Party report: Someone Told Me [27 december 2013]

Peter Güldenpfennig | 29 december 2013
party reports


Someone_Told_MixxWat: Someone Told Me
Waar: Mixx, Kerkrade
Wanneer: Vrijdag 27 december 2013
Line-up: Boscha Nova, La Fuente, Lovado, Roman Baker, The Wallpackers, Yellow Claw, MC: Iceman
Reporter: Etienne Slijpen en Natascha Kuiper
Fotografie: Etienne Slijpen

Eat, Sleep, Rave, Repeat; zo leeft de meeste jeugd tijdens de feestdagen. Reden te meer voor de clubs om gedurende de kerstvakantie evenementen te organiseren met grote namen. Someone Told Us dat we zeker weten een keer een kijkje moesten nemen bij Mixx Events Kerkrade. Een nachtclub in het stadion van Roda JC waar de meest uiteenlopende feesten worden georganiseerd. Vandaag dus Someone Told Me by Essential Events.

'No one looks back on their life and remembers the night they got plenty of sleep'. En zo dachten de bezoekers van de Mixx er vanavond over. De gehele avond, al vanaf 23:30 uur, was de Mixx volledig gevuld. Het over het algemeen wat jongere publiek vanwege de 16+ leeftijdsgrens heeft het naar haar zin en de sfeer zit er dan ook meteen goed in want na twee dagen kerst willen ze volledig uit hun bol gaan.

Someone_told_me_1

Op de sounds van Yellow claw wordt er natuurlijk weer als een dolle gesprongen, geduwd en getrokken. Enkele beveiligers houden de mosh pits goed in de gaten zodat een mogelijke ruzie meteen kan worden opgelost. Er wordt zelfs gestagedived door een bezoeker met een Yellow Claw vest.

'If house music has a bright smile and an Afro it would be La Fuente'. Deze man lijkt eindeloze energie te hebben. Zelfs van 4.00 tot 5.00 uur blijft hij los gaan achter de draaitafels. Op zijn latin house die vanavond aansluit op Lovado en Roman Baker dansen de bezoekers er op los. Na zijn set loopt de zaal ietwat leeg en is het voor ons ook bedtijd, we hebben immers de afgelopen dagen voldoende feestjes bezocht! Op naar het laatste/eerste feestje van 2013 en 2014 New Years Eve.

Mixx

Someone_told_me_2Mixx Events is een locatie die van alle huizen thuis is. Van house-, hiphop- en R&B-feesten tot een modeshow, alles kan en mag in de Mixx. Enkele vaste concepten worden tijdens het najaar en voorjaar in deze club georganiseerd. Tijdens de zomermaanden wanneer de meeste feestgangers de zomerfestivals bezoeken is de Mixx dan ook gesloten.

De Mixx beschikt over een hoge open ruimte waarin een aantal verdiepingen zijn aangebracht. De begane grond en het Vip balkon, dat naarmate de vraag vergroot kan worden. Op deze avond bestond de helft van het balkon uit vip-gasten en de andere helft was gereserveerd voor de normale tickets. Verder is de Mixx uitgerust met de nieuwste apparatuur op het gebied van lichteffecten, co2-kanonnen, led schermen en fire blowers. Wat ons opviel is dat vanaf het Vip Balkon de lichteffecten om van te smullen zijn, je ziet de truss waaraan de moving heads, scanners en lasers bevestigd zijn namelijk bewegen van boven naar beneden en weer terug. Dit geeft alles net dat beetje extra.

Line-up & programmering

Als headliners heeft de organisatie La Fuente en Yellow Claw aangetrokken, deze grootheden worden verder aangevuld door jong talent zoals The Wallpackers, Lovado, Roman Baker, en Boscha Nova. De time table was voor ons ietwat vreemd. Aan het begin van de avond Yellow Claw neerzetten waar iedereen uit zijn dak gaat in een mosh pit zorgt namelijk voor een nogal vreemde overgang later op de avond. Roman Baker en Lovado draaiden namelijk meer R&B-achtige muziek en ook de tweede headliner La Fuente legde de muziek een niveau lager dan dat van Yellow Claw.

Someone_told_me_3

Prijzen

Zoals alle evenementen werd er ook voor dit evenement een early bird-actie gehouden. In de early bird-verkoop konden tickets worden aangekocht voor €9,95 terwijl je tijdens de reguliere voorverkoop €11,95 kwijt was. Aan de deur kostte een ticket €18,-. Vip-tickets konden worden aangekocht voor €29,95 en de extra’s die je hier voor terugkreeg waren toegang tot het vip-deck, een andere (zonder wachtrij) ingang, glazen ipv plastic bekers, gratis Prosecco, een gratis vip-toilet en gratis garderobe.

In de Mixx moet er worden betaald met munten die overigens tijdens alle evenementen geldig zijn. Voor muntjes moet €2,25 worden betaald waarna voor bier en fris één munt moet worden betaald en voor mixdrankjes respectievelijk twee of drie muntjes. Voor de toiletten kan eenmaal een toiletbandje worden aangeschaft tegen inlevering van één muntje, dit vinden wij toch wat aan de dure kant.

Plus

  • Voldoende gratis parkeergelegenheid
  • Vip balkon
  • Sfeer effecten zoals co2-kanonnen en flame trowers

Min

  • Plastic bekers
  • Hoge tonen stonden erg hard

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws