Party report: Herfstdrift festival

Rick Francissen | 4 december 2013
party reports


herfstdriftposterWatHerfstdrift Festival
WaarVasim, Nijmegen
Wanneer: Zaterdag 30 november
Line up: Jocelyn Abell, Sandrien, Luke Slater, Karenn (live), Jeff Mills, Alex Jansen, Tama Sumo, Xosar (live), Benny Rodrigues, Derrick May, Daktari Soulsystem, Juxtapose, De Tropen, Davy Brandts, DJ Onko, Hömpfdingå, David Vunk
Reporter: Denise van Riemsdijk
Fotograaf: Katja Rupp

Afgelopen weekend had de Vasim drift om te dansen en wij waren erbij. Herfstdrift wordt in de Vasim gehouden. Dit is een oude fabriekshal van kunstzijdefabriek NYMA in Nijmegen, aan de flank van De Oversteek. In het multifunctionele pand bevinden zich ateliers, werkplaatsen, kantoren, opslagruimtes en een evenementenhal. Het is prima te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf het centraal station in Nijmegen rijden er verschillende bussen naar toe, de reistijd is ongeveer 20 minuten. Herfstdrift is een klein maar intiem feest. In minder dan twee minuten ben je bij de andere area. Het feest bestond uit drie areas: De Kathedraal (tent buiten), De Vasim,(fabriekshal) en de Hofnar (tent buiten).

herfst1

Geluidsverschil

Na even een rondje te hebben gelopen door de verschillende areas hadden we al snel besloten om de rest van de dag bij De Katedraal te blijven. De reden hiervoor was het verschil in geluidskwaliteit. Bij deze area was het geluid perfect afgesteld en stond het volume zo, dat je met mensen kon praten zonder dat het geluid te zacht stond.

Service

Bij de ingang, bar en muntjes stond regelmatig een lange rij. Dat er binnen in de Vasim ook een muntenkassa was wist bijna niemand. De lange rij die buiten stond had dus makkelijk verholpen kunnen worden als de organisatie dit beter had aangegeven.  Ook de wachtrij bij de bar was tamelijk lang. De reden hiervoor was dat er maar één bar aanwezig was bij de Katedraal.

herfst3

Prijzen

Zoals op bijna ieder feest werd ook hier gewerkt met consumptiemunten. Het vreemde was dat de muntjes 2,60 per stuk kostte. Een onhandig bedrag wat niet enodig was wat ons betreft. Voor een kluisje betaalde je tien euro waarvan vijf euro borg. Voor de toiletten betaalde je voor heel de dag een half muntje.

Line up

De line up was veelbelovend. Onder andere Jeff Mills, Luke Slater, Karenn, Sandrien, Benny Rodriguez waren te horen tijdens Herfstdrift. Wij waren door de geluidskwaliteit bij de Katedraal heel de dag hier te vinden. Sandrien begon hier met een goede beukset waardoor de toon van de avond direct goed gezet was. Later draaide Luke Slater in een ontzettend lekker tempo verder. Ook Karenn wist de spanning vast te houden totdat de technokoning Jeff Mills ging draaien. Hij zorgde absoluut voor knaller van een set die iedereen tot het einde in beweging hield.

herfst2

Sfeer

Gedurende heel het feest was de sfeer ontzettend goed ondanks het grote verschil tussen het publiek. Zo liepen er bijvoobeeld twintigers als veertigers door elkaar heen. De organisatie had verder een goede lichtshow opgezet. Waar veel mensen alleen wat minder over te spreken waren was de stroboscoop. Deze werd op een gegeven moment eerder irritant dan leuk. Buiten dit kleine puntje van irritatie was iedereen heel de tijd vrolijk. Tussen elke set klonk er dan ook hoop gejuich en gingen de handjes de lucht in om de volgende dj welkom te heten.

Plus

  • Line up
  • Sfeer
  • Klein en intiem festival

Min

  • Mindere geluidskwaliteit bij De Vasim
  • Lange wachtrijen bij muntenkassa en bar

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws