Party report: Sexed Up: Ghostriders [26 december 2013]

Peter Güldenpfennig | 27 december 2013
party reports


Wat: Sexed Up, Ghostriders
Waar: Maassilo Rotterdam
Wanneer: Donderdag 26 December 2013
Line up: Lucien Foort , Dyna , MC Ambush , Waxfiend , Rancido , D.E.F. , La Fuente , Superior , Richie Lee , Michael Mendoza , FS GREEN , Stefan Vilijn , MC D-Jay , Rudy Lima , Undercontrol , Robin Selecta , Patrick Paul , MC Fit , Burak Yeter , Soul Pressure , Sebastian Floris
Reporter: Etiènne Slijpen
Fotografie: Etiènne Slijpen

Vanavond geven wij acte de presence op Dj Dyna’s beproefde Sexed Up Concept. Een avond waarbij je van de sweetest house en latin beats richting de hottest R&B en urban vibes zal reizen. Een feest met stijl, mode, glitter en glamour. Met deze verwachtingen reizen we af naar Rotterdam waar vanavond in de Maassilo de fantasy world of Sexed Up tot leven zal komen.

Maassilo

Sexed Up wordt ditmaal georganiseerd in de oude graansilo te Rotterdam. Deze opslag/overslag voor graan is omgebouwd tot club waar de dikste feesten en grootste congressen worden gehouden. De betonnen uitstraling en alle details van de vroegere graanopslag geven de venue een underground en street urban look. Een locatie die we zeer zeker vinden passen bij het thema 'Ghostriders' van vanavond.

Fantasy World of Sexed Up!

Van de aankleding van het feest hadden we meer verwacht. De podiums in de drie area’s zijn aangekleed met led schermen en aan iedere zijde van de dj booth bevindt zicg een 'Ghostrider'-motor. Voor de rest is de zaal niet opgepimpt en heeft het alleen een betonnen uitstraling. Het publiek daarentegen steekt met groot contrast af tegen de betonnen achtergrond. High heels en classy jurkjes voeren de boventoon. Sexed Up staat namelijk bekend als een ladies avond en dit valt ook terug te zien in het hoge gehalte aan vrouwelijk schoon.

sexed_up_1

It’s Dyna

Het hoogtepunt van de avond is natuurlijk de drie uur durende dj-set van mister Sexed Up himself DJ Dyna. Met de onthulling van een theaterdoek waarachter een aantal led schermen tevoorschijn komen en 'It’s Dyna' uit de speakers schalt wordt de avond officieel geopend. Wanneer Dyna achter de dj booth gaat staan om zijn fans te groeten valt de muziek uit. Dit wordt feilloos opgelost door Mc Ambush die direct interactie zoekt met het publiek door te praten. Dyna neemt de mic over en heet zijn publiek welkom. Danseressen met lasers aan handen en voeten dansen op de blokken door de gehele zaal. Met C02 blowers koelen ze het publiek enigszins af want hot is het letterlijk en figuurlijk.

Tijdens zijn set komen de beste House beats voorbij zoals: 'Animals', 'Sound of the Underground', 'Tsunami' en 'Flute'. Maar ook R&B en urban platen als: 'Climax' van Usher en 'Whine & Kotch'. De set is het beste omschrijven als de nieuwe Sexed Up the Mixtape 8 die iedere bezoeker bij het verlaten van de Maassilo gratis van Dyna meekreeg.

Sfeer en Publiek

Het publiek lijkt het ontzettend naar haar zin te hebben en op alle muziekgenres wordt er gedanst. Of nu house latin of urban door de speakers knalt maakt niet uit. Er hangt een goede sfeer en 'No matter age, color or gender you are we, just gather around to enjoy these sweet sounds'. Deze vocals uit het nummer 'Craissy' die door Mc Ambush ingezongen zijn omschrijven het publiek perfect. Wel is het erg jammer dat er binnen niet alleen sigaretten worden gerookt maar ook de nodige joints. Dit had door betere controle aan de deur voorkomen kunnen worden.

3 Area’s

sexed_up_2Dyna heeft voor deze editie 3 area’s ingericht. Tijdens de avond zijn we in alle 3 de zalen kort een kijkje gaan nemen. In de 2de en 3de zaal vind je vooral de muziekgenres latin house en R&B. Een uitstekend alternatief voor de bezoekers die niet de reis van links naar rechts in genres wil maken bij het hoofdpodium.

Level Prijzen

Early Bird tickets konden worden aangeschaft voor 12,50 per stuk. De latere beslissers betaalden 17,50. Voordat de deuren geopend werden was het feest al uitverkocht en vond er dus geen deurverkoop plaats.

Overige prijzen

De reguliere munten van de Maassilo waren gewoon geldig deze avond. Deze kosten 2,50 per stuk. Voor de consumpties reken je vervolgens 1 munt voor fris, bier en wijn af en voor mixdrankjes betaal je al snel 3 munten. De prijzen kun je vergelijken met de meeste clubs in Nederland, duur maar niet duurder dan andere venues.

Conclusie

Voor mij persoonlijk als diehard houseliefhebber was het een feest met ups en downs. De minuten waarin house en latin house werd gedraaid genoot ik met volle teugen van de avond. Wanneer er R&B en urban gedraaid werd kon ik er minder van genieten. Wel denk ik dat je door dit concept met de grote diversiteit in muziekgenres een breed publiek aanspreekt. Niet voor niets was deze editie van Sexed Up wederom uitverkocht. De bezoekers leken het over het algemeen prima naar hun zin te hebben. Als je van house en latin beats maar ook van R&B en urban houdt is dit feest zeker aan te raden. 'Mind blowing', 'high heels', 'classy dressess' en 'hot' zijn de beste omschrijvingen van deze avond!

Plus

  • Uitstraling van de Maassilo
  • Fireworks
  • Diversiteit in muziekgenre
  • Snelle barservice

Min

  • Roken binnen (sigaretten, joints)
  • Immense hitte binnen
  • Parkeergelegenheid, de parkeerplaatsen van de maassilo waren omstreeks 23:30 al bezet.
Aanbevolen voor jou:
Supperclub Cruise ontvangt exclusief Ibiza Sensations

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws