Party report: Restylerz: Frequencerz *special* [18 januari 2014]

Rick Francissen | 19 januari 2014
party reports


restylersWat: Restylerz: Frequencerz *special*
Waar: Harders Plaza, Harderwijk
Wanneer: Zaterdag 18 januari
Line Up: Frequencerz, Jack of Sound, Thyron, Proto Bytez, Raw Education, MC Renegade
Reporters: Shannon Bontrop

Een RAW hardstyle-feest voor maar twaalf euro, dat kom je niet vaak tegen. De line-up is een leuke combinatie van nieuwkomers en bekende gezichten en ik ben zelf groot fan van de Frequencerz dus al snel was de keuze gemaakt: Ik ga naar Restylerz Frequencerz Special.

Locatie

Het concept Restylerz wordt altijd gegeven op dezelfde locatie, namelijk Harders Plaza in Harderwijk. Je kunt de auto makkelijk parkeren en ook met het ov is de locatie prima te bereiken.

Van buiten lijkt het een heel groot gebouw en de verwachtingen waren dan ook groot. De zaal was echter niet al te groot, maar wel gezellig en had van zichzelf al sfeer. De organisatie had dan ook niet veel nodig om de locatie aan te kleden. Met een paar doeken bij de dj booth was de volledige aankleding voor het feest gedaan. Feestganger Ramona (25): ‘Het was heel leuk aangekleed dat zie je niet vaak!’.

Iets wat mij ook opviel was dat de toiletten erg schoon waren en het personeel erg vriendelijk. Wel had ik het gevoel dat er erg weinig beveiliging was. Bij binnenkomst stonden de grote brede mannen wel bij de deur, maar eenmaal in de zaal heb ik geen enkele beveiliger of beveiligster gezien. Het geluid in de zaal was erg hard en het kwam dan ook regelmatig voor dat ik de vloer letterlijk voelde trillen op de maat van de muziek. Iets wat bij een hardstyle-feest erg wordt gewaardeerd!

Het feest

Bij binnenkomst kon je de muziek al duidelijk horen en raakte je direct in de stemming voor een feestje. De Proto Bytez waren net begonnen met draaien en beetje bij beetje stroomden de mensen binnen. Het was direct duidelijk dat ik te maken had met erg lokaal volk. Ik heb de meest vreemde dansjes voorbij zien komen en een aantal meiden hadden zich duidelijk nog niet verdiept in de hardstyle scene want het schudden met de billen en hoge-hakken-gehalte lag erg hoog.

Tijdens de set van de sinds kort bij Fusion getekende Thyron werd het niet alleen drukker maar ook gezelliger. De zestienjarige (!) dj wist iedereen in de juiste RAW hardstyle-sfeer te brengen en vanaf nu was het feest officieel begonnen.

Na Thyron was het de beurt aan Jack of Sound. Tijdens het nummer Dikke Vette Basplaat van B-front en Jack of Sound werd het publiek nog getrakteerd op een dansje van MC Renegade. De sfeer was erg relaxt en je kon merken dat de artiesten zich op hun gemak voelden.

Om 02:00 uur was het dan eindelijk tijd voor de mannen van Frequencerz. Het feesten heette niet voor niets Frequencerz Special want de heren wisten twee uur lang de zaal op zijn kop te zetten. Een kapotte koptelefoon werd halverwege de set nog het publiek in geslingerd waardoor nu één van de bezoekers een wel heel uniek collectes item heeft.

Alsof de avond nog niet gek genoeg was besloot MC Renegade eens even te kijken hoe ver hij het publiek kon krijgen. Hij vroeg het publiek om hun broek omlaag te doen en voor ik het wist stonden er allemaal jongens in boxershorts om mij heen. Dit gaf wel duidelijk aan hoe relaxt de sfeer was tijdens het feest.

Conclusie

Het was een gezellig maar lokaal feestje. De sfeer was relaxt de sets waren goed en de locatie uniek. Ik heb een erg leuk feest gehad en ben benieuwd naar de volgende editie!

Check hier de mix die Thyron speciaal voor Restylerz gemaakt heeft.

Plus

  • Goedkoop (€12,00)
  • Goed bereikbaar
  • Goed geluid

Min

  • Vroeg afgelopen (04:00)
  • Weinig beveiliging in de zaal

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws