Party report: Click - Clonk Clingeling presents: MINUS showcase

Peter Güldenpfennig | 28 december 2013
party reports


Party: Click - Clonk Clingeling presents: MINUS showcase
Waar: Transformatorhuis, Amsterdam
Datum: 26-12-2013
Line-up: Joran van Pol, Matador, Gaiser, Joop Junior en Julian Jeweil
Reporter: Denise van Riemsdijk & Zoï DamClick_Poster

CLICK staat bekend om haar feestjes die tot in de vroege uurtjes doorgaan. Ook met Kerst zorgt CLICK ervoor dat jij je niet hoeft te vervelen. Na de gourmette bij je opa en oma kon je de kerstkilo’s er meteen afdansen bij Click - Clonk Clingeling presents Minus. Mocht je niet kunnen aanschuiven bij opa en oma kon je eventueel vooraf aanschuiven bij het diner wat CLICK organiseerde. Netjes!

Intiem

Het feest wordt gegeven in het Transformaterhuis, dat ligt op het terrein van de Westergasfabriek. De locatie past perfect bij het feest met haar rauwe, industriële uitstraling. Het is niet te groot (max 750) man en dit zorgt voor een intieme setting. Je kan makkelijk bij de Westergasfabriek komen met de bus vanaf het Centraal station.

We waren om 0.00 uur bij het Transformaterhuis, toen was het nog heel erg rustig. Rond 02:00 was het al wel goed vol. Wel was alles goed bereikbaar. Alleen bij de dames wc stond af en toe en rij. Muntjes en drankjes halen ging redelijk snel en je hoefde gelukkig nergens lang te wachten.

De sfeer was ontzettend goed. Iedereen ging in de zaal los op de muziek en in de rookruimte en chillareas waren mensen gezellig met elkaar aan het kletsen.

Net als de sfeer was ook het geluid prima in orde. et stond lekker hard zodat de duistere beats goed bij het publiek naar binnen kwamen.

Prijzen

Voor een kaartje was je 25 euro kwijt, gezien de line-up een mooie prijs. De muntjes en kluisjes zijn net zo duur als op het gemiddelde feestje. Een kluisje koste je tien euro (inclusief borg) en muntjes waren €2,50 per stuk. Wat je wel merkt is dat door de dikke winterjassen en spullen je bijna geen kluisje meer met zijn tweeën kan delen. Niet echt een probleem maar wel iets om rekening mee te houden.

CLICK zorgt niet alleen dat je tot in de vroege uurtjes kan feesten, nee ze zorgen er ook voor dat je dit met een goed gevulde maag kan doen. Voor het feest is er namelijk tijd voor een kerstdiner. Dit kost vijftig euro, maar dan zit je ticket (€25,-) erbij inbegrepen. Erg netjes wat ons betreft.

Line-up

Voor deze kerstspecial hebben ze een special georganiseerd met MINUS, het label van Richie Hawtin. Helaas is de grote baas er zelf niet bij, maar de rest van zijn team staat klaar om ons een prachtige tweede kerstdag te geven. Wie MINUS kent weet wat te verwachten: donkere en diepe minimal beats. Lekker!

Om het ijs te breken draaide Ruttenbergs van elf tot half één, een prima binnenkomer.

Toen Joop Junior daarna begon te draaien liep de zaal steeds voller, alleen gaf het publiek zich nog niet helemaal. Dit omdat Joop Junior sets draait waar een beat in zit die het ‘net niet’ is.

Om half twee sloot Joop Junior af en waagde Joran van Pol zich achter de draaitafel. Dit klonk meteen een heel stuk fijner en het publiek begon zich steeds meer te bewegen. Joran van Pol warmde de hele zaal op voor Matador, want wat knalde Matador er meteen een heerlijke plaat in. Het dak ging eraf, hier had het publiek op gewacht. Helaas draaide ook Matador maar anderhalf uur en was het al snel tijd voor Julian Jeweil. Hij volgde Matador op en hield het publiek goed aan de gang. De zaal werd wel steeds leger, maar dit kon ook komen doordat veel mensen in de kleinere zaal gingen zitten om wat uit te rusten en te roken.

Na Julian Jeweil was het eindelijk tijd voor Gaiser, het publiek wat nog in de zaal was kon met geen mogelijkheid meer stilstaan. Een goede keuze van Click, om Gaiser af te laten sluiten. Een geweldige kerstafsluiter!

Plus

  • Goede line-up
  • Goed geluid
  • Toffe locatie

Min

  • Erg warm
  • Soms iets te druk in de zaal

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws