Party Report: Herfstkriebels 2013

Peter Güldenpfennig | 29 september 2013
party reports


Wat: Herfstkriebels
Waar: Central Studios, Utrecht
Wanneer: Zaterdag 28 september 2013
Reporter: Shirley van der Bilt
Fotografie: Herfstkriebels

De outdoor festivals zijn zo goed als op en helaas is het niet anders: na elke zomer komt er een herfst. Terwijl we vorige week het festivalseizoen met een stralend zonnetje mochten afsluiten op het uitverkochte Summerlake in Woerden, gaven we ons dit weekend over aan het feit dat de herfst voor de deur staat en het klaar is met het buitenspelen. Hier speelt de Kriebels-organisatie perfect op in met het indoor festival Herfstkriebels.

Locatie

De Central Studios midden in Utrecht leent zich perfect voor feestjes als deze. Met de auto goed bereikbaar en je kunt naast de deur gratis parkeren. Kom je met het OV, dan is er vanaf Utrecht Centraal een stadsbus die je letterlijk recht voor de ingang afzet. Voor dit feest zijn er twee grote zalen (Studio 1 en Studio 2) ingericht waar de bezoekers lekker uit hun dak kunnen gaan.

Lekker kriebelen

De Kriebels-feesten zijn onder de meeste partygangers uit de omgeving van Utrecht wel bekend. Dat op de social media-kanalen dan ook teksten als ‘vanavond lekker kriebelen’ voorbij komen is ondertussen een standaard geworden. Vier keer per jaar kan er namelijk gekriebeld worden, elke keer met het seizoen mee. In de zomer wijkt de organisatie dan ook uit naar buiten met het festival Zomerkriebels.

Met dit keer grote namen op de line-up als o.a. Martin Garrix, Alvaro en Shermanology besloten wij dit weekend ook weer lekker te gaan kriebelen. Met geen rij voor de deur waren we zo binnen en konden we direct muntjes gaan halen om vervolgens snel naar de een drankje te scoren want Martin Garrix kon elk moment zijn set in Studio 1 beginnen. Hoewel de zaal nog steeds aan het vollopen was, kreeg Martin Garrix het publiek wel los en zette een goede set neer.

Garrix_Herfstkriebels

Alvaro nam het van hem over en ook hij wist de voetjes van de vloer te krijgen.

Luciën Foort daarentegen waren we wat minder over te spreken. Het was eentonig en de zaal was opvallend leeg. Wij besloten daarom ook maar eens een kijkje te nemen in Studio 2 waar voornamelijk latinhouse werd gedraaid door o.a. Roog, Franky Rizardo en Gregor Salto. Ook in deze zaal vermaakten we ons prima.

Na een vette hap bij de snackcorner gehaald te hebben gingen we weer richting Studio 1 waar Shermanology elk moment kon beginnen. Hoewel ze niet helemaal fit leken te zijn omdat er qua zang een paar kleine foutjes werden gemaakt, werd er wel een knallende set neergezet. De bass trilde dan ook letterlijk regelmatig door je lijf. Met Sidney Samson als afsluiter in Studio 1 deden we onze laatste dansjes en liepen tevreden richting de auto; we hadden weer lekker gekriebeld.

Sfeer

Dat de Kriebels-feesten zowel oud als jong publiek trekt was ook dit keer weer te merken. De mix van leeftijden was goed verdeeld en bracht hierom een relaxte en gezellige sfeer. In Studio 1 werd was er wat extra moeite gedaan om de herfstkriebels te versterken; de stage had lichten in vormen van blaadjes en er verschenen regelmatig danseressen in herfstoutfits op het podium. In Studio 2 was er niet echt een herfstsfeer te bekennen. Daar was de stage aangekleed met flamingo’s. Dit natuurlijk vanwege het latin-thema.

Prijzen

herfstkriebels_partyVoor diegenen die hun winterjas al aanhadden waren er kluisjes aanwezig voor 11 euro. Hiervan kreeg je de gebruikelijke vijf euro terug bij inlevering van de sleutel. In Central Studios betaal je wel iets meer voor je drankje dan dat je op festivals doet, maar we zijn hier dan ook op een indoor-locatie. Een muntje kostte hier 2,60 euro en kon je per vijf kopen. Hiervoor had je een biertje of fris. Wijn kostte anderhalf muntje, een mixje drie. Voor een toiletbezoek moest je ook een muntje neerleggen, maar hier kreeg je wel onbeperkt plassen voor terug in schone en nette wc’s. In de snackcorner kon je voor anderhalf of twee muntjes een broodje met een vette hap halen of voor een muntje een raketje. Haalde je drie raketjes, dan kreeg je ze tegen de prijs van twee. Een slimme actie wat ons betreft.

Wij zijn er klaar voor…

Met de goede line-up, het geluid dat heerlijk hard stond en een bass die letterlijk regelmatig door je lichaam heen trilde zijn wij dankzij dit Kriebelsfeestje weer helemaal klaar voor de indoor feesten en festivals. Geen najaarsdip voor ons! Zelfs de winter mag wat ons betreft komen, want dan zal Winterkriebels (1 februari 2014 om precies te zijn) in Central Studios haar opwachting doen. En dat schijnt een witte bedoeling te worden…

Plus

  • Superleuke sfeer
  • Makkelijk te bereiken
  • Geen rij
  • Gemixt publiek

Min

Consumpties waren redelijk prijzig

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws