Flashbacks: augustus 2013

Rick Francissen | 26 september 2013
party reports


Na de afgelopen dagen een terugblik te werpen geworpen op de maanden mei, juni en juli is het nu tijd om augustus eens te bekijken. Net als juli een prachtige zomermaand die gevuld was met festivals. We hebben ze helaas lang niet allemaal mee kunnen pakken, maar degene waar we geweest zijn waren allemaal de moeite waard.

In de eerste week van augustus, een week nadat we een beetje waren bijgekomen van de vele feesten in de laatste week van juli, konden we ons alweer opmaken voor een volgend festival. Het 19-jaar oude festival Dance Valley stond weer voor de deur. We hebben het festival een goed comeback zien maken. Het weer speelde daarin zeker een rol, want de naam 'plens valley' kwam de afgelopen jaren niet uit de lucht vallen.

dance-valley2In België was de week daarop 'The Qontinent'. Dit leek dit erg op het kleine broertje van Defqon 1. Denk hierbij aan een openen gezellige sfeer, harde muziek en mooie lichtshows. Ook dankzij het lekkere weer vloog het weekend voorbij. Zeker een goed alternatief voor de mensen die niet naar Defqon 1 kunnen dus.

Castle of Love was nog zo'n onbekend festival. Het terrein is gevestigd in Limburg en dat verklaart waarschijnlijk waarom weinig mensen ervan hebben gehoord. 17 en 18 augustus was het hier een verbazingwekkend gekkenhuis. Goede muziek, originele stages en een goede organisatie zorgden ervoor dat wij Castle of Love in gedachten houden voor volgend jaar.

1239179_554703874566562_955015175_oIn Starbeach in Griekenland hadden we de volgende dag een nieuwe editie van Beachflirt op het programma staan. Voor sfeer en lekker weer zit je altijd goed op Kreta, dus wij verheugden ons op een prima feestje. Dit, in combinatie met Quintino als headliner en Kenneth G op het voorprogramma, heeft ons inderdaad een topavond opgeleverd.

Weer eenmaal terug in Nederland konden we ons verheugen op een van de grootste en bekendste Nederlandse festivals. Mysteryland vierde dit jaar haar twintigste verjaardag. Het is hiermee een van de langstlopende festivals in Europa. Wij waren hierbij en hebben mogen aanschouwen waarom Mysteryland al twintig jaar succes heeft. Lees in ons party-report hoe onze dag was en waar wij het meest van hebben genoten. Een ding is in ieder geval zeker: volgend jaar willen we weer.

1262577_557443544292595_564365033_oAls afsluiter van augustus en waarschijnlijk voor velen het einde van de zomervakantie gingen we naar Ground Zero, een festival voor de hardere stijlen. Hier hebben wij snoeiharde hardcore, freestyle en underground muziek gehoord. Op een mooi, maar (soms te) klein, festivalterrein hebben wij hier onze nacht goed doorgebracht. Wij hadden geen energie meer, maar schijnbaar ging het feest tot na 7 uur 's ochtends door.

Een prachtige maand om op terug te kijken lijkt ons zo. Morgen kijken we terug op de laatste festivalmaand van het jaar.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws