Party report: Super Sunday X-mas Bash [26 december 2013]

Peter Güldenpfennig | 27 december 2013
party reports


SUPER-SUNDAY-X-MAS-BASH-BACKWat: Super Sunday X-mas Bash
Waar: Central Studios, Utrecht
Wanneer: 26 december 2013
Line-up: Nicky Romero, The Partysquad, Gregor Salto, Yellow Claw, Vato Gonzalez & MC Tjen Roog, Roul and Doors, Glowinthedark, Dom, Lomp & Famous, Flava, Dj Waxfiend & Dj Prime, Vince Moogin & Andy Foreman.
Reporter: Shirley van der Bilt
Fotografie: Shirley van der Bilt

Terwijl er overal wel een feestje te vinden was om de kerst van 2013 goed te vieren, was in het midden van het land, Central Studios in Utrecht om precies te zijn, the place to be voor de ware housefreaks. Super Sunday organiseerde hierX-mas Bash, en met succes!

Dat Central Studios een leuke en goede locatie is voor indoor-festivals waren we vorige keer bij Herfstkriebels al achter gekomen. De auto konden we zo parkeren, wat overigens altijd gratis is bij deze locatie, en ook de bus stopte weer netjes voor de deur voor de mensen die met het OV kwamen. Hoewel er een kleine rij stond liep deze erg snel door en hadden we binnen no-time een kluisje voor 11 euro(inclusief vijf euro borg). Eenmaal in de zaal aangekomen viel ons direct op dat ditmaal de volledige capaciteit van beide zalen werd benut. Dat beloofde nog eens gezellig druk te worden!

Consumpties

Natuurlijk gingen we eerst muntjes scoren en hier stuitte we toch wel gelijk op een minpunt van de avond. Ditmaal waren er vier kassapunten opgezet, waarvan er bij drie alleen met contant geld kon worden betaald en maar één waar je je muntjes kon pinnen. Precies op het moment dat wij onze muntjes wilden kopen begaf de pinautomaat het. Het duurde zeker 10 minuten voordat er iemand kwam om het op te lossen, en de rij achter ons werd alsmaar langer. Meer pin-kassa’s is wellicht geen slecht idee voor volgend jaar.

Uiteindelijk hebben we toch nog onze muntjes kunnen pinnen, die per 4 voor 11,00 euro te krijgen waren. Voor één muntje had je bier of fris, een wijntje kostte je 1,5 munt en voor een watertje, Smirnoff of Redbull betaalde je twee munten. Dit keer was er ook een cocktailbar waar je o.a. een Mojito kon scoren voor 3 muntjes. Lang hoefde je bij de bar niet te wachten, het vriendelijke personeel was lekker snel.

Erg gezellig

Hoewel wij vroeg aanwezig waren was het al gezellig druk. Iedereen had zijn mooiste kerstoutfit aan en de sfeer zat er lekker in. De theaterzaal was met veel kerstverlichting versierd en in het midden van de grote zaal stond een tribune die voor iedereen toegankelijk was. Aan de stages in beide zalen was aandacht besteed. Steeds meer zie je stages verschijnen met led-verlichting op feesten, en ook Central Studios had in de theaterzaal hiervoor gekozen. Ook aan het plafond door de zaal heen hingen blokken met led-verlichting wat de aankleding van de zaal helemaal afmaakte. Ook op de aankleding in de ballroomstage (vertegenwoordig door Supah Dupah) was niks aan te merken. Kortom, er hing een lekkere kerstsfeer!

Foto X-mas Bash

Muziek

Met deze line-up wisten we dat we ons wel eens goed konden gaan vermaken vanavond. Met de nummer zeven op de ‘DJ Mag top 100'-lijst Nicky Romero, en naast hem ook zeker geen kleine namen, kunnen we hiervoor niks dan complimenten geven aan de organisatie. Dat dit dan ook veel feestliefhebbers trok was te merken want beide zalen stonden al snel lekker vol.

Ditmaal viel ons op dat de bass toch wel een stuk minder hard stond dan ons vorige bezoek op deze locatie. Maar alsnog was het geluid prima en begonnen we met Roul and Doors in de theaterzaal. Roul and Doors weten altijd heerlijk de zaal warm te draaien, en we merkten dat dat al goed gelukt was.

Gregor Salto kon daarmee verder en in het eerst gedeelte van zijn set deed hij dit samen met een zanger. Dit zagen wij ook bij Beatloverz en het voegt zeker extra sfeer toe.

Toch merkte je dat de zaal wel klaar was met de latinbeats en toen Nicky Romero eenmaal aan zijn set begon barstte het feest in de volle warme theaterzaal dan ook helemaal los.

Hoewel Nicky Romero een heerlijke set draaide namen we ook even een kijkje in de ballroomzaal bij Girls Love DJ’s. Ook zij trokken aardig wat publiek en hier was iedereen lekker aan het dansen.

Yellow Claw nam het van hun over en de zaal stroomde vol. Je kon duidelijk merken dat het publiek van de theaterzaal de ballroomzaal instroomde. De zaal stond bomvol en in theaterzaal was het overduidelijk niet meer zo vol als dat het daarvoor de hele avond was.

Daar waar op dat moment eigenlijk Shermanology had moeten staan stond nu Glowinthedark. Shermanology die in eerste instantie wel op de line-up stond kon vanwege buitenlandse verplichtingen helaas niet meer komen. Een klein minpuntje want over de set van Glowinthedark waren we niet heel erg te spreken.

We besloten daarom nog even een stukje Yellow Claw mee te pakken zodat we de avond konden afsluiten met Partysquad. De set was top al vonden we het wel jammer dat hun laatste hit ‘Pantsdown’ niet werd gedraaid. In de theaterzaal was de eer aan Vato Gonzalez en MC Tjen om af te sluiten.

Conclusie

X-Mash Bash, georganiseerd door Super Sunday, was leuk, gezellig en een aanrader om tijdens kerst goed uit je dak te gaan. De locatie is goed, de muziek was goed, en de gezellige sfeer was duidelijk te merken. Wij vonden het een geslaagde avond en kunnen zeggen dat X-mash Bash een behoorlijk succes was.

Plus

  • locatie
  • Gezellige sfeer
  • line-up

Min

  • Maar één pinkassa aanwezig
  • Vervanger (Glowinthedark) van Shermanology

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws