Party report: Globestyle

Rick Francissen | 2 november 2013
party reports


Wat: Globestyle
Waar: The Level, Arnhem
Eventpage GlobestyleFacebook 
Wanneer: Vrijdag 1 november 2013
Reporters: Rick de Brouwer

Welcome to the next Level

Een titel die wellicht doet denken aan een onuitwisbaar reclamespotje, maar het refereert hier naar de eerste fijn neergezette editie van het feest Globestyle:’Your revelation to the harder styles’ in club Level. Wat is Globestyle en waar staat het voor? Frontliner: ‘Feestje, feestje en nog eens feestje!’  Organisator Globestyle: ‘ Your revelation to the harder styles’ is een nieuw hardstyle clubconcept van Globehouse en Confusion Events die de wereld van hardstyle naar club Level brengt . Zo’n 750 enthousiaste bezoekers uit Arnhem en omgeving genoten op 2 november van haar eerste editie. Een klein intiem feestje met een echte club feeling. Voor ons ook de gelegenheid om even bij te praten met een paar artiesten.

1394798_763698033656386_961802675_n

Line up & programmering

Een lokaal feestje dus. Maar één die kon rekenen op de interesse van hoog aangeschreven dj’s.  MC Villian hoste de avond met o.a. Wildstylez, Frontliner, Bass Modulators en Crypsis. Zelfs D-Block & S-te-Fan kwamen speciaal uit Canada gevlogen om hier aanwezig te zijn. Bezoekers konden zich opmaken voor een avondje melohardstyle met op het eind flink beukwerk. Naast de headliners kende de club ook een 2e area waarin jonge talenten hun kunsten konden vertonen.

Levelprijzen

De organisatie heeft flink geïnvesteerd in dit nieuwe clubconcept. Daarom had je de mogelijkheid om  slechts  voor  14,- euro er al bij te zijn. Vroege vogels betaalden tot 1 september zelfs maar 10,- euro. Aan de deur waren ook nog kaarten verkrijgbaar voor het dubbele bedrag.

Overige prijzen

11,60 betaalden we voor 5 consumptiemunten.  Drank als Red Bull wat per locatie nogal kan verschillen kostte hier 2 consumptiemunten. Ook voor garderobe en wc-gebruik diende je te betalen.  (1,50 en 0,50 respectievelijk). Frequente toiletbezoekers hadden de mogelijkheid tot een toiletbandje voor onbeperkt toegang. (3,-)

Sfeer en beleving

Wanneer Wildstylez het podium bekleed is de zaal al goed gevuld. Met eigen melodieuze tracks als Earth Meets Water’ en ‘Lights Go Out’ krijgt hij de zaal direct lekker aan het dansen. Ook zijn remix van ‘Never Say Goodbye’ van Hardwell & Dyro sloeg goed aan. Een toepasselijk nummer voor dit nieuwe clubconcept waarbij het beste van twee muziekwerelden  wordt gecombineerd.

Na Wildstylez is het de beurt aan het denderende dj-duo D-Block & S-te-Fan. Zij zetten een lekkere energieke set neer. Nieuwe en oude tracks, het maakt ze niet uit. Ze rijgen alles feilloos aaneen. ‘Takin’off’, ‘Take me There’ en oude hit ‘Thunder’ stuiteren voorbij. Het tovert bij iedereen een fijne glimlach op het gezicht.

 Interview Frontliner

Na het duo is het tijd voor de man die een week ervoor nog zijn eigen zaal op Thrillogy hoste. Dan hebben we hebben het natuurlijk over Frontliner. Sinds 2012 is de Melody-man bezig aan een enorme opmars binnen de harddance scene. Met hoofdboekingen op alle grote mainevents als Defqon1, Decibel en Qlimax. We spraken hem vlak voor zijn optreden op Globestyle over zijn ambities en Thrilogy. Barry, nog moe van afgelopen zaterdag? (Thrillogy) Dat moet zeker je langste optreden zijn geweest? ‘Nee hoor, daar heb ik gelukkig geen last meer van. Het was inderdaad de langste avond waarop ik ooit zelf heb staan draaien.’ ‘ Je hostte je eigen show, kun je ons vertellen waar je jouw dj-keuzes op hebt gebaseerd?’ ‘Ik heb de mensen uitgenodigd waarvan ik vond dat die het afgelopen jaar het goed gedaan hebben, waar ik zelf onder de indruk van was.’ ‘En nu sta je hier op een lokaal feestje. Kun je vertellen waarom je hier naartoe gekomen bent?’ ‘ ik vind dat je nooit moet vergeten waar je vandaan komt. Publiek hier is nog vrij jong en waarschijnlijk nog niet zo bekend met festivals doordat ze zich dat bijvoorbeeld niet kunnen veroorloven. Ook hun wil ik de kans geven om te genieten van mijn muziek.’ Op de vraag waar hij het meest trots op is, zijn de eerste dingen die hem te binnen schieten: Thrillogy en het anthem van Defqon1 van dit jaar. Ook vond hij het een hele eer om een hoge notering te behalen in de DJmag top 100 ook al hield hij zich er niet zo mee bezig.

Ook legde hij het een en ander uit over zijn visie op zijn toekomst. ‘Ik zou graag nieuwe landen willen aandoen en mensen bekend willen maken met hardstyle.’ Ook MC Villain draagt die missie uit met zijn #TeamVillain. Volgens hem staat het voor hardstyle als levensfilosofie. Muziek die je altijd bij je draagt en die je graag uit.

 Interview met S-te-Fan

Na zijn optreden spraken we ook hem even kort over zijn samenwerking met D-block. ’S-te-Fan:  ‘Veel dj duo’s gaan ten onder aan hun eigen succes of andere redenen.’ Zou je kunnen uitleggen wat het geheim is om als duo goed te blijven presteren en samen te blijven? ‘Ik denk dat de chemie en synergie tussen beiden heel goed moet zijn. Ik en Diederik (D-Block) kennen elkaars sterke en zwakke punten en daar maken we gebruik van. Ik zelf ben bijvoorbeeld meer van de producerende kant. Daar is Diederik vaak niet eens bij. Andersom regelt hij vooral het draaiwerk. Daarnaast zijn wij ooit begonnen als vrienden. Ik denk dan ook dat dat ook echt een sterk punt is. In ieder geval ons sterke punt.’ Ook probeerde we hem nog te verleiden binnenkort een rawstyletrack te maken. Daarop antwoordde hij: ‘Ik maak de muziek waarop ik me goed bij voel.’

De melodieuze hardstyle avond werd afgesloten met een paar kneiterharde sets van Bass Modulators en Crypsis. Met platen als ‘Torture’ en ‘Strike’ liet Crypsis de zaal nog één keer flink op zijn grondvesten schudden

Conclusie

Globestyle: ’Your revelation of the harder styles’ is succesvol op de kaart gezet. Een Arnhems stampfeest met een clubkarakter die de interesse geniet van hoogaangeschreven dj’s.  Welcome to the next level dus! Wij genoten vooral van de intieme sfeer.

Plus

  • Goekope en betaalbare kaartprijs
  • Ongekende line up met hoogaangeschreven dj's
  • Snelle barservice
  • Het clubgevoel
  • Ruimte dansruimte
  • Gemoedelijke sfeer

Min

  • Lange wachtrij voor de ingang
  • Bereikbaarheid locatie
  • Irritante muntprijzen
  • Onveilig trappenhuis
  • Onjuist afgestemd geluid in Talentroom

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws