Party Report: Castle of Love

Peter Güldenpfennig | 22 augustus 2013
party reports


Wat: Castle of Love
Waar: Kerkrade (Limburg)
Wanneer: 17 & 18 augustus 2013
Reporter: Shirley van der Bilt

Castle of Love is voor sommigen wellicht een onbekende naam in festivalland. Dat dit enorm zonde is vonden we zelf uit toen we een weekend naar Limburg trokken om dit festival mee te maken.

Bereikbaarheid & Camping

Na een flinke rit kwamen we aan bij dit prima te bereiken festival. Wel werd alleen het parkeren goed aangeven, om op de camping te komen moesten we even navraag doen bij de verkeersbegeleiders. Eenmaal aangekomen op de camping was de Limburgse gastvrijheid meteen te merken. Na vertoon van de campingticket werd ons alles netjes uitgelegd en was er een zelfs iemand zo vriendelijk ons te helpen sjouwen met onze spullen. De camping zelf was gelegen bij een voetbalvereniging. Hierdoor waren er voldoende wc’s en douchevoorzieningen aanwezig. Ook leuk: de kantine was dag en nacht open zodat je op elk moment nog wat kon eten of drinken.

Unieke Locatie

De naam van het festival, Castle of Love, verklapt het al een beetje. Het festival wordt georganiseerd op een landgoed met bijbehorend kasteel. Daar onderscheidt het festival zich alvast behoorlijk van menig ander festival in ons land. Naast het terrein, op vijfhonderd meter afstand, was de camping zodat de mensen na een kleine wandeling zo hun tent in konden rollen.

Op het festivalterrein stonden vijf outdoor stages met allemaal de naam liefde, iedere stage in een andere taal. Langs de paden kwam je regelmatig teksten en citaten tegen die ook allemaal met het thema speelden. Met grote harten en veel decoratie was het festivalterrein perfect gestyled

Castle_of_Love_1

De mainstage op dit festival was opvallend uniek. Het publiek stond hieromheen waarbij de stage was omgeven met water waarbij ook het publiek deels op het water stond. Met het kasteel als achtergronddecor  en een groot piratenschip als stage keek je in ieder geval je ogen uit. Het terrein was groot maar voelde compact. Tussen de bomen op het terrein vond je nog een grotere stage en net als bij de mainstage werd hier voornamelijk house gedraaid. De overige drie stages waren kleiner en boden voor ieder wat wils. Techno, trance, hardstyle en zelfs aprés ski hebben we voorbij horen komen.

Prijzen, food & drinks

Duur is dit festival niet. Zo betaal je al snel voor een festival van dit kaliber rond de 35 euro voor één dag. Bij Castle of Love krijg je voor 34,95 euro een ticket voor twee dagen en kon je voor 9.95 euro per persoon je campingticket scoren. Ook waren er nog een klein aantal kaarten beschikbaar op de dag zelf aan de kassa. Deze waren wel iets duurder met 40 euro voor een dagticket.

Munten kocht je per vier voor 10,- euro. Voor een munt had je een biertje of wat fris, wijn en mixdranken kostte je respectievelijk twee en drie munten. Voor de bierliefhebbers onder ons was er een glazen bierpul (0,5 liter) te koop. Deze kostte je drie muntjes en kon je voor één muntje bij laten vullen. Leverde je deze pul weer in, dan kreeg je één muntje terug.

Barvoorzieningen waren er genoeg, alleen had het personeel wellicht wat enthousiaster en sneller kunnen werken. Ook andere festivalgangers klaagden over lange wachttijden bij de bar.

Wat eten betreft was er genoeg diversiteit. De eettentjes stonden naast elkaar in een lange rij tegenover de twee andere stages opgesteld. Voor twee munten stilde je je honger met frituur, pizza of chinees.

Dag 1

Omdat we wat later aankwamen op het festival was het er al een drukke maar gezellige bedoeling. Na eerst even wat gegeten te hebben en genoten van de zon, was het tijd om wat dj's te gaan checken. Op stage 2 was Quintino aan het draaien, dus daar besloten we de avond te starten.

Hoewel Quintino zo nu en dan eens een steekje laat vallen kunnen we niets anders dan lof hebben voor zijn set deze avond. Het publiek ging dan ook behoorlijk los. Ook bij ons kwam de sfeer er meteen goed in. La Fuente nam het van Quintino over en ook bij hem ging het los. Aan het eind van zijn set werden er glowsticks uitgedeeld waardoor de massa oplichtte in verschillende kleuren. Housequake, die hun 10-jarig bestaan vieren, sloot af op Stage 2.

Op de mainstage was de afsluiter in de handen van Vato Gonzalez. Omdat wij toch wel erg benieuwd waren naar de stage op het water besloten wij de gok te nemen om de afsluiter hierop mee te maken. Ook bij Vato ging het los, en MC Tjen zorgde er tegelijkertijd voor dat het publiek stond te springen. Resultaat: het water sprong bij je voeten omhoog. Maar wat was het leuk!

Met een goede licht- en lasershow, vuur dat vanaf het schip de lucht inschoot en veel vuurwerk tijdens de laatste tracks kwam aan dag één snel een einde. Helaas viel de muziek zo nu en dan weg. Het publiek hoorde je hier verder niet over, waarschijnlijk lag hun aandacht bij het vuurwerk.

Dag 2

Op dag 2 liet de zon ons in de steek en werden we wakker in de regen. Na ons klaargemaakt te hebben besloten we met onze campingburen onder het genot van een drankje te wachten tot de regenwolken Limburg voorbij trokken.

Toen het droog werd besloten we het terrein wat beter te verkennen. Weer begon het te regenen en scholen we onder het afgedekte gedeelte van het vipdeck met op de achtergrond dj Dyna die op de mainstage draaide.

Nadat ook deze bui overtrok gingen we kijken bij de 'Liebe'-stage. Helaas voor de artiesten was het publiek hier op twee handen te tellen.

Bij de mainstage was het inmiddels al wel behoorlijk druk geworden. Alvaro nam het van Dyna over en spontaan kwam de zon, en daar mee de sfeer, tevoorschijn.

Alvaro zette een perfecte set neer en ook Artistic Raw wist de voeten van de vloer te krijgen. 'Spaceman' (van Hardwell ft. Mitch Crown) werd ingezet en als verassing kwam Mitch Crown deze a capella opvoeren en kreeg het publiek luid zingend mee.

Castle_of_love_3

Halverwege de avond besloten we een kijkje te nemen bij Erick-E op de 'liefde'-stage. Ondanks dat het daar aardig vol stond ging het, net als bij de 'Liebe'-stage, niet echt los.

Helaas liet het droge weer ons alweer in de steek en kwam de regen met bakken uit de hemel. Billy the Kit, afsluiter van deze avond (en overigens een vaste waarde op elke editie van Castle of Love), speelde hier perfect op in. Tijdens een sitdown ging het publiek los op 'Rain Down On Me' van Kane. Het maakte niemand meer uit dat het regende. Met een bijna tien minuten durende vuurwerkshow aan het einde, waarbij hardstyle en house werd gedraaid, kwam ook aan de tweede dag van Castle of Love een einde.

Conclusie

Het is ontzettend onterecht dat dit festival nog niet de landelijke bekendheid geniet die het verdient. De locatie is fantastisch, de muziek is erg goed en ook de sfeer is prima in orde. Bij ons staat dit festival voor volgend jaar weer op de planning in ieder geval. Zien we je daar?

[toggle title="Benieuwd hoe de prijswinnaars van onze ticketactie het hebben gehad? Klik hier!"]

Dominique

Het was een super weekend, echt blij dat ik gewonnen heb! De muziekkwaliteit (en volume) was veel beter dan twee jaar geleden. De indeling was compleet anders, maar werkte veel beter. De afstand tussen de stages was niet te groot en de sfeer was geweldig. Ik heb helaas niet zoveel foto's gemaakt dit weekend, want ik was te druk bezig met genieten van het festival. Ik zal een gekke foto bijvoegen (ik ben rechts op de foto). Hier vind je een filmpje van de sfeer. Bedankt!

Dominique

 

 

Marianne

Castle of Love was leuk, het blijft altijd een mensenmassa waar je in staat maar wij hebben een gezellig weekend gehad.

 

Jan

Wij hebben erg genoten dankzij jullie kaarten. De grootte van het festival is net goed zodat je je niet verloren voelt zoals op andere enorme terreinen, prima geregeld overall. Foto’s heb ik helaas niet omdat ik nu eens zonder elektronica op stap ging {;-)

Nogmaals bedankt voor de kaarten!

 

Bram

Was echt een topfeestje! Springen op die drijvende blokken als een kind van 12 met adhd! Heerlijk! Lekker weertje meest van de tijd... Eten was echt heerlijk en fijn sfeertje! Niets te klagen! Bedankt!

Bram

Wil je zelf ook eens kaarten winnen voor een party? Hou dan onze Facebook-pagina in de gaten waarop we regelmatig kaarten weggeven!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws