Party report: Tuesday Student Night @ Café Philip

Roy van de Zand | 27 november 2013
party reports


Wat: Tuesday Student Night
Waar: Café Philip Tilburg
Reporter: Etiènne Slijpen en Natascha Kuiper
Line Up: La Fuente
Wanneer: 26 November 2013
Tijd: 22:00 – 04:00
Fotografie: Christiaan Tobé

Wie denkt dat er op dinsdagavond gestudeerd wordt in Tilburg heeft het mis. De gemiddelde student is dan namelijk gewoon in de gezelligste kroeg van Tilburg te vinden, waar deze avond La Fuente het toegestroomde publiek zal vermaken. Het belooft een avond vol “Brabantse” Gezelligheid te worden.

La Fuente-3

Cafe Philip
Club, Café en Pub, die 3 woorden omschrijven Philip naadloos. Met 3 verdiepingen en 3 verschillende concepten wordt tijdens het weekend maar tegenwoordig ook doordeweeks het publiek vermaakt. Daarnaast beschikt het café over een eetgedeelte waar diverse snacks uit de muur getrokken kunnen worden. Vanavond zijn alleen het café (de hoofdzaal) en het eetgedeelte geopend.

La Fuente-4

Brabantse gezelligheid
Wat meteen opvalt is de gezellige sfeer die er hangt en het wordt ons duidelijk dat de student anno 2013 wel van een feestje houdt. 'Bierpijpen' vliegen namelijk over de toonbank. Dit is een 2,5 liter-bierkaraf die je aan kunt schaffen voor vijftien euro. Er wordt geflirt, gedanst en gesprongen en iedereen heeft -zover wij het kunnen zien- naar zijn zin. De resident dj warmt het publiek op voor het hoogtepunt van de avond: La Fuente! Met zijn energieke manier van draaien brengt hij de vrouwenharten weer in vervoering. Wanneer 'Tsunami' door de speakers klinkt gaat iedereen helemaal los en gaat het spreekwoordelijke dak eraf. Na zijn set neemt hij de tijd om met iedereen die dat wil op de foto te gaan. De residents draaien nog twee uurtjes vrolijk door alvorens om 4 uur het café sluit. Brabantse nachten zijn dus écht lang.

La Fuente-2

Prijzen
Entree is zoals op de meeste avonden gewoon gratis en dat resulteert natuurlijk in een gevuld café.

Overige prijzen
Voor een biertje of fris betaal je hier €2,30. Bij iedere 2 drankjes die je bestelt krijg je na twaalf uur blauwe munten die kun je dan op een andere avond voor elf uur kunt inleveren voor een consumptie. Verder kun je gebruik maken van de bottle service. Voor 85 euro kan er een fles Bacardi met zes fris worden gekocht.

La Fuente-1

Conclusie
Een studentenavond vol gezelligheid. Iedereen is wel bekend met het nummer “Brabantse nachten zijn lang” en het vooroordeel dat deze maar langzaam op gang zouden komen. Maar de combinatie van studenten en Brabanders zorgt ervoor dat de avond niet alleen lang is maar ook al meteen op gang komt wanneer de eerste biertjes over de toonbank gaan. Wij hebben genoten en kunnen dit Danscafé dan ook aanraden wanneer je Tilburg bezoekt!

[tabs tab1="Plus" tab2="Min"]

[tab id=1]

  • Klantvriendelijk personeel
  • Snelle service
  • Mooie aankleding
  • Brabantse gezelligheid

[/tab]

[tab id=2]

  • Er werd gerookt ondanks rookverbod
  • DJ booth erg hoog dus contact met dj is minder

[/tab]

[/tabs]

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws