Party report: Rotterdamse Rave w/ Surgeon

Rick Francissen | 25 november 2013
party reports


rrWatRotterdamse Rave w/ Surgeon
Waar: Factory 010, Rotterdam
Wanneer: Vrijdag 22 november 2013
Line up: Surgeon, DJ Skirt, Ritzi Lee w/ TR-909, Konkrete Collective, Ciesen, Wouter S. B2B Firdjel Medar, Moody Mehran B2B Martinos Tsavidis, De La Chef B2B Bas Fuchs, Ocke Weeda B2B Still Serious Nic
Reporter: Luke Davids
Fotografie: Luke Davids

De Rotterdamse Rave is inmiddels een begrip geworden in het Rotterdamse uitgaansleven. De organisatie Give Soul lijkt het elke keer te lukken om dit feest tot een succes te brengen en techno liefhebbend Rotterdam naar Factory010 te krijgen.

Locatie

Ook deze editie werd gehouden in Factory010, wat toch wel als een van Rotterdams meest karakteristieke clubs genoemd mag worden. Met de ligging boven Maassilo (voorheen een graansilo), zie je ook hier nog duidelijk de sporen van zijn industriële verleden wat het een bijzondere underground sfeer geeft. Metale buizen, grote oude werktuigen en industrie zijn kernwoorden die deze club het best omschrijven. Factory010 zelf zit op de 10e verdieping van het gebouw waar je met 2 liften naar toe gebracht wordt. Als je hier rondloopt heb je vanuit sommige ramen een adembenemend uitzicht over de nachtelijke skyline van Rotterdam.

1RDAMRACE2013Clublifeedm

Prijzen

De prijzen voor de tickets varieerden van 5 tot 13 euro, afhankelijk van wanneer je je ticket bestelde. Ook konden er aan de deur nog kaartjes gekocht worden voor 18 euro per stuk. Een kluisje kost 10 euro (inclusief 5 euro borg). De prijzen voor de muntjes waren gewoon zoals altijd 2,50 per stuk.De wc was 0,50 cent per keer of voor 3 euro de hele avond. De wc was 0,50 cent per keer of voor 3 euro de hele avond.

Entree

De binnenkomst verliep allemaal lekker vlot. We werden beneden ontvangen door vriendelijke bewakers en er was zo goed als geen rij. Ook het fouilleren ging snel en we konden gelijk met de lift naar boven. Boven aangekomen stonden de mensen van Pigeons of Rotterdam de partygangers op te wachten met een photobooth waar je op de foto kon met verschillende houten voorwerpen bijv. een raketijsje, de Euromast of het ‘Anti Konijnendans-teken’. Hierna liepen we door naar de garderobe en de balie om muntjes te kopen. Ook dit verliep lekker snel en we konden gelijk naar binnen.

3RDAMRACE2013Clublifeedm

Rave

Het gedreun komt je bij de lift al lekker tegemoet. Eenmaal binnen gekomen in de grote zaal viel het wel meteen op dat het nog redelijk rustig was. Dit had misschien ook wel zijn voordeel want hierdoor had iedereen genoeg ruimte om zich uit te kunnen leven op de muziek. Iedereen ging al gelijk goed los en er heerste een gemoedelijke sfeer.

We besloten even een kijkje te nemen in de kleinere zaal die vanavond omgedoopt was tot de ‘Vinyl Only House Area’. Waar je in de grote zaal omver werd geblazen door de keiharde techno had je hier iets rustigere muziek die opbouwde van disco tot stevige house. Bijzonder aan deze area was dat geluid erg rauw uit de boxen kwam door de vinyl platen. Verder heeft de organisatie zijn best gedaan om het de bezoekers naar de zin te maken door een aantal extra elementen toe te voegen aan een normale clubnacht. Zo kon je, je in deze area laten masseren door twee dames die hier stonden met hun massagetafels en waren er live kunstenaars die aan het schilderen waren. Ook liepen er de hele avond ‘snoepmeisjes’ rond om snoep uit te delen aan het publiek.

Inmiddels was het wat drukker geworden en werd de muziek van Konkrete Collective en DJ Skirt goed ontvangen door het publiek. Ook de dj’s zelf hadden het naar hun zin want ze draaien soms zelfs zo hard dat de boxen het bijna begaven. Toen om half 4 de headliner van de avond, Surgeon, werd aangekondigd kwam iedereen van de banken en trappen af en begaf zich naar de dansvloer.

Hier ging het meteen helemaal los op de enorm harde en snelle muziek van deze Engelsman. Ook was er een vette lichtshow met de lasers wat het totaalplaatje alleen nog maar mooier maakte. Als je naar de wc’s ging, die boven zijn, gaf dit ook een mooi uitzicht over de hele zaal.

4RDAMRACE2013Clublifeedm

Conclusie

Ondanks dat deze laatste editie van 2013 wat minder druk bezocht leek dan de vorige rave deed dat geen echte afbreuk aan het feest zelf. De sfeer was top, de muziek was hard en de locatie Factory010 blijft toch een van de bijzondere clubs van Rotterdam. De organisatie heeft duidelijk zijn best gedaan om het iedereen naar zijn zin te maken en dat is gelukt. Wij zijn er volgende keer sowieso weer bij!

Plus

+ Top locatie
+ Snelle service
+ Goede sfeer
+ Afwisseling (2 zalen)

Min

- Geluid soms wat te hard
- Warmteblazers in de grote zaal

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws