Party report: World of Energy [31 december 2013]

Steven Wiertz | 1 januari 2014
party reports


Party: World of Energy
Locatie: Beursgebouw, Eindhoven
Datum: Dinsdag 31 december 2013
Line-up: Bakermat, Yellow Claw, Vato Gonzalez ft Mc Tjen, La Fuente, Erick E, Funkerman, Disfunktion, Squarelectric (Live set), CoStar (on sax)
Naam reporter:
Steven Wiertz

Op oudejaarsavond zál en moet een feestje gevierd worden. Wij kozen voor World of Energy, welke hun tweede editie opnieuw verwelkomen in het Beursgebouw in Eindhoven. Een frisse line-up en de nog grote beschikbaarheid van tickets laat ons besluiten om te gaan kijken of dit feestje ons een knaller van een jaarovergang kan bezorgen!

1WORLDofEnergyClublifeedm
Locatie

Het Beursgebouw heeft een centrale ligging in Eindhoven, voor de bezoekers die met het openbaar vervoer reisden op slechts enkele minuten lopen vanaf het centraal station. Feestgangers die met de auto kwamen konden gebruik maken van de omliggende parkeergarages ook op slechts enkele minuten lopen van het Beursgebouw af.

Eenmaal aangekomen bij het Beursgebouw staat er een kleine rij, nadat de security de tickets en de bezoekers zelf gecontroleerd heeft kon men doorlopen naar een grote hal waar het feest plaatsvond.

De stage zelf was matig versierd en ook de visuals gedurende de avond waren matig te noemen. Er werd enkele keren gedurende de avond gebruik gemaakt van de aanwezige vuurkanonnen op de stage en ook werd er enkele keren confetti het publiek in geschoten. De verlichting was over het algemeen nog te licht waardoor de visuals van de lichtshow er niet volledig uit sprongen, af en toe werd het wel een stuk donkerder gemaakt in de zaal maar naar mijn mening had dit gerust de hele avond zo mogen zijn.

2WORLDofEnergyClublifeedm

De countdown naar 2014 was echter niet zo spectaculair, de laatste minuut waren TV schermen aan voor de stage waarop afgeteld werd, op het moment dat we 2014 konden verwelkomen werd confetti het publiek in geschoten en ging men direct door met het draaien van muziek.

Muziek

De line-up bevatte voornamelijk namen binnen de electro/house-scene. Hierdoor was het gedurende de avond zo dat men bij elke set direct een verandering merkte. Na een set van een artiest  van een of anderhalf uur was deze afwisseling natuurlijk meer dan welkom. De avond begon op te leven zodra Bakermat om 23:00 zijn set begon, ondersteund door CoStar op de saxofoon was deze set niet alleen fijn om te horen maar gaf de saxofoon een duidelijke meerwaarde aan de set. CoStar  met de saxofoon verscheen en verdween gedurende de avond een aantal keren in verschillende sets.

Waar Bakermat een fijn sfeertje opbouwde brak Vato Gonzalez met MC Tjen de tent erna volledig af, het aantal BPM werd direct enorm opgevoerd. Het was duidelijk te merken dat Vato niet gekomen is om mensen stil te laten staan gedurende zijn set. In het laatste uur kwam Yellow Claw nog een gruwelijk lekkere afsluiter van de avond neerzetten. Van rustige momenten met vocals direct door naar snoeihard en destructief is hier dan ook de beste benaming voor. Het voelde dan ook bijna alsof Yellow Claw je letterlijk in het laatste uurtje van de avond in het gezicht schoot met een shotgun – in dit geval was die pijn dan ook niet meer dan enorm fijn!

Prijzen

Tickets voor het feest waren via de website te koop voor €37,50. De oplettende feestganger heeft zijn tickets echter via Vakantieveilingen.nl gekocht. Daar werd er ongeveer elk uur wel een set van twee tickets verkocht aan de hoogste bieder plus vijf euro veilingkosten. Mocht je een beetje handig zijn dan kwam je dus voor vijf tot tien euro per persoon binnen.

Consumpties konden worden aangeschaft door middel van bonnen. Deze bonnen kosten €10 voor 3,5 bon. Naarmate je meer bonnen tegelijk kocht boven de €30,- was het wel zo dat je ook een klein aantal bonnen extra kreeg. Voor drankjes zoals cola en bier moest men een bon neerleggen, voor onder andere energydrank en (flesjes) water twee. De bediening op de locatie was snel, wachten om een drankje te bestellen was meestal binnen een minuut gepiept.

Bezoek van het toilet was mogelijk door een stempel aan te schaffen welke geldig was voor de hele avond. Voor deze stempel moest men €3,- neerleggen. Dit is iets boven de gemiddelde prijs maar de toiletten waren wel voor het grootste gedeelte niet erg druk en ook redelijk schoon.

Conclusie

World of Energy heeft een avond boven verwachtingen neergezet naar mijn mening. De prijs, line-up en locatie waren de drijfveer achter de keuze om voor dit feest te gaan op oudejaarsavond. Volgend jaar behoort World of Energy dan ook voor mij weer tot een mogelijkheid. Als men aan de genoemde minpunten zou werken dan zou dit feest een enorme knaller van een avond zijn geweest, nu werd er eigenlijk vooral geteerd op de bekendheid en de talenten van de artiesten in de line-up. Natuurlijk heb ik alsnog een prima avond gehad, positieve credits voor World of Energy dus!

 

Plus

  • Goede bereikbaarheid beursgebouw
  • Variërende en bekende line-up
  • Kosten ticket (wanneer aangeschaft via Vakantieveilingen.nl)

Min

  • Visuals niet zeer oogstrelend
  • Kosten toilet

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws