Party report: Try Before You Die [8 november 2013]

Rick Francissen | 9 november 2013
party reports


Wat: Try Before You Die 2013tbyd
Waar: Time Out, Gemert
Genre : Hardstyle, Hardcore, Early Rave, Frenchcore & Terror
Capaciteit locatie : 5000
Aantal bezoekers : n.n.b.
Wanneer: 8 November 2013
Line Up : Digital Punk (live), E-Force (live), Thera, Deetox, Radical Redemption vs Chain Reaction, Psyko Punkz, Code Black, Pato, Hosted by MC Renegade, Partyraiser, Ruffneck vs Ophidian, Miss K8, Tommyknocker vs Amnesys, Wasted Mind, Lunatic vs Miss Hysteria, Repix, Affix vs Teaser, Hosted by MC Nolz, Dano, Paralizer, Bartoch vs The Punisher, Sandy Warez, The Vizitor, Plaque, Sjek, Hosted by MC The Hardest, The Shade, Dave Dope, Icha, A-Troxx, Mr.Ivex, Executer, Ofearia
Fotografie: Danny Rossen
Reporter: Robin van der Kooi & Rick de Brouwer

Try Before You Die!

Wat hebben het BNN Programma en het feest in de Time Out in Gemert met elkaar gemeen? In beide shows halen de artiesten doldwaze stunts en spectaculaire acties uit die je ooit een keer moet hebben meegemaakt. Wij gaan het hier hebben over de try out in Time out.

Line up & programmering

Met verschillende stijle, acties en shows in vier zalen, kon de muziekliefhebber van de hardere stijlen zich opmaken voor een leuke avond in het Brabantse Gemert. Met headliners als Digital Punk, Psyscho Punkz en hardcorehelden Partyraiser, Tommyknocker & Amnesys is organisatie X-Factor Events erin geslaagd een keiharde line up neer te zetten. De kaartverkoop verliep voorspoedig dus het beloofde volle bak te gaan worden.

Kaartverkoop en prijzen

Kaartkosten bedroegen in de voorverkoop 22,50. Aan de deur waren nog de laatste kaarten verkrijgbaar voor 25,-. In de Time Out betaalden we 20 euro voor 10 pokerfiche-achtige consumptiemunten. De garderobe dames vroegen 1,- voor de jassen.

Ons advies

Bestel boswandeling! Voor de prijs van een 1 consumptiemunt kreeg je een bierglas vol aan deze verslavend lekkere shotjes drank. Zelfs bij de slijter betaal je meer. Een mogelijk fout van de bardames? Misschien, maar bij bestellen kregen we stelselmatig een goed glas vol.

7TYBD2013Clublifeedm

Onze beleving

Het had geregend en dat zorgde voor parkeerdrama onder menig bezoeker. De grond rondom de Time Out is namelijk vrij drassig. Extra regenval en geen genomen voorzorgsmaatregelen zorgen ervoor dat je als bezoeker met moddervoeten de dansarena betreedt. Gelukkig verliep de grondige ingangscontrole vrij vlot. Op naar de volgende hindernissen:  consumptiemunten halen en jassen ophangen. Tot onze verbazing dient er voor het gebruik van de garderobe eerst bij een aparte bar garderobe muntjes gehaald te worden. Alleen tegen inlevering van die muntjes is het mogelijk om bij de garderobe je kleding achter te laten. Het werkt in ieder geval snel.

Stampwerk

Digital Punk opende voor ons de avond met een aantal lekkere, bekende rawstyle mainstreamplaten van  het label A² records. Digital Punk had er vanavond zichtbaar zin in en trakteerde het publiek aan het einde van zijn set met een paar flinke beukplaten zoals  het door hemzelf en Adaro geproduceerde ‘Natural Born Killers’. Daarna was het de beurt aan de mannen van Dirty Workz, Psycho Punkz. Met een mix van oude en nieuwe tracks trachten zij het publiek te verrassen en warm te maken voor hun eigen sound. Echt pakkend was het niet en dat was te merken aan de zaal. De sfeer kakte halverwege hun set een beetje in. Daarop besloten wij de overige zalen even te verkennen.
3TYBD2013Clublifeedm

Hakwerk

Bij dj Dano kregen we te maken met een heerlijke voetmassage. De bass dreunde in de early – terrorzaal zo hard door dat de vloer aanvoelde als een trillende snaar. Megasnelle beats gevolgd door een kick en een drop met nog snellere beats. Dit gaat snoeihard. 01.00 op de klok, tijd voor de man die zijn eigen zaal hostte op Thrillogy, dan hebben we het natuurlijk over Partyraiser. Zijn voorganger Wasted Mind had de zaal al aardig vol doen stromen, maar met Partyraiser zat ook meteen de sfeer er goed in. Toegankelijke main hardcore met een variatie aan melodie en flinke beukpartijen, zo viel zijn set het best te omschrijven. Reacties van enkele bezoekers: ‘heerlijk’, ‘keihard genoten’ en ‘zwaar onder de indruk’.

Minus is More

Na een vlug kijkje in de Freestyle area bij Icha snelden we ons weer terug voor het nieuw gevormde trio, Minus Molita. Kruimeldief Radical Redemptio, die overal en altijd probeert te draaien ook al is hij geen eens geboekt, draaide al eerder op de avond samen met Digital Punk. Nu flikte ook Crypsis een ‘Radical act’. Dat betekende dat  dus de eerste samenkomst van het pasgevormde Minus Molitia, waarin Crypsis, Radical Redemption en Chain Reaction hun krachten bundelen. Het publiek vond het prachtig. Flink beuk- en ramwerk op platen als ‘Gods Child’. Een prima en verwachtingsvolle opwarmer voor hun optreden straks op Hardbass.

10TYBD2013Clublifeedm

Afsluitende acts

Ook bij de heftige set van Tommyknocker en Amnesys stond niemand stil. Tommyknocker een van de meest krachtige hardcoreproducers en Amnesys de keizer van de Italiaanse hardcore knalden samen de hardcorearea met tracks vol vervormde melodieën, smashende kicks en agressieve vocalen. Een uplifting rimte en sfeer wat hun navolgers de rest van de avond helaas niet meer wisten na te bootsen. Aan de terrorzaal durfden wij ons aan het einde van de avond niet meer te wagen. Zo’n duizelingwekkend spervuur aan beats werd er afgevuurd alsof er een AK47 werd leeggeschoten, dat was niet aan ons meer besteed.  Op de hardstylestage sloot dj Thera af met ‘black witch’ Deetox. Het wat statische , aparte rawstyle kon op grote waardering rekenen bij het publiek.

Conclusie

Wie voor weinig geld ooit een variatie aan verschillende hardere stijlen met oorverdovend knetterhard geluid wil meemaken, moest op 8 november in de Time Out in Gemert wezen. Wij weten in ieder geval nu hoe het voelt! Try before you die, bedankt!

Plus

  • Vlotte ingangcontrole en garderobedames
  • Betaalbare prijzen
  • Knetterhard goed geluid
  • Sterke sets van Partyraiser en Tommy Knocker & Amnesys
  • Onverwacht optreden Minus Molitia
  • Ventilatie in de club
  • Vastgelegde headliners

Min

  • Geen decor
  • Vreemd garderobe systeem
  • Afwezige ‘geluidloze’ chillzones
  • Weggezakte parkeervelden
  • Veel jong publiek

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws