ADE: Party report - Hardwell presents: Revealed

Rick Francissen | 19 oktober 2013
party reports


Wat: Hardwell presents: Revealed
Waar: Passengers Terminal, Amsterdam
Wanneer: Vrijdag 18 oktober
Reporter: Rick Francissen
Fotgrafie: Richard Brunsveld

De aankondiging van deze Revealed label night is alweer ver achter ons op de avond dat we richting de Passengers Terminal gaan. Met de standaard crew (Hardwell, Dannic en Dyro) weet je zeker dat je naar een goed feest gaat. Ongeveer twee weken voor het feest zelf werd er een speciale aankondiging gedaan: Kill The Buzz en W&W worden aan de line up toegevoegd én het evenement wordt live via Youtube gestreamed. Met deze aankondiging was het gelijk duidelijk dat deze label night lang in ons geheugen zou blijven.

Bijzondere binnenkomst

De locatie is een hele bijzondere hal om een feest in te organiseren. Nadat je via de entree binnen bent moet je met de roltrap omhoog om naar de ‘zaal’ te gaan. Terwijl ik beneden aan het wachten was op de rest hoorde ik iedereen al luid juichen en meeklappen op de muziek van Dannic. De sfeer leek er goed in te zitten.

20131019_000650Toen we compleet waren wilden we even eerst even onze jassen opbergen in een kluisje. We hadden niet genoeg contant geld en konden niet pinnen bij de balie. We vroegen aan verschillende medewerkers of en waar we geld konden pinnen in het pand. Iedereen reageerde anders, maar uiteindelijk kwam het erop neer dat geld pinnen niet mogelijk was. Een kluisje bemachtigen was dus onmogelijk. Het personeel maakte gelukkig een enkele uitzondering door onze jassen aan te nemen en apart te leggen, maar dit was waarschijnlijk voor meerdere mensen behoorlijk hinderlijk.

Verbazing nummer twee

Na eindelijk ook nog even naar de wc te zijn geweest, die overigens ver van de dansvloer verwijderd stonden en twee euro vijftig kostten (omdat je gelijk voor heel de avond moest betalen), konden we eindelijk met de roltrap omhoog. Prachtige lichten en visuals op de led-schermen zorgden dat we even bleven kijken voordat we onze consumptiemuntjes wilden gaan kopen. Het publiek was leek niet erg enthousiast, hoewel de meeste mensen toch wel een kleine kreet van geluk uitstraalde toen er een bekend nummer van Dannic voorbij kwam.

dyro4Na een paar nummers te hebben geluisterd van Dannic besloten we toch maar in de rij te gaan staan voor de consumptiemunten. Dit was werkelijk een drama. Er stond een enorme ongeordende groep mensen voor vijf balies. Toen we eindelijk vooraan stonden stuitte we op het volgende probleem. Er was een storing in de pinautomaten. Na vijf tot tien minuten te hebben gewacht konden we dan eindelijk een drankje kopen en ons naar de dansvloer begeven.

 

Nederlands publiek

Tijdens de opwarmset van Dannic gebeurde dus niet zo veel. Veel mensen stonden stil en met elkaar te praten. Het was niet duidelijk of dat kwam omdat iedereen op Hardwell wachtte, of doordat de slechte geluidskwaliteit (knetterharde bastonen) niet uitnodigden tot dansen. Ook het volume van de muziek was erg laag, wat automatisch ook zorgde voor een wat rustige sfeer.

Totale omslag

Om half 1 kwam Hardwell onder luid gejuich het podium op . Met zijn introversie van zijn track ‘Jumper’ wist hij gelijk iedereen zijn aandacht te trekken. Al snel stond iedereen te springen en te dansen. Gelukkig was ook het geluid, zowel qua volume als kwaliteit, goed afgestemd. Ook de lichten en visuals pasten goed bij de muziek en waren netjes gesynchroniseerd.

Exclusief feest

Hardwell gaf zelf halverwege zijn set aan dat dit een van dé bijzondere evenementen is uit het jaar. ‘Net zoals op Ultra in Miami, Tomorrowland in Belgie, en het ADE afgelopen jaar, heb ik dit jaar weer iets exclusiefs: de première van mijn nieuwe single!’ 20131019_035744De nieuwe single is samen met Matthew Koma gemaakt en onderscheidt zich van de andere nummers die we van Hardwell gewend zijn door een melodieuze break met vocals. Ook de progressive-drop is iets wat we nog niet vaak van hem hebben gehoord, met een enkele uitzondering van ‘Never Say Goodbye’.

Nog een bijzonder moment was het moment dat ‘Apollo’ kwam. Amba Shepard was speciaal naar de Passengers Terminal gekomen om het nummer live op te voeren. Hoewel dit niets nieuws was, gaf het wel extra sfeer en maakte het Hardwell’s nummer wederom erg leuk om te horen.

Energietekort

Na ruim twee uur lang te hebben gefeest met Hardwell waren we helemaal uitgedroogd en oververhit. Tijd voor een drankje dus. Onhandig was wel dat we naar de andere kant van de zaal moesten omdat er maar één bar aanwezig was. De wachttijd was ondanks dit minpunt redelijk te overzien.

W&W gunde ons wat muziek betreft echter geen rust. Harde beats en agressieve synths klonken door de zaal en lieten alles om ons heen trillen. Helaas voor Dyro had iedereen een groot deel van zijn energie al opgemaakt tijdens de eerdere sets. De muziek die hij draaide was in ieder geval erg goed en zou op een ander tijdstip veel beter tot zijn recht gekomen zijn.

Waanzinnige avond

Al met al was Hardwell presents: Revealed een fantastische avond. De locatie liet zeker een paar steekjes vallen, maar gelukkig werd dit gecompenseerd door goede muziek, erg mooi licht en een hele gezellige sfeer.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws