hier nog maar even vaststaan!

P2930456

Hard afsluiten met Endymion vs Evil Activities

Wij besluiten Tomorrowland 2013 hard af te sluiten op de Q-dance-stage. Deze stage heeft elke dag een trouwe schare bezoekers die zich op sleeptouw laat nemen door middel van overstuurde kickdrums en scheurende synths. Zondag staan onder andere Noisecontrollers en  Alpha² op het programma.

P2930620

We schuiven aan bij de laatste set van de avond: Endymion vs Evil Activities. Zodra de eerste tonen van Raging in The Dance Hall klinken weten we meteen dat we goed zitten. De schorpioen spuugt vandaag niet alleen vuur, lasers en rook uit, maar ook vuurwerk. De stage was al indrukwekkend, maar vanavond oogt het helemaal mooi.

P2930547

Endymion ft. Eva Blom - live!

Even later krijgen we een hele gave verrassing voorgeschoteld: Eva Blom klimt de stage op en zingt de Endymion-track 'Save Me'. Dergelijke live performances zijn zeldzaam op Tomorrowland en de Q-Dance-stage is niet de eerste plek waar we dit hadden verwacht! Check het filmpje op onze Facebookpagina.

Beluister hier de hele set. De live-performance van Eva Blom begint rond 11:00:

Opvallend: we merkten het al eerder dit festival en op de laatste dag wordt het weer bevestigd: EDM laat zich niet meer in hokjes stoppen. Hardwell sloot vrijdag al af met een hardstyle-versie van 'Never Say Goodbye' en bij de Q-dance-stage trakteren de dj's je regelmatig op bekende electrohouse-tunes in een hardstyle-jasje. Creatief remixen van te gekke muziek, dit zien we graag vaker gebeuren!

Het laatste woord

Om middernacht spuwt de Q-dance-schorpioen zijn laatste vlammen uit en bedankt MC Villain het publiek. Tommorowland 2013 zit er alweer op. Wat is de tijd snel gegaan. Dat we kunnen spreken van een geslaagd evenement mag wel duidelijk zijn. De line-up was fantastisch en de sfeer uitzinnig. Tomorrowland 2013 was te gek, iedereen die erbij was zal dit beamen. Tot volgend jaar!

Bekijk meer foto's van Tomorrowland 2013 - dag 3

Lees hier ons report van Tomorrowland 2013 - dag 1
Lees hier ons report van Tomorrowland 2013 - dag 2

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws