Afrojack's Birthday Bash

Rick Francissen | 10 september 2013
party reports


Dj Afrojack werd gister 26 en dat wilde hij vieren in de stad waar hij vroeger altijd uitging: Rotterdam. Het feest vond plaats in de VIP Room. Wij kwamen ook langs op de verjaardag van de wereldster en waren toch wat verrast.

De entree

Het feest zou om 23.00 uur beginnen. Op de poster werd al aangegeven dat het feest van '23:00 till late' zou duren. Toch wilden we op tijd zijn om zeker te zijn van onze entree.

We waren op tijd  en rond 23.00 uur stonden we binnen nadat we onze jassen hadden afgeleverd bij de garderobe en een drankje hadden besteld. Het was nog wat rustig en iedereen stond de kat uit de boom te kijken met een biertje of wijntje in de hand. De relaxte latin-house zorgde in combinatie met de uitstraling van de club (zie afbeelding) voor een sfeer die luxe uitstraalde. De dresscode 'classy' versterkte dit gevoel daarbij behoorlijk. Stiekem maakten we wat foto's voor dit verslag, de pers was namelijk binnen niet welkom.

Sfeervol

20130910_011941Langzaamaan liep de VIP Room toch helemaal vol, wat best bijzonder is voor een normale maandagavond. Ook het sfeertje werd steeds beter. Iedereen had zichzelf een beetje warm gedanst en meer mensen begaven zich naar de dansvloer. Wij wilden nog even een luchtje scheppen want het was wel erg warm binnen. Buiten spraken we met een aantal andere bezoekers die net als wij liever even wachtte totdat Afrojack zou komen, want daar draaide het hele feest natuurlijk om.

Eenmaal terug op de dansvloer stond dj Biggie latin- en hip-hop-beats de boxen uit te knallen. Tussendoor lieten we nog een drankje brengen door de obers, zij waren net als de rest van het personeel erg vriendelijk en behulpzaam. Ook werden er veel koelemmers met champagne, wodka en andere sterke drank rondgebracht. Het was in ieder geval duidelijk dat iedereen zin had in een goed feest.

Inmiddels was het alweer 01.30 uur en er was nog steeds geen spoor te bekennen van Afrojack. Met alweer een nummer dat we minimaal voor de derde keer hoorden besloten we een rondje door de club te gaan wandelen en kwamen toen een tweede area tegen. In deze ruimte werd progressive- en electrohouse gedraaid, muziekstijlen die je wel verwacht op een verjaardag van een dj als Afrojack. Jammer dat het daar erg rustig was. De dj deed namelijk zijn best de mensen, die de area wel konden vinden, mee te nemen met de muziek. Helaas had dit weinig succes.

Lang zal hij leven

Na bijna de hoop te hebben opgegeven om nog iets van een glimp van Afrojack op te vangen kwam hij dan toch eindelijk binnen om 02.00 uur. Hij liep omringd door bewakers door het publiek terwijl hij zijn fans handjes liet schudden. Terwijl dj Dyna nog aan het draaien was, verplaatste Afrojack zich naar de vip-ruimte waar hij even met zijn vrienden en familie kon zitten. Even later kwam IMG-20130910-WA0008hij naar voren zodat iedereen voor hem kon zingen. Vervolgens maakte hij duidelijk dat het een mooi feestje zou worden. Dit deed hij zoals we van hem gewend zijn, door een fles champagne open te trekken. Door het lage plafond verliep zijn opening echter niet zo goed. De champagne spoot tegen het plafond en kwam daardoor direct naar beneden op de cd-spelers. Lacherig werden de apparaten vervangen. Na een kleine tien minuutjes kon er weer verder gefeest worden.

20130910_025803Daarna trok Afrojack zich weer even terug in de VIP area om daar even wat te drinken en...
Call of Duty op de Xbox te spelen. De muziek werd ondertussen iets sneller en ging meer op de stijl van Afrojack lijken. Gezelligheid was overal in de club, in het publiek en ook zeker achter de dj booth. Hier draaiden dj Dyna, Leroy Styles, Franky Rizardo en de dj van Shermanology met z'n allen en vierden de verjaardag van Afrojack in stijl. Het contrast met de wat zwakke muziek op het begin van de avond was dan ook enorm. Van rustige latin-house en hip-hop naar harde progressive- en electro-house.

De jarige hebben we die avond helaas niet meer gezien. Het was duidelijk dat iedereen de opbouw van de avond te lang vond duren want rond een uur of 3, half 4 begon de VIP Room leeg te lopen. Ook wij zijn ervandoor gegaan, want Afrojack kon nog wel eens lang op zich laten wachten.

Kort samengevat

Het feest was niet wat je zou verwachten bij een verjaardag van een wereldberoemde dj als Afrojack. Weinig speciale versieringen, te rustige muziek die ook te langzaam opbouwde naar de hardere muziek die je verwacht op een feest van de jarige en de keuze voor een maandagnacht. Buiten deze minpunten was de sfeer zeker niet verkeerd. De club en het thema van de avond versterkte elkaar en de bewakers en werknemers waren erg vriendelijk. Kortom, een geslaagde avond.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws