Party report: Thunderground

Rick Francissen | 25 november 2013
party reports


thundergroundWatThunderground
Waar: De Effenaar, Eindhoven
Wanneer: Zaterdag 23 november 2013
Line up: Taa, Xrazz, Dr Phunk, Ruthless, Vince, Darkarver, MC: D
Reporter: Robbert Ebbers
Fotografie: Robbert Ebbers

Het Thunderground concept, georganiseerd door Static Movement, dateert al uit het jaar 2011. Met een keihard uitverkochte editie in dat jaar nog diep in het geheugen vonden Darkraver & Vince, de hosts van het concept, het dus ook hoog nodig tijd om een nieuwe editie te organiseren. In samenwerking met Bassworx heeft de organisatie gekozen voor een centrale locatie met een uitstekend geluidsysteem: de Effenaar in Eindhoven.

Locatie

De Effenaar is een locatie in het centrum van Eindhoven. Eens een poppodium, nu een thuis voor zowel bekende als minder bekende muziekstromingen. De auto kan gemakkelijk geparkeerd worden op de parkeerplaats aan de overkant van de straat. Zelf hadden wij de auto gratis geparkeerd in de naastgelegen woonwijk omdat er geen plek meer te bekennen was op de parkeerplaats. Ook met het openbaar vervoer is het goed te bereiken, ongeveer 150 meter van het Centraal Station.

Thunderground 2013

Organisatie

Eenmaal aangekomen bij de Effenaar stond er een rij bij de gastenlijstingang terwijl er geen rij te zien was bij de ingang voor normale tickets, je zou verwachten dat dit juist andersom zou zijn. Ook was er zowel bij de mannen als vrouwen een tekort aan toiletten waardoor men ietwat geïrriteerd raakte wanneer zij in de rij moesten gaan staan. Daarnaast was een schoonmaakbeurt van de toiletten tijdens de avond zelf ook geen overbodige luxe.

Line-up

Waar de organisatie in 2011 de twee legendarische namen uit de dance-scene wist te strikken voor een solo optreden van maarliefst 6 uur moeten de bezoekers het nu doen met een set van 2,5 uur. Ondanks dat de set ‘van korte duur is’ nemen deze mannen toch weer het voortouw tijdens de herrijzenis van het Thunderground-concept. Naast Darkraver en Vince werd de programmering aangevuld met goede vrienden van de heren. Ruthless, de man die bekend staat als koning van de freestyle sounds en Dr. Phunk namen ook plaats achter de draaitafels. Taa en Xrazz, twee oudgedienden startten de avond op met typische classic nummertjes om iedereen alvast in de stemming te brengen.

Beleving van het feest

Het was niet te rustig en ook niet te druk, iedereen had genoeg ruimte om te staan en te gaan. Doordat de mix van jong (18+) en oud (25+) goed samenging hing er een aangename sfeer gedurende de nacht. De muziek, die overigens vergelijkbaar is met de muziek op de welbekende ‘Pussylounge’ evenementen, was zoals vertrouwd weer erg goed. De harde muziek gecombineerd met house- dubstep- en top40 invloeden maakt het een unieke aaneenschakeling van lekkere beats. Voor de echte harde liefhebbers was het laatste uurtje knallen met keiharde hardcore.
Bovendien heeft de Effenaar een sublieme geluidset hangen die je lichaam laat trillen.

Consumpties

De Effenaar werkt bij al haar evenementen standaard met contant geld en niet met munten, naar mijn mening een groot nadeel. De afwerking bij de bar ging dan ook langzaam. Voor een Jupiler biertje betaalt de bezoeker €2,50, frisdrank kost €2,20 en een flesje water €2,00. De locatie biedt geen etenswaren aan tijdens de evenementen, er staat enkel een automaat met kleinigheidjes zoals een Mars of een Twix. Kosten voor de garderobe bedragen €1,50.

Was de party ‘madness’ zoals de slogan van het feest beloofd? 

Het feest was eigenlijk een kleinschalige editie van Pussylounge. De DJ’s (met name Darkraver) hebben hun best gedaan om de bezoekers dit gevoel te geven, en dat is naar mijn mening ook gelukt. Static Movement en Bassworx hebben het concept goed tot zijn recht laten komen en ik verwacht dan ook dat er een volgende editie zal komen in de toekomst. Voor de Effenaar zelf zijn er wel een paar puntjes van kritiek die hoogstwaarschijnlijk ook ervaren worden op andere evenementen in deze locatie.

 

Plus

+ Goed te bereiken
+ Parkeervoorzieningen
+ Niet te druk
+ Aangename sfeer
+ Subliem geluid

Min

- Werken met contant geld
- Rij & Onderhoud toiletten
- Geen mogelijkheid tot eten
- Rij gastenlijst
- Plakkende vloer

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws