Party report: 90's Forever [7 december 2013]

Steven Wiertz | 9 december 2013
party reports


90sWat: 90's Forever
Waar: MECC, Maastricht
Wanneer: Zaterdag 7 december
Line up: Big Rob, Kicken, Sandy, Sash, T-Spoon, Haddaway (live), Rozalla (live), dj Paul Elstak
Reporter: Steven Wiertz
Fotografie: Steven Wiertz

Afgelopen zaterdag vond de 3e editie van 90’s Forever plaats. 90’s Forever, welke zichzelf ook wel het grootste 90’s feestje van de Benelux noemt had vorige zeer succesvolle edities waardoor de bezoekers van deze editie ook weer vol grote verwachtingen naar het MECC in Maastricht afreisden. Wij waren er bij om te kijken of deze verwachtingen terecht waren.

Aankomst

Het MECC in Maastricht is een makkelijk te bereiken locatie en biedt rond om het grote gebouw verschillende parkeerplekken aan. Daarnaast is het voor bezoekers ook met het openbaar vervoer goed bereiken.

Eenmaal aangekomen op de locatie is er geen rij te bekennen, het scannen van het ticket en de controle door de security gaan erg vlot en er wordt bij veel bezoekers niet eens doorgrondend gecontroleerd alvorens men kan doorlopen naar een grote hal met kluisjes. Ook het kopen van muntjes verloopt soepel door de vele loketten die hiervoor beschikbaar zijn gesteld. Vanuit de muntverkoop eenmaal doorgelopen is een grote hal waar men eten kan kopen en kan zitten. Het aanbod van eten varieëerd enorm, namelijk van patat tot suikerspin. Toiletten zijn over de hele locatie gespreid te vinden en ook hier is wachten niet nodig door de grote beschikbaarheid.

901

Mooie indeling

De hal waar het feest zelf gehouden wordt is vrij groot en prettig ingedeeld, zowel aan de linker als rechter zijkant van het podium zijn grote bars te vinden. Dit zorgt ervoor dat lang wachten niet aan de orde is. Ook de visuele aspecten in de zaal zijn goed geregeld. Zo is er mooie belichting en zijn er op het podium vuurkanonnen te vinden die door de hele avond heen het feest nog wat heter maken. Ook wordt gedurende de avond confetti het publiek ingeschoten.

Party time

De avond verloopt met een aantal dj sets en acts van artiesten. Tussen de verschillende acts door is er ook elke keer even een korte pauze omdat de stage moet worden opgebouwd van podium naar dj booth of andersom. De uitvoering hiervan is wel mooi gedaan, de dj booth gaat naar beneden zodat men een goed zicht heeft op de acts.

90

De muziek door de avond heen is heel fijn, men wisselt hardere muziek met wat rustige muziek af waardoor er voor iedere bezoeker wel wat wils tussen zit. Aan het begin van de avond lijkt het dan ook nog een rustig avondje te worden, maar naarmate we verder in de nacht komen, hoe losser het publiek wordt. Vooral de live optredens door T-Spoon en Sash! vallen bij het publiek direct goed. Het optreden van Haddaway valt daarintegen wel weer tegen voor veel bezoekers. Dit kan komen door de hoge verwachtingen van deze zanger van onder andere ‘What is love’, maar ook door de maar matig vertoonde zangkunsten deze avond. Een grote verrassing is aan het eind van de avond het optreden van de niet aangekondigde dj Paul Elstak. Ondanks dat het feest al om negen uur begonnen is en de sfeer in het laatste uur afgezwakt is doordat de zaal een stuk minder gevuld is maakt de sfeer direct zichtbaar een ommekeer terug omhoog!

Prijzen

Een e-ticket was verkrijgbaar voor €32,50 via internet (early bird €28,50). Gezien het feest niet is uitverkocht waren er bij de kassa ook nog tickets te koop voor 40 euro. Muntjes te zijn te koop per vier stuks voor tien euro. Voor een drankje zoals bier of cola betaalt men één munt, voor energydrink anderhalve munt, voor de meeste mixdrankjes twee en voor sommige mixdrankjes drie. Toiletten kostte één muntje, waarvoor men een polsbandje kreeg zodat men er de hele avond gebruik van kon maken. Erg gangbare prijzen dus.

902

Conclusie

90’s Forever is een feestje voor jong en oud en wat ons betreft was deze derde editie dan ook een groot succes. Het feest is organisatorisch prima geregeld en men geeft bezoekers geen kans om ergens over te klagen, alles is namelijk netjes geregeld. Het zal dan ook geen verrassing zijn als volgend jaar een vierde editie van 90’s Forever zal komen, een feestje waar we zeker bij willen zijn.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws