Flashbacks: juli 2013

Rick Francissen | 25 september 2013
party reports


Nu het weer minder wordt en er bijna geen festivals te beleven zijn trekken we ons terug in de clubs, maar in gedachte gaan we nog even terug naar de afgelopen mooie zomer. We kijken vandaag terug op de maand juli.

Begin juli. Wat je verwacht van deze maand komt direct uit, namelijk een heerlijk zonnetje en een mooi festival. Wij gingen naar het Nederlandse Tomorrowland, ook wel bekend als Wish Outdoor. Met een terrein van acht stages die zijn opgedeeld in een gebied voor electro en progressive en een deel voor de hardere stijlen zoals hardstyle, wordt dit festival door velen onderschat.

Als ervaren festivalgangers hadden we besloten in ons weekend van 13 juli eens wat anders te doen. We gingen naar een strandfeest in IJmuiden. Met een sterke line up en een lekkere zon kon dit bijna niet tegenvallen. Het was inderdaad een heerlijke dag maar er was wel een groot minpunt. beachflirtDit lees je in ons party-report.

De volgende dag konden we gelijk op het vliegtuig stappen naar Chersonissos. Hier vierde Starbeach op maandag 15 juli zijn 20ste verjaardag. Dit werd gevierd met niemand minder dan Hardwell en zijn vriend en collega Dannic. De aankondiging van deze namen wekte al geruchten dat dit wel eens de drukste avond ooit zou kunnen worden op Starbeach. In een mini-documentaire kun je zien hoe het team van Starbeach hiermee is omgegaan. Wij hebben in ieder geval een fantaschtische avond gehad. Zeker een waardige 20ste verjaardag van Starbeach wat ons betreft.

electronicfamilyZulk lekker weer als dat we in Griekenland hadden konden we niet meer verwachten in Nederland maar we hadden voor de rest zeker niet te klagen deze maand. Ook tijdens het Electronic Family festival was het echt lekker weer. Vlakbij Amsterdam kwamen trance artiesten van over heel de wereld bij elkaar om samen als een familie een heerlijke dag te beleven. De waanzinnig goede sfeer in combinatie met de mogelijkheid om hard te kunnen feesten of lekker in de zon te relaxen zorgde voor een fantaschtische dag. Zeker een naam die je in gedachten moet houden voor volgend jaar.

In het laatste weekend van juli kon het feest pas echt losbarsten. We moesten ons weer opsplitsen in drieën maar deze keer was dit niet makkelijk want het grootse Tomorrowland was toch wel een festival waar we allemaal naartoe wilden. Uiteindelijk zijn we het toch met elkaar eens geworden. Met een dubbel gevoel ging een deel van ons op zaterdag naar Ultrasonic in Utrecht. Hoewel de aankleding van het festival niet te vergelijken viel met die van Tomorrowland zijn we aangenaam verrast door Ultrasonic. Door de harde en goede muziek samen met een lekker zonnetje dat later in de middag doorbrak en een strakke organisatie hebben wij ons prima vermaakt in Nederland.

Welcome1Ook vlakbij Amsterdam had het tweede deel van onze crew erg veel geluk met het weer. Na plensbuien in de ochtend zag de lucht er in de middag weer helemaal strakblauw uit. Wij waren in tegenstelling tot de andere twee groepen niet opzoek naar progressive, electro of hardsyle, wij gingen naar 'Welcome To The Future' om te genieten van techno, deephouse en techhouse. De originele sfeer die hier heersde liet ons ook andere dingen doen dan feesten. Wat precies hebben we in ons party-report bescheven.

De derde groep van onze crew had geen beter weekend kunnen wensen. Vanaf donderdag avond konden we nadat onze tent klaarstond beginnen met genieten, we waren op Tomorrowland.
daytomorrowDe eerste dag namen we onze tijd om het gigantische festivalterrein te ontdekken. Na een paar onverwachte maar superleuke acts te hebben gezien wilden we toch naar de mainstage. Hier zijn we door Fedde Le Grand opgewarmd om vervolgens anderhalf uur puur genot mee te maken. Hardwell liet zich van zijn beste kant zien en liet iedereen met zich meegaan tijdens zijn energieke set. Ook Tiësto zorgde later op de avond voor een mooie show. De lasers, het vuurwerk en alle andere versieringen zijn op Tomorrowland verbazingwekkend.

Op dag twee hebben we ervoor gekozen om ook de grote verscheidenheid aan stages te benutten. Het bleek ook wel dat er voor iedereen wel een stage is die zijn of haar muziek volop onder de aandacht brengt. Zo hebben we speciale stages voor techno, hardstyle, trance, drum'n bass en nog veel meer gezien. Heel de dag hebben we weer lekker rondgedwaald over het festivalterrein en elke keer bij een andere stage goed kunnen feesten. Ook dag twee eindigden we bij de mainstage. Hier was Avicii bezig met een melodieuze set. Toen vervolgens Armin van Buuren opkwam begon het te regenen, maar dit hebben wij net als heel veel andere fans gewoon over ons heen laten komen.

tomorrowlandDe laatste dag kenden we het terrein inmiddels wel. We zijn gewoon een lijstje afgegaan en zijn uiteindelijk door de drukte blijven hangen. Dit maakte allemaal niet uit want overal was het gezellig. Als afsluiter zijn we naar de Q-dance stage gegaan. Hier hebben we van een vuurwerkshow en heerlijke beats van Endymion vs Evil Activities genoten. Een prachtige afluiter van -voor ons- het festival van het jaar.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws