Party report: ST8MENT [7 december 2013]

Rick Francissen | 9 december 2013
party reports


st8mentfolderWat: ST8MENT
Waar: Effenaar, Eindhoven
Wanneer: Zaterdag 7 december
Line up: Reactiv, Adrenalize, Frequencerz, Chain Reaction, Jack of Sound, MC: Dash
Reporter: Michiel van Oers
Fotograaf: Remco Driessen

ST8MENT maakt in 2012 haar intrede als concept en staat voor een zeer gevarieerde, energieke en periodiek terugkerende avond waar wisselend de hardste muziekstijlen zoals hardstyle, early-hardstyle, oldschool en hardcore, de toon zullen zetten.

Op zaterdag 7 december 2013 stond de laatste editie van dit jaar 'Time 4 Action' op het programma in de Effenaar te Eindhoven. Met de tweejarige viering van The Magic Show nog kort achter zich, pakt ST8MENT stevig door. Een internationale sound van euforisch naar raw moest op deze avond de Effenaar in een uiterste versnelling zetten.

Locatie

Met een capaciteit van 1300 bezoekers in de grote zaal van de Effenaar en slechts een beperkt aantal tickets bij de deurverkoop voor deze 6de editie, was de avond zo goed als uitverkocht. De Effenaar is prima te bereiken met zowel het openbaar vervoer als de auto. De locatie bevindt zich namelijk op 200 meter lopen van het station en aan de overkant van de club was een grote parkeerplaats gevestigd.

statment

Line-up

De line-up van ST8MENT Presents Time 4 Action was met Adrenalize, Frequencerz, Chain Reaction en Jack of Sound fris, melodieus, rauw en hierdoor voor ieder wat wils. Deze editie was er door de organisatie nog één plek op de line-up bewaard voor degene met de best dansbare set. Een unieke kans voor de bezoeker om dit feest eens vanf de andere kant van de decks mee te maken. Met een ruime voorsprong werd deze laatste beschikbare plek ingenomen door Reactiv. Op deze avond werden zij vocaal ondersteund door MC Dash.

Organisatie

Na wat vertraging, door de noodzakelijke alcoholcontroles in de regio, zo ongeveer rond half elf te zijn aangekomen bij de Effenaar konden we meteen naar binnen. Bij binnenkomst kon men links, voor het bedrag van één euro, een kluisje huren. Eenmaal de trap op trof men nog een garderobe aan voor degene die niet zo van proppen hielden. Hier werd men begroet door een tweetal lieftallige dames die iedereen vast uitnodigde voor de volgende editie die volledig in het teken zal staan van Coone’s album tour: Global Dedication. Links hiervan bevond zich de rookruimte en rechts de toiletten waar er zowel bij de mannen als vrouwen een tekort van was zodat een kort bezoekje toch uit liep op een flinke onderneming. Daarnaast was een schoonmaakbeurt van de toiletten tijdens de avond zelf ook geen overbodige luxe geweest.

statement1

Time 4 Action

Eenmaal binnen was de winnaar van de DJ contest Reactiv het publiek al op aan het warmen. Qua aankleding was er niet veel gedaan met deze zaal, maar naar verwachting komt het gros van de bezoekers hier ook absoluut niet voor. Rond deze tijd was de zaal nog niet voor een derde gevuld, maar ondanks dat knallende hij er alvast flink tegenaan. Met een mooie mix van wat oudere- en nieuwere platen was het duidelijk te zien dat deze jonge gast uit Tilburg stond te genieten achter de decks. Helaas voor hem werkte het reeds aanwezige publiek hier nog niet echt aan mee. Hierna was het de beurt aan het zeventien-jarige Deense talent Adrenalize. Na dit jaar te hebben gestaan op onder andere Defqon, Tomorrowland en Decibel is het duidelijk dat hij al flink aan de weg aan het timmeren is. Maar ondanks dat en een aantal leuke platen die we voorbij hoorden komen kreeg ook hij het publiek ook nog niet echt mee.

statement2

Na verloop avn tijd leip de zaal goed vol en was het de beurt en het raw duo van 2013 Frequencerz. Ondanks hun drukke schema hadden deze mannen van het Fusion label toch nog even tijd om langs Eindhoven te trekken. Het leek alsof het grootste deel van het publiek op hen had zitten wachten. Zodra hun geweld losbrak met o.a. 'Tat’s Mash Up en 'Zany’s Octavius' kwam ook vrijwel het hele publiek in beweging. Links en achterin de zaal waren nog wat lege plekjes te vinden, maar het grootste deel van de zaal stond vol en men had nog net genoeg ruimte om goed los te kunnen gaan. Helaas had dit wel als gevolg dat de wachttijden bij de zowel de kleine als de grote bar af en toe flink opliepen.

Het publiek was gelukkig goed los aan het gaan en aan Chain Reaction de taak om dit voort te zetten. Met zijn rauwe sound zette hij de door de Frequencerz gezette toon voort. De sfeer was top en de mooie mix van verschillende leeftijden kwam puur en alleen om te feesten. Bovendien heeft de Effenaar een super geluidssysteem hangen waardoor de muziek van het begin tot einde je lichaam flink kon laten trillen. Zorg echter wel dat je genoeg gegeten hebt voordat je de Effenaar bezoekt. Een zak kleingeld is ook prima als je het genoegen neemt met repen chocolade uit de snoepautomaat. Verder valt er hier geen eten te krijgen.

Het laatste uurtje was inmiddels aangebroken. De afsluiting van de avond was bestemd voor upcoming star Jack of Sound! De man die graag altijd zijn tracks bouwt aan de hand van een verhaal. Zoals ook zijn laatste nieuwe track 'Machine'. Hij draaide wat heerlijk, ouder Fusion werk en terwijl men dacht dat het niet meer gekker kon had men nog een verrassing in petto. Het laatste half uur verscheen B-Front achter de decks en sloot b2b af met Jack of Sound.

Conclusie

Werkelijk een avond boven verwachting. Lekker kleine locatie wat de sfeer ten goede kwam. Dikke plus voor de dj’s met allemaal erg goede sets draaide. Dit kwam daarbij nog eens extra goed over door de sublieke geluidskwaliteit. Voor de kosten hoef je het feesten zeker ook niet te laten. Kaarten kosten slechts vijftien euro. Verder was de drank en garderobe netjes geprijst. Jammer dat er geen eten te koop was op een Mars of Twix na.

Plus

+ Uitstekende geluidskwaliteit
+ Goede sfeer
+ Prijzen
+ Goed te bereiken
+ DJ sets

Min

- Lange wachtrijen bij de wc
- Lang wachten bij de bar

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws