ADE: Mary Go Wild – officiële opening ADE

Rick Francissen | 17 oktober 2013
party reports


De eerste boeken over de historie van de dance in Nederland zijn al uitgebracht en het zullen zeker niet de laatste zijn. Mary Go Wild: 25 jaar dance in Nederland is hierbij wel het boek waar lezende danceliefhebbers het meeste naar uitkeken. Om de officiële onthulling van het boek ook gelijk te laten vallen met het ADE is een meesterzet. Dergelijke publiciteit is niet te koop en ja, wij doen er zoals je ziet vrolijk aan mee.

 Grote publiciteit

De onthulling van het boek in de Melkweg is een wie-is-wie van de Nederlandse dance. Secret Cinema, Michel De Hey, Edwin Oosterwal, Steve Rachmad, Quazar, Fierce Ruling Diva, Joost van Bellen en 2000 and One, allemaal waren ze gisterenavond aanwezig en ze hebben de officiële opening van het ADE gestart met een goed feest in de Melkweg (Rabohall). Daarbij waren er nog vele bekenden in uit scene. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Armin van Buuren en Benny Rodrigues, maar ook waren er bekende Nederlanders die deze release party niet wilden missen zoals Dennis Weening. Kortom: het evenement was erg belangrijk.

Het moment waar iedereen op heeft gewacht

Bij binnenkomst was de sfeer nog erg rustig. Iedereen stond wat met elkaar te praten terwijl er lekkere house op de achtergrond klonk. Langzaam liep de zaal vol en het werd duidelijk dat iedereen wachte op het moment waar de avond allemaal om draaide: de release van het boek Mary Go Wild: 25 jaar dance in Nederland. Toen was het moment zover. De lichten gingen uit en de beamer ging aan. Beelden tot 25 jaar terug werden vertoond op de beamer waarin we partygangers en dj's voorbij zagen komen. Het publiek in de zaal gaat hoorbaar al jaren mee in de scene, want bij elke nieuwe track die in de video voorbijkwam klonk enthousiast gejuich.

Daarna vertelden enkele sprekers over hun rol in het schrijven van het boek. Tevens werd er kort teruggedacht aan een van de schrijvers die afgelopen augustus helaas het leven liet. Ten slotte stapte Michel de Hey het podium op en startte de muziek. Tot diep in de nacht kon er gefeest worden in de Melkweg, maar wij bleven niet tot al te laat. We hebben namelijk een druk programma voor de komende dagen op het ADE vol meetings, conferenties en premières.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws