Party report: Rebellion [30 november 2013]

Partyscene redactie | 1 december 2013
party reports


255708_original_324434Wat: Rebellion
Waar: Sporthal Beekdal, Haaren
Wanneer: Zaterdag 30 november 2013
Line-up: Noisecult, Atmozfears, Alphaverb, Geck-o, Digital Punk, Deepack, Frequencerz,  Crypsis, B-Front, Radical Redemption, MC: Da Syndrome
Aantal bezoekers: 1800 (uitverkocht)
Reporters: Karlijn Theeuwen & Devin van Tuijll
Fotografie: Marcel van Dorst

Rise up and take the power back!

1800 bezoekers en daarmee een uitverkochte editie van een nieuw concept. Rebellion is het zusje van het feest wat zich al eerder bewezen heeft: Rebirth Festival. Een line-up met allemaal zwaargewichten ondersteund door MC Da Syndrome zijn ingrediënten voor vette party.

30Rebellion2013Clublifeedm

Prijzen

De prijs voor een kaartje bedroeg 25 euro. Als je het ons vraagt een goede prijs voor een feest met ontzettend grote namen! Bij aankomst het gebruikelijke riedeltje, kluisje en munten halen. Een kluisje koste 11 euro waarvan 5 euro borg was. Aangezien wij een tas bij hadden en twee dikke winterjassen hebben we helaas twee kluisjes moeten kopen, er waren geen grote kluisjes beschikbaar. Voor een tientje kreeg je vier muntjes.

73Rebellion2013Clublifeedm

Locatie

Rebellion werd gehouden in Sporthal Beekdal. De locatie bestond uit een grote sporthal en daaraan was een tent gemaakt waar je eventjes kon zitten of iets kon eten. De aankleding was minimaal en in de zaal was één grote bar te vinden. De toiletten in de zaal bestonden uit tien (maximaal) dixi’s, waar er bij het zitgedeelte nog een paar meer stonden. We vonden het jammer dat, wanneer je de keuze voor het OV maakte, het toch vrij moeilijk te bereiken was. Feestgangers die vanuit Tilburg reisden, moesten voor de terugreis toch rond half twaalf de bus al pakken om nog op het station te kunnen komen. De tijden van dit feest waren ongebruikelijk voor een indoor feest: 15:00 tot 01:00 uur. Ons hoor je niet klagen, eindelijk eens geen gebroken zondag na een feest!

63Rebellion2013Clublifeedm

Join the Rebellion!

Het was geen groot feest, maar dat mocht de pret niet drukken. Tegen de tijd van 16:00, de set van Atmozfears, begon de zaal redelijk vol te stromen. We konden merken dat het publiek een beetje moeite had met los komen. Maar dat kon niet liggen aan de draaikunsten van Atmozfears. Waar hij melodieus begon beweerde Devin dat hij hem tegen het einde nog nooit zo hard had horen draaien, dikke plus dus!

De set van Alphaverb en Geck-o sloeg ook goed aan, wat we ook wel verwacht hadden. Hard maar dan met een twist! Digital Punk besloot er geen doekjes om te winden, hij opende met Sorrow en vanaf dat moment werd het er ook niet minder om! Wat een knalset. De zaal was rond dit tijdstip ook vol en het publiek deed ontzettend lekker mee.

Digital Punk had de toon gezet en alle andere artiesten na hem pakte dat super over. Afsluiter Radical Redemption hebben we nog een half uurtje kunnen zien, hij presteerde zoals we van hem verwacht hadden. Ook het laatste uurtje wist hij het publiek nog mee te nemen na tien uur feesten.

15Rebellion2013Clublifeedm

Eten

Aangezien het geen groot feest was, waren er ook niet veel mogelijkheden tot verschillende soorten eten. Er was een kraampje waar men loempia’s en hamburgers verkocht en er stond een mobiele snackwagen. Al met al geen klachten over het eten.

Bekijk meer foto's van Rebellion op Facebook

Plus

+ Niet lang wachten bij de bar, snelle en vriendelijke bediening
+ Het geluidsysteem was goed en liet alle muziek goed tot zijn recht komen
+ Een tribune was aanwezig
+ Goede sfeer

Min

- Aankleding minimaal
- Hoge temperatuur tegen het einde van de avond
- Slechte bereikbaarheid met ov

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws