Party report: Next Feel The Sound (2nd Edition)

Rick Francissen | 3 november 2013
party reports


Waar: Avenue Theater, Breda
Wanneer: Zaterdag 2 november 2013
Reporters: Natascha Kuiper
Fotografie: Marcel van Dorst

De tweede editie van Next Feel the Sound wordt wederom in de Avenue te Breda georganiseerd. Het belooft een spetterend spektakel te worden met enkele zeer aansprekende namen. De avond wordt gehost door MC J die samen met de danseressen, aankleding en effecten zoals confetti en C02-kanonnen zorgen voor een indrukwekkende show.

Op de site wordt aangegeven dat het feest bijna uitverkocht is en er nog maar enkele tickets aan de deur verkrijgbaar zullen zijn. Niets van gelogen want de avond is inderdaad bijna uitverkocht wat uiteraard veel goed beloofd.

Evening

Als we eenmaal een parkeerplekje in het centrum van Breda gevonden hebben worden we bij de Avenue welkom geheten door de organisator van het evenement en mede-eigenaar van Soon Events: Bart de Bont.

Al meteen valt het unieke karakter van de Avenue op, het pand is omgetoverd van een theater-dinersalon tot club. De Avenue dankt zijn unieke sfeer aan de geschiedenis van het pand. Het werd voorheen namelijk gebruikt als schuilkerk. Buiten de twee verdiepingen waar gedanst kan worden wemelt het ook van de sexy danseressen die de sfeer enorm versterken.

_29A9287 2Line up & programmering

Dj Keanu opent de avond en zorgt voor een muzikaal welkom. Wat wij direct opmerken als Nikki Nice en later ook She's Kim performen is dat de vrouwelijke dj’s steeds meer aan populariteit winnen in Nederland. Hoewel dj’en voornamelijk als mannelijke tak van sport wordt gezien veroveren de dames de harten van bijna iedere bezoeker.

Nikki Nice brengt de menigte in vervoering met enkele zwoele drums & beats. Maar wat uiteindelijk de meeste indruk maakt is dat ze draait en viool speelt tegelijkertijd. She’s Kim gaat verder waar Nikki gebleven is en voert het tempo op. Onder andere de Hardwell-remix van ‘Man With The Red Face’ passeert de revue, waarmee de sfeer er ook onmiddellijk flink inzit.

_93I0471 2Daarna betreedt Benny Rodrigues de booth. Het valt ons direct op dat hij een stuk rustiger draait dan de twee dames. Jammer, want hierdoor loopt de beleving ietwat terug. Wanneer Erick E het podium moet bestijgen krijgen we de melding dat hij zich ziek heeft gemeld. De vervangende dj zorgt er gelukkig voor dat het feest waardig wordt afgesloten. Die vervangende dj, de uit Breda afkomstige Funkerman, voert het tempo weer op en zorgt ervoor dat de bezoekers met een voldaan gevoel huiswaarts kunnen. Puntje van kritiek: de programmering. Om de opbouw van de avond geleidelijker te laten verlopen en uiteindelijk te eindigen met een hoogtepunt was het beter geweest om Nikki Nice en She's Kim om te wisselen met Benny en Funkerman.

Prijzen

_93I0500 2De meeste bezoekers hebben hun kaartje in de voorverkoop gekocht voor 17,- euro per persoon. Aan de deur waren zijn deze avond ook nog enkele kaarten te verkrijgen voor een bedrag van 20,- euro.

Overige prijzen

Voor elf consumptiemunten betaal je 25,- euro. Een drankje zoals Redbull kost je twee munten. Dit komt dus neer op ongeveer 4,60 euro. De garderobe kost 1,- euro, en de toiletten zijn gratis.

Conclusie

Next Feel the Sound was weer top. Van bezoekers vernemen we dat dit deel het eerste feest volledig wegblies. Een dikke pluim voor de organisatie dus en wachten met spanning af op een aankondiging van de derde Next Feel the Sound-party.

Check het gehele fotoalbum van dit feest op onze Facebookpagina.

Plus

  • Diversiteit in de line up
  • Snelle barservice
  • Goede clubvibe
  • Twee verdiepingen

Min

  • Volgorde van de programmering
  • Lange wachtrij om binnen te komen
  • Geen VIP deck
  • Parkeervoorziening

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws