Première: Oldschool Renegades - Maurice Steenbergen

Partyscene redactie | 19 oktober 2013
party reports


Vrijdagmiddag 15u ging 'Oldschool Renegades - De opkomst van house en rave' in première tijdens het ADE. Een documentaire geregisseerd door Maurice Steenbergen, over de opkomende house, techno en rave-scene in de vroege jaren '90. Uiteraard waren wij van Clublife EDM van de partij.

cinema-ticketNa een klein oponthoud door een technische storing konden we twintig minuutjes de drukbezochte zaal van Melkweg Cinema in. Onder de bezoekers ook een aantal deelnemers van de documentaire.

De kickoff mag er zijn, bekende beats uit deze periode vullen de zaal en volgen elkaar in hoog tempo op, afgewisseld met uniek beeldmateriaal uit de jaren '90. Daarnaast zijn er interviews met: The Prodigy - die stellen dat de UK zeer belangrijk geweest is in Europa voor de rave-scene, Joey Beltram - die uitlegt dat juist de diepe rauwe sound (Energy Flash / Mentasm) uit New York ervoor gezorgd heeft dat België / Nederland dit op konden pakken (o.a. Human Resource – Dominator), Frankie Bones - die op eigen ludieke wijze invulling geeft aan de hele stroming. Van Paul Elstak, Orlando Voorn, Graham Massey (808 State) tot Moby - ze komen allemaal aan bod.

Van Detroit, Berlijn, tot Rotterdam word je als kijker aan de hand meegenomen en laat Maurice Steenbergen (zelf bekend van Poing) je op zeer intensieve wijze het begin van de huidige EDM-scene beleven. Heb je deze periode meegemaakt of juist niet? Wil je weten hoe de huidige dancemuziek tot stand gekomen is? Deze docu is voor iedereen een vette aanrader!

Oldschool Renegades is nog te bekijken tijdens ADE in de Melkweg op 19 oktober 2013 om 18:00. De documentaire zal ook vertoond worden tijden CPH:DOX Copenhagen International Documentary Film Festival in Denemarken.

Meer info:
Oldschool Renegades op Facebook
Maurice Steenbergen

Heb je de smaak te pakken? Check dan ook deze documentaire: The Sound of Belgium

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws