Party report: Full Moon

Rick Francissen | 17 november 2013
party reports


fullmoonWat: Full Moon
Waar: The Sand, Amsterdam
Genre : Groove, Progressive, House
Capaciteit locatie : +/- 2000
Wanneer: 16 November 2013
Line Up : Artento Divini, Benny Rodrigues, Dennis van der Geest, Erick E, Jean, Luciën Foort, Peter Woodz, RAM, Randy Katana, Roomer, Signum, Spider, Winston Post
Reporter: Rick de Brouwer
Fotografie: Delio Dijmeijer

‘Don’t follow trends, but copy them.’ Sinds 16 november kan organisatie Nachtboetiek van Dj Spider met gepaste trots ‘copy’ veranderen in ‘Create’ . En wel met een dikke hoofdletter ‘C’ dus. Afgelopen zaterdagnacht beleefde het vernieuwde concept van Full Moon in The Sand Amsterdam namelijk zijn primeur. Wie hier niet is geweest, heeft serieus wat gemist. Spectaculaire shows en acts , beweegbare LED-screens, twee zalen vol met groovy sounds en de lekkerste house en trance met iedereen in het ‘Sensation white’. Need I to say more?

Line up & programmering

De organisatie wist speciaal voor deze editie een paar fraaie headliners te strikken. Luciën Foort, Randy Katana, Artento Divini en Erick- E gaven acte de presence. Daarnaast bood Nachtboetiek haar bezoekers nog een extra zaal aan gevarieerd met groovy sounda en uplifting trance.

Kaartverkoop en VIP

Om een avond ‘volle maan’ mee te mogen maken betaalde je 45,- euro. Vroege vogels waren respectievelijk 30,- en 35,- euro kwijt. Daarnaast werd er onderscheid gemaakt tussen VIP’s. Je had de ‘gewone’ VIP’s en de super VIP’s. Als super VIP had je een speciaal VIP-deck dicht bij de dj’s, meer ruimte om te dansen, eigen bediening, aparte VIP ingang en gratis massages en toiletten. Daarvoor diende je wel dieper in de buidel te tasten dan de gewone VIP. 75,- euro in plaats van 55,-.

Beperking

Aan de deur waren er alleen nog VIP-kaarten verkrijgbaar. Gewone kaarten waren uitverkocht. Opvallend aan het deurbeleid van Full Moon is dat mannen alleen vergezeld met een dame naar binnen mogen. In het verleden is gebleken dat sommige heren zich helaas niet als een gentleman kunnen gedragen. Mannen zonder vrouwelijk gezelschap werden dus aan de deur geweigerd.

1B_FulMoon2013Clublifeedm_slider

Onze beleving

Luciën Foort opende met een set vol met heerlijke funky (tech)housebeats. Dat werd meteen opgepikt en gewaardeerd door het vroeg binnenstromende, witgeklede publiek. De meesten waren al voor 23.00 uur binnen. Men had er vanavond zin in!

Bij binnenkomst werd ons al snel duidelijk dat het vanavond niet om de muziek draait maar om de algehele beleving. Stands met sieraden, glijmiddelen, dildo’s, een oxygenbar, een heuse nostalgische zweefmolen en natuurlijk de volledig in het wit gestoken bezoekers waren de eerste dingen die in het oog sprongen. En dan hebben we het nog geen eens gehad over de adembenemende decors met de beweegbare LED screens, de luxe VIP-decks, de loungewigwams en de licht- en lasershows. Afijn, je snapt hem. Je kwam hier duidelijk ogen te kort. Het was kijken en bekeken worden, geen onbekende termen in de housescene. Zou het hier zijn oorsprong hebben?

1C_FulMoon2013Clublifeedm_sliderWie zijn ogen op het podium wist te houden, zag tijdens de aankondiging van Erick- E de eerste mooi opgemaakte danseressen verschijnen. Artento Divini schroefde vervolgens het danstempo flink op met zijn house vermengd met uplifting trance. Dit tot groot genoegen van een flink deel van het publiek. Bezoekers konden zich tegelijktijdig ook vergapen aan de trapeze acts en de vele verklede acteurs. Vooral de act ‘robotic man’ sprak erg aan. Een acteur verkleed als robot danste op een verhoging waarbij zijn pak de lasers alle kanten de zaal in kaatst. Spectaculair!

Dj Spider breekt met zijn voorgangers qua muziekstijl en gaat over op progressive en clubhouse. Hits als ‘Project T’ en ‘Fifteen’ vliegen je om de oren en creëren een echte partysfeer. Men geniet, danst, sjanst en flirt op een manier waarbij het publiek op het erotische feest 911 nog verlegen zou worden.

Randy Katana houdt het energieke gevoel vast en brengt de sfeer naar een nog intiemer niveau. Oude rot in het vak dj Jean weet dit echter niet vast te houden. Met verkeerd gekozen mixen en zelfs enkele duidelijk merkbare fouten in de breaks is de energieke partysfeer er weer uit. Gelukkig maakt afsluitende dj Benny Rodrigues het deels goed met zijn warme, Latin housetechno.

Conclusie

De spectaculaire editie van Full Moon in The Sand heeft een nieuwe standaard neergezet in de clubscene. Muziek, show en thema waren integraal verbonden aan elkaar. Het creëerde een onvergetelijke avond. Bij de volgende editie zijn wij er absoluut weer bij! Jij ook?

Plus

  • Nostalgisch zweefmolen
  • Superspeciaal VIP decks
  • Hoge kwaliteit LED, visuals, licht- en lasershow
  • Fantastische dansshow en acts
  • Iedereen ‘Sensation White’ gekleed
  • Beweegbare LED screens en adembenemend decor
  • Ruimte bij de kluisjes
  • Vrolijk en snel barpersoneel
  • Makkelijk bereikbaar en gratis parkeren

Min

  • Weinig zitmogelijkheden voor de ‘gewone’ bezoeker
  • Slechte performance dj Sean
  • Weinig muntverkooppunten
  • Geen opbouwende programmering
  • Weinig rookmogelijkheden

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws