Party report: Inception - Enter Jurassic Park Part 2

Rick Francissen | 17 december 2013
party reports


inception

Wat: Inception
Waar: XXL Culemborg, Culemborg
Wanneer: Zaterdag 14 december
Line up: Artic, Chain Reaction, Dailucia, Freaco, High Voltage, Radical Redemption, Scott Marten, Titan, Nemesis, Bass Freakz, The Resistance, Aztech, Bassnoize, Thebaddeststeph, Eddicted, Trixx, Alcatraz, Maxi-G, Abductor, Ziva
Reporter: Stan Klein Gunnewiek

XXL Culemborg

XXL Culemborg, voorheen beter bekend als Crystal Venue, op nog geen vijf minuten lopen van het treinstation van Culemborg. De locatie was dus prima te bereiken met zowel OV als de auto, want er waren meer dan genoeg gratis parkeerplaatsen. Bij aankomst op de Beesdseweg was al gelijk duidelijk waar XXL lag, dit was goed aangegeven met de mooie verlichte letters aan de voorkant van de club.

Indeling

Na binnenkomst kon je direct je jas en tas inleveren bij een garderobe, en kon je consumptiemunten aanschaffen. De service was top en alles was snel geregeld, maar de prijzen van de munten vielen ons iets tegen. Zo betaalden we €2,75 voor één muntje. XXL was vanavond verdeeld in de mainstage, de talentstage, gehost door Hard at Heart, de rokersruimte en een plein met banken om even uit te rusten of te eten. Het feit dat de grootste zaal dicht was zorgde voor een gezellige sfeer, maar absoluut niet te druk, want er was nog genoeg ruimte om uit je dak te gaan.

Eerste indruk

Ons avontuur in Jurassic Park begon bij de mainstage. Het thema werd daar goed aangehouden. Overal stonden planten om je het jungle gevoel te geven en het plafond, tezamen met een deel van de mainstage, was bedekt met camouflagenetten. De zaal die Hard at Heart hostte was ook in het thema gehuld. De stage was bedekt met camouflagenetten en er stonden een aantal jungleplanten. In beide zalen was de sfeer helemaal top.

“Waar raw stopt gaan wij nog even verder” – Roy (Hard at Heart)

Opening(en)

Freaco opende de mainstage van elf tot kwart voor twaalf. De sfeer zat er eigenlijk onmiddellijk goed in. We hebben de mainstage wel op tijd verlaten, want we wilden bij de opening van de talentstage aanwezig zijn. Onze keuze was bleek een goede want het dak vloog er zowat direct af.

Uitblinkers

Alcatrax en Maxi-G pikte het tempo van Eddicted & Trix lekker op en wisten de talentstage meer dan honderd procent te laten geven. Ze sloten af met de hardcore-edit van 'Masterclass' door E-Force. Hierna kwam er even een goede zucht uit de zaal waarna iedereen weer op adem kon komen, petje af.

Later op de avond bezochten we Chain Reaction. Ook hij wist de zaal goed los te krijgen. Dit deed hij bijvoorbeeld met platen als 'The Record Breaking' en 'Like A Boss'. De hele zaal schreeuwde hier uit volle borst mee. Met het enthousiasme van zowel de dj's als van het zat het dus wel goed.

Hetzelfde gebeurde bij Radical Redemption. Van het eerste tot het laatste moment ging iedereen helemaal los op de nummers die hij ten gehore bracht. De gezichten na afloop van zijn set spraken boekdelen. Radical Redemption heeft zijn werk op en top gedaan. Wat een vétte set!

We sloten de avond af op een wat hoger bpm. Scott Marten vulde de overgebleven tijd met de beloofde hardcore. Lekker up-tempo een einde breien aan de de avond, heerlijk! Hierna was het voor iedereen tijd om bij te komen van dit muzikale geweld en huiswaarts te gaan.

"Inception! A true RAW vibe tonight!" – Chain Reaction

Conclusie

We hebben ouderwets genoten. Voor slechts een tientje zijn wij getrakteerd op een line-up om van te smullen. De sfeer was in beide zalen heerlijk, kortom beter vind je het niet voor zo’n lage prijs! Inception, tot snel!

Plus

  • Goed bereikbaar
  • Goede sfeer
  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Top sets in beide zalen
  • Verrassend hoge kwaliteit talentstage

Min

  • Hoge muntprijzen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws