Party report: Smeerboel, Het Kerstfestival [21 december 2013]

Peter Güldenpfennig | 23 december 2013
party reports


Wat: Smeerboel, Het Kerstfestival
Waar: Papendorp Utrecht
Wanneer: Zaterdag 21 december
Reporter: Zoï Dam
Fotografie: Via Facebook: Smeerboel
Line-up:
Techno: Bosman&Stratum, Joran van Pol, Egbert, Makam, Invite, ROD, Speedy
Hiphop: Lauwe Pappi’s, DJ Java, Steen, De Voorhoede, Winne, David Ghetto, Fresku, Abstract, Snelle Jelle.
LOS: Tuig Dj’s. Cleavage, De Sluwe Vos, Joost van Bellen, Feest Dj Ruud, Kristof & Cursed P, Gizmo.

Smeerboel_party

Het warme festivalseizoen is ten einde, iedereen zoekt binnen de warmte op met een lekkere mok warme chocomel. Dit betekent voor Smeerboel echter een nieuwe uitdaging en zo presenteerden zij op zaterdag 21 december een buitenfestival: Smeerboel, Het Kerstfestival.

Binnen een paar weken was het uitverkocht en het beloofde een koud maar speciaal festival te worden. Het festival vond plaats in Papendorp Utrecht, een makkelijk te bereiken terrein met de auto. Natuurlijk waren er ook voor de groene reizigers onder ons pendelbussen ingezet van het station naar het terrein en terug.

Kerstsfeer

smeerboel_2Geen tijd om je druk te maken over de kou want Smeerboel kennende was alles tot in de puntjes verzorgd. Verwarmde tenten, een tent met een gezellig kampvuur én er stonden zelf hot tubs buiten. De tenten werden zelfs zo warm dat het vocht aan het plafond hing en af en toe naar beneden druppelde. Wel erg fijn dat het in de tenten lekker warm was, met je jas aan dansen is namelijk echt geen doen. Overal hingen kerstlichtjes en veel van de medewerkers droegen kerstmutsen.

Omdat het een relatief klein terrein was, kon je alles goed overzien en ontstond er een knusse, gezellige kerstsfeer. Een bekertje glühwein maakte dit gevoel helemaal compleet.
Er liepen heel wat verkleedde mensen rond, dit zijn we natuurlijk altijd al gewend van Smeerboel. Wat mooi om te zien dat iedereen zijn of haar mooiste kerstoutfit uit de verkleeddoos had gehaald waardoor het stikte van de foute kersttruien, mutsen, diademen en kerstpakken op het festival.

Geluidsniveau

Na in iedere tent even een kijkje te hebben genomen kwam de techno-tent toch echt als beste naar voren, vooral omdat hier de grotere artiesten stonden. Qua geluid was het wel weer een heel stuk minder. Doordat de techno- en de hiphop-tent met de ingangen bijna naar elkaar toe gekeerd stonden hoorde je overduidelijk de bass van de hiphop-muziek door de technobeats heen. Ook stond de muziek in deze tent ook net iets te zacht waardoor de stemmen van honderden mensen boven de muziek uitkwam.
Smeerboel_Gizmo

Line-up

In de techno-tent werd het steeds voller terwijl Egbert draaide. Op zich een lekkere set, maar het was allemaal net iets teveel hetzelfde. Hierna klonken de beats van Makam door de boxen. Dit klonk al een heel stuk beter en was een lekkere warmmaker voor Invite. Voor hem was het dit jaar de tiende keer op Smeerboel, en zoals gewoonlijk wist hij de zaal goed op te zwepen en kwam het publiek steeds meer los. ROD sloot hier goed op aan en knalde een heerlijke set erin. Als klap op de vuurpijl sloot Speedy J af en hij eindigde zoals we van hem gewend zijn: een goede, harde set waardoor iedereen het laatste anderhalf uur nog even goed los ging.

Plus

  • Goed bereikbaar
  • Gezellige sfeer
  • Klein en intiem festival
  • Verwarmde tenten

Min

  • Niet al te goed geluid
  • Geen spectaculaire line-up

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws