ADE: Party report Amsterdam Music Festival 2013

Rick Francissen | 20 oktober 2013
party reports


Wat: Amsterdam Music Festival
Waar: RAI, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 19 oktober 2013
Reporter: Rick Francissen
Fotografie: Redactie Clublife

Het Amsterdam Music Festival, het grootste feest gedurende het hele Amsterdam Dance Event, dat drie enorme zalen in de RAI vol heeft gekregen met de grootste dj’s en de uitreiking van de DJ Mag top 100 awards was een memorabel feest.

20131020_010614Vanaf het moment dat we vanaf het treinstation naar de RAI liepen zat de sfeer er goed in. Mensen van over heel de wereld waren speciaal naar Amsterdam gekomen om dit feest bij te wonen. Het leek alsof er bij iedereen een bepaalde spanning was, naarmate we dichter bij de ingang kwamen begon iedereen luidruchtiger te worden.

We kwamen redelijk snel door de rij heen. Alles was netjes geregeld en duidelijk aangegeven met borden. Na een stuk door de RAI te hebben gelopen kwamen we aan in de grote zaal. Bij de mainstage, verlicht door enorme led-schermen, waar al zeker duizenden mensen losgingen op de muziek van Dimitri Vegas & Like Mike was te merken dat de sfeer er goed inzat.

DJmag top 100

Na de set van Dimitri Vegas & Like Mike gingen de uitreikingen van de DJ Mag top 100 van start. Nadat Tiësto een award voor beste legend had gerkregen en Dyro was uitgeroepen tot beste nieuwkomer begon de aftelling van de nummer 5 tot 1 in de dj top 100. Na David Guetta op 5, Tiësto op 4 en Avicii op 3 was het moment daar: Hardwell of Armin? De rest is geschiedenis, Hardwell mag zich aankomend jaar de nummer 1 dj van de wereld noemen. En dit vierde hij gelijk met een knallende set.

Het enthousiasme spatte er echt vanaf bij zowel het publiek als bij Hardwell zelf. Bij de opening van zijn set waren de lasers voor het eerst te zien. Mede hierdoor en de intro met  ‘Never Say Goodbye’ zorgde voor een fantastische sfeer.

Halverwege de set gebeurde iets wat nooit had mogen gebeuren. De speakers werden opgeblazen en het geluid was hierdoor dermate slecht dat iedereen stopte met feesten. Pas na ruim een kwartier kwam de muziek weer goed uit de speakers. De opluchting in het publiek was te merken want het leek er even op dat het feest de rest van de avond zou moeten doorgaan met slecht geluid.

Strakke indeling

We wilden ook Fedde le Grand deze avond nog zien dus gingen we gelijk na de set van Hardwell naar de Sexy By Nature/Size zaal toe. Om hier te komen werden we met borden door de gangen van de RAI geleidt. Ondanks dat het aan het begin even zoeken was hoe en waar je naar de andere zalen kon lopen krijgt de organisatie wat ons betreft kudo's, alles was strak geregeld en dat is met zoveel mensen best een prestatie.

Na nog een half uurtje losgaan op de muziek van Fedde le Grand was het tijd voor pauze. Na wat muntjes te hebben gekocht bij een van de automaten liepen we naar een van de velen eettenten. Er was meer dan genoeg keus: pizza, vette bek of verantwoord fruit.

Daarna liepen we via de TikTak-stage terug naar de mainstage waar Alesso inmiddels draaide. Vanaf de tribune, die midden in de zaal stond, keken we toe op de enorme massa mensen die meezong met onder andere ‘If I Lose Myself’.

De dj’s die erna kwamen bleven het publiek meeslepen in hun muziek. Ook in de andere zalen bleef de sfeer er goed in zitten ook al waren hier een stuk minder mensen dan in de grote zaal.

Heel de avond was de sfeer dus optimaal. Het was erg jammer dat juist tijdens de set van Hardwell iets fout ging met het geluid, maar buiten dit minpunt mag de organisatie trots zijn op het AMF. Alles was tot in de puntjes geregeld en alle voorzieningen waren ruim aanwezig.

Partypics

ADE: Party report Amsterdam Music Festival 2013 20-10-2013 Powered by
Bekijk meer party pictures

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws