Party report: RODnacht all night long

Rick Francissen | 2 november 2013
party reports


Wat: RODnacht all night long
Waar: Trouw, Amsterdam
Eventpage ROD: Facebook
Wanneer: Vrijdag 1 november 2013
Reporters: Denise van Riemsdijk
Fotografie: Denise van Riemsdijk

ROD

Benny Rodrigues is in zeer korte tijd geïnfiltreerd in het rijtje van de bekende gevestigde namen in de Nederlandse dance-scene. Deze Rotterdammer met Portugees bloed is bekend geworden vanwege zijn Funky (tech-)house. De techno sets draait hij onder zijn techno alias ROD wat resulteert in een bijzonder stevige portie techno die boven alles goed verteerbaar blijft.

Check hier de set van ROD @ Electric Deluxe, Melkweg, Amsterdam + ROD @ Trouw, Amsterdam (18-10-2013) #ADE2013

Trouw - Het pand

Dit eigentijdse cultuurpodium bevindt zich in een pand waar vroeger de kranten NRC, Het Parool, de Volkskrant en natuurlijk Trouw dagelijks van de persen rolden. Tegenwoordig kun je in Trouw terecht voor internationale clubavonden, concerten en een vooruitstrevend kunst- en cultuurprogramma's.  De industriële uitstraling geeft een heerlijk  rauw  underground gevoel dat zich perfect leent voor een feest zoals deze. De ruimte is lang en achteraan de zaal is een restaurant, waar je een perfect uitzicht hebt over het losgaande publiek.

Geen Heineken, wel Becks

Er is een lange bar aanwezig met genoeg personeel. Lang wachten op je drankje is hier dus niet aan de orde. Wat opvalt is dat Trouw niet de reguliere merken verkoopt die je gewend bent in clubs. Geen Heineken, maar Becks bier. Ook geen Coca Cola, maar een ander onbekend cola merk. In het drankenassortiment onderscheidt Club Trouw zich van menige andere uitgaansgelegenheid in Nederland. De prijzen zijn niet anders dan het gemiddelde. Een flesje water (met dop) kost slecht €2,50. Wat je ook niet vaak meemaakt zijn de gratis toiletten..

De kaartjes waren in de voorverkoop al uitverkocht, dus we verwachtten een lange rij bij de ingang.  Het viel gelukkig mee en rond half twaalf waren we al binnen. Er zijn geen kluisjes bij Trouw, maar er is wel een 'ouderwetse' garderobe aanwezig. Voor €1,50 liggen je spullen de hele avond veilig opgeborgen. Het nadeel hiervan is dat je niet de hele tijd bij je spullen kan (tenzij je opnieuw betaalt). Wc’s zijn er genoeg, heren en dames gezellig bij elkaar. Zo zien we het niet vaak meer.  In de club zelf mag niet gerookt worden. Dit zorgt ervoor dat er in de rookruimte ook genoeg mensen aanwezig zijn die lekker van het feest genieten.

ROD - een feest!

Wat gaan we de hele avond voorgeschoteld krijgen? Een hele nacht lang ROD. Een leuke bijkomstigheid is dat Club trouw (als eerste club in Amsterdam) een 24-uur vergunning heeft. Het feestje duurt dan dus ook tot in de vroege uurtjes. ROD begint de avond rustig, rustige diepen melodieën vullen de ruimte, maar naarmate de avond vordert veranderd de vriendelijke muziek in steeds rauwere en hardere techno.  De club werkt samen met de dj naar een hoogtepunt toe. Voor iedereen blijft het spannend. Zou dit het laatste nummer zijn? Niet ROD gooit de handdoek in de ring, maar CLUB trouw. De DJ mag nog een nummer doen. Daarna niet nog eentje, zie je ROD gebaren. Maar daar wordt niet naar geluisterd.  Rond 7 uur in de ochtend stopt de muziek. Het laatste groepje mensen applaudisseert luid. ROD, wat is het toch een ontzettende held!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws