Party report: Reaktor NYE [31 december 2013]

Rick Francissen | 6 januari 2014
party reports


Wat: Reaktor NYE
Waar: Amsterdam Studio's, Amsterdam
Wanneer: Dinsdag 31 december 2013
Line up: Sinfol, Sandrien, Jonas Kopp B2B Pfirter, Mike Dehnert, Mark Broom, SHLTR, Mirella Kroes, A&S LIVE, Shifted, Surgeon, Carlos Valdes, Jean Pierre Enfant, Robin Kampschoer (live), Viktor Palmer
Reporter: Denise van Riemsdijk

Wie wilde feesten met de jaarwisseling had meer dan genoeg keus. Wij kozen een feest van de potentiële Amsterdamse feesten organisatie Reaktor. De harde techno die hier gedraaid werd zorgde voor een avond vol beweging.

Amsterdam Studio's

De locatie waar Reaktor haar eerste verjaardag vierde was wat ons betreft een vreemde keuze. Buiten dat het erg afgelegen was en hierdoor lastig te vinden was, was het ook nog eens erg koud. De sfeerloze locatie werd door middel van tenten aan elkaar gekoppeld. Hier kwam wind en koude lucht doorheen en hier was iedereen op zijn zachts gezegd niet zo blij mee. Iedereen rende van de ene naar de andere area om niet in de regen of kou te hoeven staan.

Het geluid was daarintegen wel erg goed. Achterin de zalen was het wel een beetje dof, maar dat maakte ons niet uit. Met de geweldige line up die Reaktor had waren wij dan ook niet op die plekken te vinden. Onder andere Surgeon, Pfirter, Mark Broom verzorgden harde techno. Wonderbaarlijk genoeg hadden we na afloop van dit muzikale geweld geen piep in onze oren.

Goede service

Bij Reaktor werd redelijk je redelijk streng gefouilleerd en gecontroleerd. Dit vonden wij geen probleem want het personeel was erg sociaal en vriendelijk. Ook de mensen achter de bar waren erg vrolijk.
Zoals bijna overal werd er gebruik gemaakt van consumptiemunten. Deze werden alleen verkocht per drieënhalf. Erg apart want het bedrag wat je hiervoor moest neerleggen bijna negen euro. Erg onhandig vinden we. Kluisjes kostte zeven euro plus vijf euro borg en voor wc's betaalde je een half muntje.

Details ontbraken

De sfeer zat er vanaf het begin goed in. Verklede mensen, welkomschampagne, en goede muziek. Aan deze dingen ontbrak het zeker niet op de jaarswisseling bij Reaktor. Ook waren er mooie visuals. Wat wel een beetje karig was, was de aankleding. Daarbij mistten we iets bijzonders bij de jaarwisseling om twaalf uur 's nachts. Er werd afgeteld door middel van een nummer, maar hier bleef het ook bij. Om twaalf uur stond de muziek uit, maar was er geen speciaal vuurwerk of iets dergelijks. Een grote misser voor een feest op oud en nieuw. Gelukkig startte de muziek weer snel op en kon iedereen verder dansen.

Conclusie

De NYE van Reaktor was een goed feest. Er was goede muziek en de sfeer was top. Er zijn nog wel een aantal punten waar de organisatie zichzelf in kan verbeteren. De locatie had beter gekunt en het moment van de jaarwisseling was veel te karig. Hopelijk verbetert Reaktor dit het komende jaar, want dan willen we volgend jaar ook met deze organisatie 2015 inknallen.

Plus

  • Sterke line up
  • Goed geluid
  • Gezellige sfeer

Min

  • Koude tenten
  • Lekkende tenten
  • Jaarwisseling was erg karig

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws